icon

Ako dlho trvalo odplienkovanie vášho dieťaťa?

hykjam
11. feb 2025

Ahojte 🙂 dievčatá ako dlho vám trvalo kým sa deti začali pýtať cikať?
Skúšam odplienkovávať týždeň našu nerváčku (má 2 roky a 8 mesiacov) a teda keď ju stihnem dať cikať tak sa vyciká (občas je aj problém ju udržať na wcku aby skúsila), a keď nestihnem tak len príde ukázať, že je mokrá.
Myslím, že je pripravená, vie čo sa robí na wc, vadí jej, keď sa pociká, cez deň sa zo spánku budí so suchou plienkou. Len teda nepríde povedať, že jej treba 🤷
Neviem dokedy je to OK, či čakať alebo skúsiť neskôr 🙂

barka1
11. feb 2025

@hykjam vydrž, týzden je málo, skusaj dalej

ina2405
11. feb 2025

@hykjam ja by som to nechala na 2 mesiace a skúsila neskôr. Mne sa zdá týždeň dosť. Ak je dieťa pripravené, tak do týždňa už zvláda nepocikať sa, naši behom 2-3 dní. Ale to je moja skúsenosť s tromi deťmi, určite to tak každý nemal.

simona1306
11. feb 2025

nasa mala sa tiez odplienkovala za 2 dni ... pred tym som skusala v roku a pol, a potom v dvoch, a nemalo to zmysel, aj ked vedela co sa robi na zachode, aj vedela naco je nocnik, aj jej vadila plienka, ale proste nikdy nevedela , ze jej treba a zistila to az ked zacala cikat ... potom posledny krat ked sme to skusali , tak asi uz na to vyzrela, dala som jej dole plienku, este mala dve nehody , a po dvoch dnoch bola bez plienky uz cele dni, a po tyzdni uz aj na noc.... urcite ju nedavaj ani neposadzaj kazdu pol hodku na nocnik, ci jej nahodou netreba ...

asdfka
11. feb 2025

Mne kamoska poradila zobrat plienku dat gatky a hotovo. A pochopila hned. Ani na noc uz nepotrebovala.

dixitka
11. feb 2025

@hykjam Môj sa začal spoľahlivo pýtať až po mesiaci, ale ja som začala s odplienkovaním, keď mal necelých 19 mesiacov 🙂 (cca po týždni od začiatku sme ale mali už len minimum nehôd, lebo som na ňom videla, keď mu bolo treba, a občas sa vypýtal aj predtým)

anna_anicka83
11. feb 2025

@hykjam Ja by som to chvíľu nechala tak. Po zobudení s ňou ísť, ale presne žiadne posádzanie nasilu. Ja som tak skúšala s najstaršou tesne pred 2 narodeninami, ale nešlo to, tak som to nechala tak. Nočník bol, aj redukcia na záchode, ale nenútila som ju. Za 2 týždne sa vypýtala sama. A bolo. Druhej som dala dole plienku, lebo bolo leto, že skúsime. Za 2 dní bola bez plienky. Posledný ten má dostal, ten sa začal pýtať ako 18 mesačný, to som ani trenky nemala kúpené. No, ale zas na spánok sme sa plienky zbavili až teraz (2 r. 8 mesiacov🤔). Proste musí na to v hlave dozrieť to dieťa samé.

zuzanaete
11. feb 2025

Nedavaj ju ty cikat. Ak pride pocikana, tak vysvetli, ze sa cika do nocnika alebo zachoda. Nechaj to na nu, je to jej zodpovednost. Nasi sa odplienkovali za 2-3 dni. Prvy den islo vsetko do gati. Druhy den trochu nieco do gati a nieco do nocnika. Treti uz takmer bez nehod. Ale ja som ich cikat nedavala. Ak je dieta pripravene, tak to bude rychle.

ivangeline
11. feb 2025

Prvého dosť dlho, hlavne kakanie bol problém. Druhu do nejakého týždňa, potom zopár nehôd ale na noc mala plienku aj po 2r. Sama chcela. Na tretieho sme vôbec netlačili. Po lete tesne pred 2 narodeninami, sám chcel dole plienku! Cez noc už nepil mlieko. Bolo to fakt rýchle. Každé dieťa je iné. Teraz 4te sa nevie vzdať mlieka cez noc… a celkovo od mala veľa pije… bude mať 2 roky. Sám chce skúšať ale ešte to potrvá..