icon

Ako naučiť dieťa používať nočník na veľkú potrebu?

vanes1224
29. júl 2025

Zdravím. Syn ma ísť od septembra do škôlky a vždy keď mu treba ísť na veľkú potrebu tak nič nepovie ale povie keď už je neskoro… Stále sa pokaká do slipoch viete mi nejako poradiť ako ho naučiť chodiť na veľkú potrebu na Nočník? Už neviem ako mu to mám vysvetliť

pribinak
29. júl 2025

Ráno dať vypiť pohár vlažnej, skôr teplej vody a posadiť na wc. A skúšať kakat, proste aspoň párkrát potlačiť

Inak to nepojde, pokial nemá nejaké ochorenie, tak je to zanedbaný nácvik

januska12323
29. júl 2025

Chodí určite v rovnakých časoch, treba vystihnúť a poslať na záchod.

janka_266
29. júl 2025

@vanes1224 a na záchod? v škôlke nie sú nočníky, tak b som učila rovno na záchod už. u nás fungovalo, že si mohol nočník, neskôr schodík k wcku polepiť svojimi nálepkami a 100x za deň sa spýtať či ide na wcko

anonym_06f183
29. júl 2025
@pribinak

Ráno dať vypiť pohár vlažnej, skôr teplej vody a posadiť na wc. A skúšať kakat, proste aspoň párkrát potlačiť

Inak to nepojde, pokial nemá nejaké ochorenie, tak je to zanedbaný nácvik

@pribinak zaujímavé. Najprv vkuse čítam ako na to dieťa príde samo a odplienkuje sa za deň a teraz zas, že zanedbaný nácvik. Tak teraz už ani boh nevie čo vlastne…

adka3321
29. júl 2025

@vanes1224 U nas sa odplienkovavalo mesiac dozadu, ja som sa dcerky kazdu chvilu pytala, ci potrebuje kakat, uz som si pripadala ako zaseknuta platna a ked som nahodou vystihla, ze tlaci hned som ju sikovala na nocnik sadnut. Kolko krat to neslo, tak som jej ponukla ci nechce plienku (nebudem ju predsa trapit, ak to nejde) a jedneho dna povedala, ze nechce, sadla na nocnik a vykakala sa tam.