Ako motivovať dieťa na nočník?
Ahojte ako ste deti motivovali na nočník? Par l udi mi radila rozprávky ale na toto nechcem učiť velmi ale teda jasné to je účinné. Len nsa bojím aby si to nespojila tak kde cika sa len ked je rozprávka. Mala plienky ani za svet cikat na nočník to teraz tiez nejak nie záchod s redukciou vobec. Mala ma 2 r
@tatiana234 nechce plienky ale má? Ci kde cika?
@tatiana234 možno nieje ešte pripravená ak nechce nocnik. My sme synovi veľa čítali. Ale mal odmietavý postoj k nocniku, až prišiel čas a odplienkoval sa za 3 dní aj na noc.
Chcelo to len čas.
Motivovala som ho nálepkami, ktoré sme lepili na "planik" podľa toho či si sadol,cikal, kakal a podla toho sme nalepili do príslušného okienka.
Odplienkovala som pomocou knihy hravo s mackom na nocnik.
Prvý deň som ho posadzala každých 7 min, a pomaly predlžovala čas posedenia.
Večer som už z toho bola psycho 😃ale oplatilo sa
A hlavne ak raz vezmeš plienku, nedávať nazad.a taktiež slipy som mi dala až po nejakom týždni, aby si to nemýlil s plienkou.
Ale hlavne to dieta potrebuje čas, musí dozrieť.
🐘 Myslím, že je nerozumné odvádzať pozornosť dieťa od vykonania potreby rozprávkami. Úloha znie-sústrediť sa na to, aby pochopilo o čo tu ide, čo má robiť. Môžeš sa posadiť na WC a dieťa posaď oproti sebe na nočník. Bude počuť zvuky , tečúci moč. Dieťa je zvedavé, ak udržíš jeho pozornosť, pomaly pochopí. Aj keď sa nič neudeje, pochváľ ho a nočník odlož. Opakuj často, daj mu dole nohavice, aby sa nebálo, že neudrží rovnováhu. Kúp mu rozprávkový nočník, napríklad autíčkový, aby sa tešilo posadiť na neho. Skús učenie - hrou. Vezmi dve plyšové hračky. Sadni si na WC, posaď si na kolená hračku. Oproti sebe postav nočník na ktorý posaď druhú hračku, plyšáka, bábiku. Začni vydávať zvuky ako tlačíš, , fučíš 🙂. Deti sa radi hrajú, tak sa hraj. Dôležité je, aby si to niekoľko krát denne trpezlivo opakovala. Aj keď tam nebude žiadna kvapka. A pochvala, pohladkanie za sústredenie. Trpezlivosť! Niekedy je to na dlho, nevadí, raz to príde, neboj 😉
@tatiana234 nechce plienky ale má? Ci kde cika?
@anonym_59d1c1 ťažko sa prebaluje hrozne sa metabolizmus takze ked tak jej dam gatky sem tam sa podarí do nocnika semctam nie

@tatiana234 už je odplienkovaná alebo sa o to len snažíte? počula som, že sú fajn na motiváciu také nálepky, ktoré sa lepia vždy keď sa dieťatko vycika/vykaka do nočníka, nám pomohla knižka Kubko sa učí ma nočník, myslím, že tak sa to volalo, malej sa to veľmi páčilo a časom aj ona začala nočník používať ☺️ hlavne ju do toho netlač, možno na to ešte nie je pripravená a na reči ostatných sa vykašli, ty sama poznáš svoje dieťa najlepšie