Ako naučiť 4-ročného syna, aby zaspával sám?
Raz to už zvládol keď sme mu kúpili vlastnú posteľ, mal 2roky a zaspal sám večer nejaku dobu. Potom protestoval a nechcel sám. Teraz si ľahnem s ním do jeho postele a čakám kedy zaspí. Potom idem preč. Ako naučiť dieťa aby zaspavalo samé? Chcem mať večer čas aj na seba, oddýchnuť si, popozerať niečo na nete, prečítať si knihu atď. Cez týždeň zaspáva okolo 21tej, kvôli škôlke lebo tam musí nasilu spať na obed.
@elizabet173 takto si vynucuje svoje zasa rodic. Pricom si myslim ze ked sa dieta boji ( ano realne sa nema coho ale pozname deti) tak skor potrebuje niekoho pri sebe ako muz ktory sa zabavi aj sam tu chvilu. Tiez mozem povedat ze muz a zena maju kopu casu inokedy byt spolu.
Mnohi v takychto situaciach maju viac deti.
@elizabet173 Máme dom na prízemí fakt nemá ako si dieťa ublížiť. Dokonca detská izba je hneď vedľa našej spálne. Možno som sebecka keď chcem pre seba po večeroch mať trocha času, také zázračné ticho keď už nikto nič nepotrebuje a môžem si len tak sedieť čítať alebo niečo kukať na nete.
Ja takto ukladám svoju 4 ročnú...ľahnem k nej, cca pol hodina a spí jak dudek...či tebe koľko trvá pokiaľ zaspí? možno ak by nereval pred spánkom, tak mu zaspávanie netrvá dlho...u nás niekedy zaspí do 5 minút, niekedy do pol hodiny, a niekedy pri nej zaspím aj ja 😁
@tanyag Niekedy pol hodina niekedy aj hodina a pol a to ležím toľko vedľa neho. Čo všetko by sa dalo za ten čas robiť.
Tak ešte pol hodina je dajme tomu ok, ak sa ináč nedá...ale dlhšie už je strata času, chápem
Ja som rada ze nemam chlapa a môžem spať v jednej posteli s detmi, mne vôbec nevadí že pri mne zajpavaju a drzia ma za ruku..Niekedy deti daju viac lasky ako partner
@elizabet173 nikde nepisem, ze nemam cas na seba, alebo muza. Deti uspavame pred 20:00. Obaja. 20:30 su tuhe. Zapiname kamerku, ideme do obyvacky, okolo 23:00 ideme hore aj my. Na sex mame hostovsku. Vsetci sme spokojni a stastni. 🤩
povedz, ze sa uz k nemu do postele nezmestis a lahni si na zem na karimatku.
moja dcera zacala spat sama, ked sme sli do najmu, kde bola poschodova postel, napchala na kraje hornej postela deky a mala "domcek", skuste aj vy malemu urobit "domcek", mozno sa potrebuje citit bezpecnejsie.

@babulkomale tak toto si už vôbec neviem predstaviť pri viacerých detoch. Akože mama tie ostatne deti neuloži, nedá pusu na dobrú noc lebo musí ležať pri 4 ročnom rozmaznančekovi? Ktorý v škôlke zaspí v pohode aj sám, ale doma sa to nedá?
Okrem toho neverím ze by takto staré dieťa nejako extra dlho vyvadzalo pri uspavani, rovnako ako v obchode si chvíľu poplace ze sa mu nekúpila hračka ktorú chce, tak si poplace jeden večer že mama nerobí co ono chce... A druhy už normálne zaspí samo, žiadna extra veda