Ako a kedy odnaučiť od cumľa a kedy dať dieťa do vlastnej izby?

lilyianka
4. feb 2021

Ahojte dievčatá,
Ako je z názvu zrejmé, potrebujem poradiť v 2 veciach. Je mi jasné, že tu asi bude xy rôznych rád a názorov, ale verím,že nájdem ten správny, ktorý možno budem vedieť aplikovať na naše dieťa.
Takže máme doma 13 mesačného fešáka,ktorý spí v spálni vedľa našej postele v postielke. A samozrejme zaspavanie sa nezaobíde bez cumľa. Tak ma zaujímalo ako a kedy ste odnaucili svoje dieťa od cumľa. Inak zaspáva pekne sám, ale jeden cumel v puse a potom ešte ďalšie v oboch rukách. V noci ss zobudí len keď nevie ani jeden nájsť alebo na mlieko.
Keďže riešim aj to kedy ho dať spať do svojej izby, dovtedy ho chcem od cumľa odnaučiť, aby v noci ak sa zobudí vedel zaspať aj bez neho.
Ďakujem za vaše rady a postrehy

hettinka
4. feb 2021

@lilyianka moj syn v 1,5 roku zahodil cumlík sám, zdal sa mu špinavý. ďalší som nekúpila. A do postele sa tiež presťahoval sám ako 2,5 ročný. Ale je to individuálne, staršia dcera šla do detskej až v 4 rokoch, aj to som ju musela namotať na princeznovský baldachýn a obliečky.

nikusiak9
4. feb 2021

do svojej izby isla ked mala cca rok a pol, od cumla este neni odnaucena ma len na spanok a este sme nedosli k odnauceniu.

lilyianka
autor
4. feb 2021

@nikusiak9 aj u nás je cumel iba na spánok, ráno keď vstane mi ho odovzdá 😁 a dám mu ho len na obecný a večerný spánok. A vlastne ešte keď ideme na prechádzku a v aute, ale keď ho nechce, dá mi ho.

tehotna40
4. feb 2021

Ja som v roku cumliky schovala, a povedala ze nemáme, asi 3 dni plakal keď zaspával a potom bol pokoj, planujem to tak urobiť aj teraz pri dcérke, ale kazde dieťa je iné, tvojmu to môže trvať dlhšie. Teraz na vianoce som tu na koniku čítala ze Ježiško priniesol detičkam darčeky, tak detičky mu zavesili na stromček cumlik aby aj Ježiško niečo mal, skúste vymyslieť niečo také , ja som to riešila drastickejsie. A vlastnú izbu mal od 3r, keby mam možnosť isto by som to riešila aj skôr, no nemali sme toľko miesta.

lilyianka
autor
4. feb 2021

@hettinka tak uvidím kedy nás pôjde do svojej izby. Inak je veľmi ucenlivy, preto by bolo možno dobre čo najskôr tak urobiť. Lebo asi čím staršie dieťa tým to pôjde horšie.

dominushka23
4. feb 2021

ja som po roku cumel zobrala a povedala som ze sa stratil...zvykla si 😀 nemala na vyber 😀 do izby isla ked mala 1,5 roka ale vzdy ked sa dalo tam spavala na obedny spanok, az po nejakom case tam isla spat aj na noc

kikuska872
4. feb 2021

Naša mala keď sme raz išli spať nevedela najst cumlik (schválne sme ho schovali) tak som jej povedala ze ho zjedol nás pes . Asi týždeň akonáhle ho videla , kričala "nonono dudu" (mala rok a pol) na počudovanie bez plaču. Čo sa týka spania , ma 2apol a akurát začínam premýšľať ako ju osamostatniť, uvidíme možno nas niečo napadne 😅

hettinka
4. feb 2021

@lilyianka ťažko povedať. Ak ho presunieš priskoro, môže sa báť, alebo chodiť v noci do spálne. Naši ked šli, už sami chceli a už v noci nechodili.

lilyianka
autor
4. feb 2021

@dominushka23 ja práveže obedný spánok riesim vonku,nech je pekne na čerstvom vzduchu . Az keď to bude nevyhnutne, dam ho cez obed do postielky.

111kiki11155
4. feb 2021

Ono je to s tým cumlíkom tažšie vačšinou všetko závisí aj od povahy dietata naši synovia neboli nejakí cumlikátori starší nemal cumlík v 3 rôčkoch a mladší už v 2 rôčkoch nemá cumlík ...a sú aj deti ktoré v 4 rôčkoch sa nevedia vzdať cumlíka .

lilyianka
autor
4. feb 2021

@hettinka zatiaľ by spal v postielke a z tej sa nemá ako dostať von

hettinka
4. feb 2021

@lilyianka však skúsiť môžeš a uvidíš, ako to pojde. Možno najskor ten obedný spánok, potom na noc. My sme mali v detskej cestovnú postieľku a obvčas tam cez obed spal. Ale na noc šiel až do velkej so zábranou a to som ani nemyslela, že tam už pojde ... len sme kupili posteľ, poskladali a on si sam tam odniesol periny a zostal už tam. To bolo super, lebo sme to nemuseli vôbec riešiť, on si to poriešil.

zuzzinkaa
4. feb 2021

@lilyianka tak teraz budem asi za krkavčiu mamu ale moja malá je vo vlastnej izbe asi od 8 mesiaca 🤔 jednoducho nám to tak všetkým viac vyhovovalo. Nebola ale kojená, to by sa mi asi do vedľajšej izby nechcelo chodiť 🤣 a cumlík má dodnes (1,5 roku). Zatiaľ som ale nerozmyslala že ju idem oducat, kým ju trápia zuby tak jej ho nechám 🙂

andrea_82
4. feb 2021

Aj cumlik aj vlastnu izbu sme riesili v cca 2 rokoch. V izbe mal hracky, vsetko prevlacoval a tak som mu povedala, ci v nej rovno nechce zostat. Povedal ano a odvtedy bol tam. Dala som ho uz rovno do velkej postele, z postielky nam uz davno vyliezal a bala som sa, ze zvrchu spadne.

simona92101
4. feb 2021

Vo vlastnej izbicke zacala dcerka spavat od cca 15mesiacov,najprv len cez obed,a po cca mesiaci aj vecer.spala v cestovnej ohradke s matracom,cize nemala sancu si nejako ublizit.v detskej postielke sa jej uz nepacilo,mala malo miesta a aj sme sa v noci navzajom budili.onedlho bude mat 2 roky a uz spi vo svojej velkej posteli,zaspava sama.vezme si len vankusik a mojkacika a maširuje do postele.zial,cumlika sa zbavit nevieme.ked ma zly den,dudkala by nonstop,inak ma len na spanok.

lilyianka
autor
4. feb 2021

Ďakujem baby za odpovede,ešte si premyslim, ako a kedy to presne urobím. Snáď bude malý taký ucenlivy ako doteraz a zvládneme to.

thewitch
4. feb 2021

No netuším kedy to je vhodné ale dúfam že sa to odnaučí skôr ako ja ja som cumlala asi do nejakých 6-7 rokov 🙈🙈🙈 😂 ale ja za to nemôžem mne sa tak dobre spalo strašne 🤣

janulik2008
5. feb 2021

Malej ked sli zuby zacala cumel odmietat co je zaujimave kedze vtedy prave vraj deti rady dudlikuju 😀

janulik2008
5. feb 2021

@thewitch ked bola sestra mala ja som vtedy cca 5 mala vtedy som jej raz cumel vzala dala som si ho do pusy a zaspala 🤣🤣🤣