Ako nastaviť večerný rituál bábätka na 19. hodinu?
Ahojte, poraďte mi prosím ako mám našu 5 mesačnú dcéru nastaviť na kúpanie o 19:00?
Denný rytmus je taký že spí 3 x denne Max 40-50 minút, pýta sa už na uloženie spinkať okolo 17:30, to už je fakt mrzuta a ak hneď nekúpem okolo 17:00 tak potom neskôr pri kúpaní plače :(. V noci sa potom budí na kojenie o 24:00 a o 03:00 a o 5:30-6:00 už je definitívne dospane.
Máte nejaké tipy ako to celé posunúť aby výsledné zaspávanie bolo okolo 19:30-20:00?
Skúšala som už aj posledný denný spánok od 16:00-17:00 ale nepomohlo. Bola hore o 05:00
@nickpick to nieje pravda,dcerku od narodenia sme nastavili tak,ze o 19tej sme kupali,potom masaz,mlieko a spinkat. A fungujeme tak doteraz a to ma 18m.ci sme boli na dovolenke alebo len na navsteve,stale mala svoj rezim a tomu bolo vsetko prisposobene,cize neexistuje ze by sme boli do vecera na navsteve alebo niekto u nas.o 18tej vecera,o 19tej kupanie,mlieko a o 20tej mame veget.budi sa o 6 rano.chapem,ze kazde dieta je ine,ale treba sa drzat pravidiel,cim skor tym lepsie 😉
Moja tak do roka a pol, možno dlhšie chodila spávať okolo šiestej večer, mala to od narodenia, a tiež vstala okolo piatej ráno... A mohla som aj po ušiach skákať, nijako som jej to nevedela posunúť a za veľké revy mi to fakt nestálo. Skôr som si začala užívať ten večerný pár hodinový čas pre seba 🙂 večerný spánok sa mi podarilo posunúť až potom roku a pol pomaly, po pár minútach, ako vydržala, to už aj ráno vedela dlhšie spať
Moja chodí stále na 18tu, keď bola menšia, tak áno, o 17tej... Buď rada za také noci. Ak by si to chcela nastaviť na neskôr, musíš dieťa naučiť alebo donútiť spať dlhšie cez deň...
@simona92101 drzim sa pravidiel a moje dieta spi kazdy den v iny cas v intervale medzi 19:00-21:30 a to uz ma 13 mesiacov, takisto sa budi zakazdym v iny cas....kazde dieta ma ine vnutorne hodiny, cas zaspavania zavisi aj od dennych spankov, od ich dlzky a intenzity, to ze u vas to funguje takto je nahoda a stastie, ani dospely clovek nedokaze zaspat v cas ktory mu niekto iny nadiktuje, ja ukladam k spanku podla toho kedy sa mala pocas dna zobudila s ohladom na to ako spala predoslu noc, vidim na nej kedy je unavena, keby som ju ulozila o 19:00 a ona predtym spala 2 hodiny poobede a zobudila sa mi o 16:00 tak uspavanim zabijem 2 hodiny.....
@sasenka08 ja som sa riadila podla jej spankoveho rezimu, taka malicka zaspavala na noc uz okolo 18, 18.30. postupne si to sama menila, par dni bol chaos ale pekne si to ustalila na rovnake casy a tomu som prisposobovala kupanie.

@sasenka08 moje deti, ked boli babatka sa vždy budili okolo 5:00 bez ohľadu na to , kedy som ich dala spat. Postupne ako rástli sa to predlzovalo. Okolo 2 rokov sa uz budili o 7:00.