Ako efektívne odplienkovať dieťa pred nástupom do škôlky?
Ahojte. Ako to šlo u vás? Syn má 2,5 roka. Ja som to zatiaľ sama neriešila, čakala som naňho kedy bude chcieť sam. Ukazovali sme si to v knižkách, rozumie tomu, mal už aj svetle chvíľky kedy sa sam pýtal na nočník a veľmi sa tesil ze to môžme spolu spláchnut 😅 ale to vždy trvalo maximálne 2 dni a potom ho to prestalo asi baviť a nočník nechcel ani vidieť. Od mája nastupuje do škôlky a viem ze do vtedy je ešte kopa času ale neviem asi úplne akú metódu zvoliť. Najprv to bolo leto myslela som ze keď bude holý na dvore tak sa kvázi odplienkuje sam ako mi mnoho ľudí z okolia vraveli ale u nás to nemalo vôbec taky efekt 😃 doma ho na holo nechať nechcem aby neprechladol. Tak neviem proste mu nedať plienku a nechať ho nech sa bud vypýta alebo pusti do gatí a skratka ho to jedného dňa bude tak otravovať tie mokré gate ze sa začne pýtať? 😄 ja ho nútiť nechcem ale ani neviem do kedy vlastne čakať aké sú znaky toho ze je pripravený na odplienkovanie ?
počkať na jar a plienku vziať a už nedať, pokiaľ mu ju raz vezmete a zas potom vrátite, tak je z toho len zbytočne zmätený. u nás fungovali nálepky na nočník, možno aj si spraviť nejakú tabuľku, že napr. keď sa bude pekne pýtať, za každé úspešné vypýtanie na wcko nalepiť nálepku a napr. za 7 nálepiek nejaká malá odmena. každopádne by som do toho šla, keď sa dá ísť aj von a netreba obliekať 100 vecí, predsa len každý deň prať overal by nebola sranda. keď sme mali ísť niekam autom, tak do sedačky sme dali nepremokavú podložku a namiesto slipov som dávala tréningové nohavičky od riťka v suchu, nič nepretieklo, ale už v prípade nehody vedel, že to nie je ok :D
Nedať plienku. Týždeň nikam nechodíť.A pripraviť si viacej náhradného oblečenia. A vždy počas dňa, keď uvidíš, že začina čúrať,tak ho rýchlo zobrať a položiť na nočník alebo.na wcko. Aby aspoň časť potreby dal.do.nočníka.
Keď sa dostane za týždeň nenaučí, skúšať o mesiac dva.

@anonym_autor ja sa chcem len pripnúť