Ako baliť dieťa naširoko?

macka10
27. okt 2013

Ahojte baby,
lekarka mi odporucila preventivne balit malu od narodenia nasiroko, nakolko ja ako dieta som s tym mala dost dlho problemy. Ale velmi tomu nerozumiem, mam davat jednorazovu plienku a na to postolkove nohavicky a do nich este aj latkovu plienku, ci ako sa to robi? Jednorazovu plienku budem davat urcite, len potom ten dalsi postup mi nieje jasny, ani neviem co mam nakupit.

Dakujem za rady 🙂

etel1
27. okt 2013

Neviem, aký typ nohavičiek predávajú dnes, ja som malej dávala ortopedické nohavice, Kúpila som ich v zdravotníckych potrebách. Malú som zabalila normálne do pampers, nato som dala bavlnenú plienku, látkovú a zabalila do ortop. nohavíc. Ono to na prvý pohľad vypadalo, akoby mala nôžky v bedrách do pravého uhla. Preto sa to volá na široko.Tie nohavice jej neumožnia ani v zlosti dať nôžky k sebe, /avšak musia byť riadne zapnuté/. Určite to má svoj význam a prevenciu.

zanin
27. okt 2013

Ahoj
@macka10 ano das jednorazovku a na to das latkovu plienku a na to postolky. Ale ja som malemu kupila take gatky vola sa to Sendy. Maju taku tvrdu gumenu vlozku a tie som davala normalne na vrch na oblecko. Cez den ked bol mmo perinku som mu to pripla a to sa mi osvedcilo lepsie ako postolky klasicke. Postolky kupis v lekarni a su rozne velkosti podla veku babatka.

zanin
27. okt 2013

@macka10 http://www.buducamamicka.sk/_produkt.php?skupin...
tu ich maju ale daju sa zohnat aj tu na bazariku a lacnejsie

miku1
27. okt 2013

@macka10 Na jednorázovú plienku oblečieš ešte tie ortopedické nohavičky do ktorých vložíš látkovú plienku. Ja som tak balila obe dcérky, tú staršiu som dokonca musela baliť do cca 6 mesiacov, mladšiu len prvé 3 mesiace. Predávajú rôzne veľkosti. Ale nemusíš kupovať nové, veď mrkni do bazáru tu na MK, určite nájdeš za veľmi dobrú cenu aj použité.

lejlla
27. okt 2013

ja som tiez mala tie SENDY nohavicky a bola som s nimi spokojna...

daol
27. okt 2013

a ak bališ na široko nemala by si baliť do perinky lebo nožky sťahuješ k sebe aspoň tak mi to povedal ortoped

zahradka76
27. okt 2013

A aka lekarka Ti to odporucila? Detska? Boli ste na sone bedrovych klbov? Lebo u nas v Ziline je postup taky, ze pokial je sono bedrovych klbov v poriadku, tak sa dava iba pamperska, tak mi to povedal lekar na ortopedii. Na siroko sa balia tie deti, ktore maju displaziu, popripade este dostanu Pavlikove remene. Dolezite je, aby dietatko malo volne nozicky ako pise daol a nie pritlacene k sebe v perinke.

macka10
autor
27. okt 2013

@zahradka76 nas drobcek je zatial v brusku - 37tt🙂 Ale na predporodnych kurzoch nam hovorili, ze kto mal problemy s klbmi, alebo kto to ma v rodine, ze odporucaju balit nasiroko hned od zaciatku - prevencne! Tak to zvazujem, nakolko ja som bola problemova! A inak potom ked ti v 4 tyzdnoch povedia, ze by si mala balit nasiroko je s tym velky problem, deti si na to tazko zvykaju - moja neter si ani nezvykla, vydrzala asi 3 hodiny!
@zanin @lejlla dakujem pekne za radu. Este jedna otazocka k tym Sendy nohavickam - postup je takyto - jednorazova plienka, potom oblecenie a potom Sendy nohavicky, ale uz sa nepouziva latkova plienka, ze?
A vase deticky to mali na sebe stale, alebo len urcitu cast dna?

etel1
27. okt 2013

@macka10 ja som tak balila stále... Pre istotu

lejlla
27. okt 2013

@macka10 ano ja som syncekovi davala jednorazovku,oblecenie a na to sendy nohavicky aby ho to netlacilo na holom telicku...a po pravde nemal to cely den lebo bolo akurat leto horucavy,tak len urcitu cas dna a nozky mal v poriadku.

zahradka76
27. okt 2013

@macka10 prve dieta som balila na siroko, lebo sme to mali tak nakazane od ortopeda. Dala som pampersku, obliekla som a potom som dala zlozenu latkovku do obdlznika (ja som tak mala rovno nazehlene plienky) a na to som dala postolky. Postolky sa daju kupit uz aj v detskych obchodoch s textilom. Mali sme to nepretrzte. Ja som si kupila klinovy vankus do kocika a aj do postielky, nakolko sa mi zdalo, ze dietatko s tym sirokym balenim lezi trochu dole hlavou.

macka10
autor
27. okt 2013

Dakujem velmi pekne, asi kupim tie ortopedicke nohavicky Sandy, vyzeraju pohodlne a aj jednoduche na pouzivanie. Len teraz mam dilemu, ci kupit XS alebo rovno S.

dankako
27. okt 2013

@macka10 v roku 2010 sme kupili nasej prvej dcerke SENDY nohavicky a teraz ich davam mojej 9 tyzdnovej dcerke znova. Su super, ja si ich neviam vynachvalit a dokonca, ked sme boli na kontrole po narodeni na nozicky, tak mi doktorka povedala, ze ake mam vyborne tie nohavicky. Tak som jej hned povedala kde som kupila. 😉 Maju pevnu vystuz, takze ziadne ine latkove plienky netreba. A este, my mame doma XS. PA