Ako nájsť príležitostnú opatrovateľku pre 2 - 3 ročné dieťa?

babatkoling
7. feb 2014

Ahojte,
mate niekto skusenosti? Pytam sa len vseobecne, nehladam konkretnu pani.
Na co si mam dat pozor? Pytali ste od Vasej opatrovatelky napriklad vypis z registra trestov, zivotopis alebo aby predlozila odporucania od inych mamiciek? Boli ste sa pozriet u nej doma? Bola strava v cene alebo ste nosili svoju desiatu?
Kde mam ist hladat (net, noviny?)
A ak to nie je tajne, kolko ma to bude stat? Predbezne tak jeden den do tyzdna, aj to nie cely den, tak do 5 hodin.
Dakujem.
Mozete aj IP ak to nechcete davat sem.

miriell
7. feb 2014

Dcérka má "kamarátku" na stráženie od cca 1,5 roka doteraz - pravidelne 2-4x to týždňa na 2-3 hod ju stráži jedna slečna. Hľadala som na nete, dôležité parametre pre mňa boli: nemčina (chcela som, aby sa hrali spolu len v nemeckom jazyku) - aktívna znalosť, skúsenosti s deťmi. Dcérku stráži u nás doma, takže nepotrebujem vedieť, ako to vyzerá u nej, strava - pod kontrolou: domáca. Hľadala som najmä študentku nemčiny na VŠ, ktorá má skúsenosti a vzťah k ďeťom.
Veľmi dôležité pre mňa bolo samozrejme prvé stretnutie - môj prvý dojem (intuícia) a najmä to, ako si dokázala získať dcérku v prvých minútach stretnutia. Doteraz sme mali 3 slečny - jedna z nich si s dcérkou nedokázala vytvoriť vzťah a bol tam problém - dcérka sa s ňou nechcela hrávať a nerešpektovala ju, nevedeli sme to efektívne usmerniť, aby sme netraumatizovali dieťa a tak sme to s ňou ukončili. Cena: 5€/hod.
Ale je to pomerne dosť ťažké si nájsť niekoho, kto by Vám vyhovoval nastálo a keď sme aj našli, tak slečny po čase menili život (doštudovali alebo menili prácu do iného mesta) a začínate s procesom hľadania opäť ☹

jankastubka
7. feb 2014

Super tema, toto aj mna zaujima do buducnosti.

dejka77
7. feb 2014

Myslim, ze zivotopis a aj vypis z registra trestov su samozrejme veci. Odporucania takisto. V zahranici sa bez odporucani nepohnes.
Kamaratka tak kedysi robila cez agenturu, opatrovala 1 dievcatko (tusim, ze len raz tyzdenne). Takze urcite by som skusila prv tu agenturu, urcite ich je niekolko.

janickacrazy
7. feb 2014

Cez agentúru to bude určite drahšie, moja kamoška mala staršiu pani na opatrovanie s velkým rod. domom a so záhradou, malá ju milovala, mala tam hračky, pieskovisko a hojdačku, kamoška si pochvalovala. Ja by som dala na ten prvý dojem a prvú návštevu hned uvidíš ako sa dieta správa k opatrovatelke a naopak, na to agentúru nepotrebuješ. Ja som robila opatrovatelku v zahraničí a mna si vybrali zo 100 uchádzačiek len preto, že ich dcérka sa na mna zavesila už pri prvom stretnutí a nechcela sa ma ani pustit, proste som sa jej páčila. 😉