icon

Ako na spánok 2 mesačného bábätka? Zn.: Som zúfalá.

floretine
30. jan 2020

Mám takmer dvojmesačné bábätko. Je úžasná, ale cez deň chce spinkať len v šatke/kočíku a v noci zaspí len pri jedení cca po hodine-hodine a pol na prsníku a spí zásadne iba na mojej hrudi, čo vôbec nie je ideálne - nie je to ani pohodlné ani bezpečné. Nemôžem sa teda od nej už vôbec pohnúť, ísť na wcko a tak ďalej. Občas sa mi ju podarí po čase položiť vedľa mňa na posteľ, ale väčšinou sa aj na to zobudí. Vždy, keď sa v noci zobudí na jedenie, tak zase papá tu hodinu- hodinu a pol, kým spí znovu. Spať vo vlastnej postieľke neexistuje. Je nepreložiteľná, aj keď ju mám v zavinovačke. Môže byť akokoľvek unavená, sama od seba nezaspí.nikdy. keď ju len dám ležať na chrbát v postieľke, tak hneď plače. V noci sa zvykla budiť každé tri hodiny na jedenie, no posledné dni ani to neplatí a je hore skoro každú hodinu. Bojím sa o ňu, podľa mňa jej nedostatok spánku vôbec neprospieva. Prosím, máte nejaké rady alebo tipy, čo fungovalo u vás? Budem vďačná za hocičo. Vyplakať ju nechcem nechať.

Strana
z2
nikpa
30. jan 2020

@floretine no dobre tak jej nedovol na ňom zaspať, dokoj a potom uspavaj. Mne malý tiež mal tendenciu zaspávať na prsníku, no keď som videla ze zatvára oči, pošuchala som mu po brade alebo po líci aby otvoril oči, pohybala s ním, proste niečo aby nezaspaval. Cca 15min bol najedeny, položila som ho a zaspal.

floretine
autor
30. jan 2020

@nikpa no lenže u nás neexistuje položiť a zaspať

xjakubikovak
30. jan 2020

@floretine áno je to v poriadku 😊😍 ved ty si teraz pre bábo celý vesmír, uživajte si vzájomnú prítomnosť 🙂 ono to ide fakt rýchlo a zachvíľku tie deti s nami nebudú chcieť trávit toľko času 🙂

floretine
autor
30. jan 2020

@xjakubikovak ona keď je so mnou, tak je najšťastnejšia na svete, ani nemrnkne. No, ešte mi to bude aj chýbať neskôr.

heidy222
30. jan 2020

@floretine ako keby si hovorila o mojej starsej dcere! Doteraz nechapem ako sme prezili. Boli to 4 mesiace spania na hrudi. Ako 4 mes zrazu zacala spat v postielke! Z nicoho nic to preslo. Prajem Vela stastia

wena
30. jan 2020

@floretine Neboj sa, naozaj to chce čas, máš úplne normálne bábätko, uvidíš že o taký mesiac dva to bude úplne iné. Ona sa naučí rozlišovať deň a noc postupne, nerobíš nič zle, musí sa proste vyvinúť. Aj naša malá spala iba na rukach, v nosici, na fitlopte a teraz krásne bez plaču zaspí v postielke a prespí 12 hodín vkuse. Miminum 2 mesačných deti dokáže samo zaspať v postielke a už vôbec nie prespať celú noc, nie je na to ešte neurologicke zrelé.

floretine
autor
30. jan 2020

@wena
@heidy222
Ďakujem baby za povzbudenie ❤️
Ja tiež počúvam zo všetkých strán reči typu "ja by som sa s tým toľko nepárala" alebo "veď nech si pocvičí pľúca" , prípadne že ju rozmaznávam, tak už som sa začínala cítiť, že robím niečo zle, ale predsa tak malinké bábo nemôže ešte vedome manipulovať s rodičmi, len napĺňame jeho potreby.
Keď ju nechám niekde osamote a plače, tak úplne vidím, že to je žalostný plač, že nevie, či sa mama vráti alebo nie, a predsa od mamy je závislá jej existencia, tak je úplne pochopiteľné, že plače a potrebuje byť pri zdroji. 🤷

dadus_ka
30. jan 2020

@floretine napríklad moj syn potreboval tmu. Aj teraz poobede ked spi tak mu spravím tmu. Ani mne sa vo svetle bohovie ako dobre nespi. Ma vyse roka a nema s tym problem, nerozumiem preco niekto nechava spat dieta vo svetlej miestnosti. Nam este pomohol dudlik a uspavanky. Tie mu pustam do dnes.

wena
30. jan 2020

@floretine Tie reči ber jedným uchom dnu, druhým von. Uvidíš, že ako bude malá rásť, bude čoraz viac nezávislá, bude lepšie ovládať svoje telo, bude lepšie poznať svet a viac mu dôverovať. Také 2 mesačné bábo je rado, že vôbec konečne lepšie vidí 🙂 ja by som teraz moju polročnu neudržala na sebe ani 10 sekúnd, chce už svoj priestor, je zvedavá a nosic toleruje lebo na ňom odmala vyrastala, ale najradšej je keď je voľná. Uvidíš, že okolo toho 4 mesiaca na nej aj budeš vidieť, že sa už tak z ničoho nič nerozplace, že vydrží aj položená niekde. My sme v podstate prvé tri mesiace strávili nosením malej na rukach a v nosici a nie je rozmazana, krásne sama zaspí. Už máš to "najhoršie" skoro za sebou 🙂 skus ju občas do postielky položiť a uvidíš, zas ju nemusíš mať stále "preventívne" na rukach, ale keď začne plakať tak ju zober, ona ešte nevie pochopiť co nej chceš. Odporúčam knihu psychológia pre milujúcich rodičov je tam veľa vysvetlene o spanku a o plači 🙂

sims122
30. jan 2020

@floretine nestresuj sa, nerobis nic zle..prave koncime toto obdobie co popisujes...spanie na hrudi pocas noci, nedala sa prelozit, po siedmej vecer som sa nedostala zo spalne, cez den satkovanie, kocik...ma 3 a pol mesiaca, uz spi v noci vedla mna a cez den zaspi pri kojeni a prelozim do hacky..

floretine
autor
30. jan 2020

@wena áno, knižku mám ❤️ preto si tiež myslím, že nerozmaznávam. Mám také lehátko, v ktorom nesedí, ale leží, len je to trochu naklonené do uhla,takže trochu vidí svet a tam vydrží cez deň pekne, keď ma vidí, tak sa môžem aj osprchovať, prípadne niečo rýchlo uvariť bez toho, že by plakala.
Inak je to veľmi dobré bábätko, povedala by som.
Som fakt rada, že to robím správne. Trošku nám síce stále strach z toho spánku na hrudi, ale myslím, že som to vychytala už tak, že by sa jej nič nemalo stať.
Ono je to niekedy ťažké, keď ostatní okolo mali údajne deti, ktoré položili a spali, alebo si už nepamatajú, aké to naozaj bolo.

lucyluv
30. jan 2020

@renatka1985 nie u kazdeho dietata sa to zlepsuje, u nas sa to zhorsovalo, takze radsej nedavat falosne nadeje

zdenulkam
30. jan 2020

@lucyluv u každého sa to raz zlepší. Ci skôr alebo neskôr. To je fakt

lucyluv
30. jan 2020

Ja som verila presne tymto reciam, to prejde, je mala, potrebuje ta, je to normalne. Ale u nas sa to nezlepsovalo, len zhorsovalo. Od jej 6m do 1,5r sa budila 10x za noc a chcela prsnik na uspatie. Zlepsilo sa to az ked som bola z toho totalne fyzicky a psychicky znicena, tak som ju odstavila. A tiez nosena bola do roka, ved nechcela kocik a ja som chcela byt dobra matka, od roka vydrzala v kociku max s jablkom v ruke. A tak ti poviem, spravila som chybu, priznavam to, urcite som ju mala ucit inym spankovym asociaciam, zacinat minimalne tak, ze nedovolit jej na prsniku zaspat. Okolo 3m su uz deti zevraj zrele a uz postupne nepotrebuju pomahat s uspavanim, len im treba dat priestor aby si ich sami aj mohli vytvorit. Ano, dlhodoby plac je nebezpecny pre mozog, ale kadejake mrnkanie nie je plac. Netreba sa bat kazdeho zaplakania. Neschvalujem metodu vyplakania. Ako ti tu uz jedna baba radila, dobra knizka je psychologia pre milujucich rodicov. Ja som si z nej zobrala toto k srdcu.

wena
30. jan 2020

@floretine No jasné, to aj ja počúvam vždy keď k svokre prídeme že jej synovia spali už v pôrodnici celú noc a zaspavali sami a ani jest nechceli, no to určite 🤣

malicka_mysicka
30. jan 2020

@floretine prve tri mesiace nic neries, malinka nie je zrela, nechavaj ju spinkat na diduske, este je malinka a robi to preto lebo ta potrebuje. Skus sa naucit kojit resp uspavat v manzelskej posteli v lahu a ked sa bude dat tak sa odgulas a ked sa nebude dat tak pospis s nou 😉

floretine
autor
30. jan 2020

@malicka_mysicka ahoj, uspávam v našej posteli, ale v polosede opretá o vankúše, keď zaspím, tak sa zosuniem dolu do ľahu. Na boku sa.mi nedá, lebo mám malé prsia. Nejak som na dojčenie v ľahu z boku zatiaľ nenašla žiadnu fungujúci fintu

heidy222
30. jan 2020

@floretine jasne, tieto poznamky poznam. Ze ,,ja by som ju nenechala spat v posteli" haha kto nezazije nepochopi. Z mojej skusenosti cim viac tlacim na spanie v postielke tym horsie. Teraz som si priniesla maleho rovno z porodnice schopneho Len na mne spat. Teraz ale uz skusena ze to prejde same som to neriesila a ma 5 tt a uz spinka v postielke, cele to s nim trvalo Len tyzden. Dcera Ma 4 roky, stale ma fazy ze pride k Nam do postele spat, neriesime to a vzdy to prejde same za par dni a je pokoj trebars rok.

floretine
autor
30. jan 2020

@heidy222 bože ja som tak rada, že moje bábo je normálne a že to je len obdobie...teda aspoň dúfam.

heidy222
30. jan 2020

@floretine kebyze to neprejde tak Este stale mozes za mesiac-dva skusit jeden zo spankovych treningov. Hlavne skusat davat do postielky, zvykat Ked ma dobru naladu ale nestresovat sa. Drzim palce. Ako hovori moja babka na vsetko: nebude to trvat do maturity

kaitlin3
30. jan 2020

Tusim som tiez pisala sem nejaku otazku ze moje dieta nespi ked malo dva mesiace a bola som zufala...jedine co sa u nas zmenilo je ze som si zvykla ja :D ma 15 mesiacov a nespi stale uplne dobre aj ked isto lepsie ako vtedy, skusali sme kazdu metodu, nie som na to pysna, bolo to najhorsie obdobie okolo roka vtedy, aj si poplakal, plakala som s nim, ale on proste spanok az tak nepotrebuje a najma je na mna velmi naviazany, potrebuje ma aj pri spanku, stiska mi rucku, budi sa aby skontroloval ci som tam, niekedy len ocko pootvori, inokedy sa potrebuje pritulit a pohrat sa mi s vlasmi...tuto sa ktosi spytal co by som robila kebyze mam druhe dieta, no nic, lebo druhe dieta si preto aj nerobim :D kazdy den je samostatnejsi a ten rok tak strasne rychlo utiekol, ze by som si to cele zopakovala, aj s prebdenymi nocmi 🙂 nerobila som si dieta, aby som sa stala jeho otrokom, som jeho matkou, nikoho ineho na svete nema, tak preco by som ho mala niekam odlozit, len aby som ja mala pocit, ze "mam klud"?

1stlilith
24. nov 2020

Ahoj, je jedno co budes robit.. ono vyvija sa mozog babatka a do 3/4 mesiaca je nespanie a nerezim normalne kedze nie su akesi prepojenai v mozzgu vyvinute je o tom cely dokument na netflixe... takze len vydrzat ono, rychlo to prejde... mne dost pomohla kniha: prosim, spinkaj.. drzim palce 🙂

Strana
z2