Ako naučiť dieťa spať celú noc?
Pocnuc knihou - "Kazde dieta sa vie naucit spat" az po clanky na nete a pod. Ze pol rocne by malo v pohode prespat 11-12 hod. Nas maly ma 6,5m a je celkom dobry spac. Nieco sme si z knizky vzali, nezaspava na rukach, o 7:30 po rituale kupania a flasi pekne zaspi. Lenze sa menia obdobia - nedavno vstal 1.krat len okolo 02:00 v noci, posledne tyzdne uz o polnoci.. dalsi krat o 3, v druhom pripade okolo 4- 5 -tej .. hore bol dlhu dobu okolo 8:00... teraz sa nam cele volajako posuva, aj ranne vstavanie je skorsie a skorsie a posuvaju sa aj tie nocne hodiny, neplace nejako velmi, len napapat.. niekedy sa vsak potom zacne debatny kruzok, kedy hrkuta v postielke v tme :D lenze mi nejde do hlavy podla coho niekedy vydrzi niekedy menej.. 😕
Da sa nejako poposuvat nocne papanie? V knihe sa spominalo, ze aj menit mliecko za caj a stale menej.... nema s tym niekto skusenost? 😖
@cyklamenka neviem cim to je, uz dva roky si takisto lamem nadtym hlavu.. uz som to viac-menej vzdala, nas drobec meni svoj spankovy proces kazdy mesiac, nikdy sme nevstavali dlho v tu istu hodinu, donedavna o pol siedmej, siedmej a teraz o piatej a o siestej a v noci sa budi vzdy presne o tretej a pyta mlieka a to ma cez dva roky.. teraz v zime sa mi zda ze proste nema tolko aktivit a preto je v noci pofnukava a budi sa.. v lete to bolo lepsie, cele dni bol vonku a tym padom aj viac unaveny.. este som zvedava co nam prinesie skolka.. musis sa s tym zmierit, niektore deti proste neprespia celu noc a nevedia kludne spat az do rana.. nech si tu hovoria mamicky co chcu a knizky tiez
moja mala ma 6 mesiac a tak isto neviem ju naucit na rezim vecer mi zaspa do 20:30 a uz je hore o 22:00 a hraje sa a potom tazko ju uspimkam 6 01:00alebo o 02:30.
moj syn ma 7 rokov a ma to rozhadzane doteraz 🙂
prestala som aj bosorovat okolo spania deticiek 😲
zacala som aj ja zle spavat a budim sa kazdu hodinu 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Pre mňa je to ešte skoro aby 6,5m spal celú noc v kuse (ak sám od seba neprespí celú noc a budí sa na papanie)...neviem, moja najstaršia prespala celú noc od 9m a to len preto lebo v jednú noc mi prihoreli dve fľaše s mliekom (vždy som zaspala 😅 )..syn prespal celú noc až po 1,5 roku...najmladšia mi začala spávať celú noc až teraz po 1. roku a vstáva už o 5:30, keď pila mlieko v noci tak to potiahla aj do 7:30...každé dieťa je iné a podľa mňa to podľa tej knihy nejde realizovať na každé jedno dieťa
mala sama nechce zaspat ,musim ju na ruke uspavat ,a ked ju zlozim tak ma hned lada a drzi mi ruku.
@melinda26 moja vymysla ked si vedla nej lahnem a smeje sa 🙂 blazit sa chce a blaboce 😀
necham ju samu v izbe zapnem jej radio pocas dna a zaspi a vecer rovnako ked si ju dam pri seba blazni sa a smeje a bucha ma po hlave a do oci pcha prsty 😅
dame ju do postele samu a zaspi sama 🙂
@cyklamenka knihy su v tomto na nic. kazde dieta je ine. moje deti vstavali do 3 rokov rano o pol 6. v noci sa mi syn budi este aj dnes a to uz ma vyse 3 roky. casom sa to upravi. mate este moc male dieta a nemate ho ako nieco naucit.
..s tým nočným budením je to veľmi individuálne...ale ja mám takú skúsenosť, že po tých 6 mesiacoch sa to u všetkých mojich 4 detí len zhoršovalo, často sa v noci budili, ukľudnili sa len papaním...a celkovo sa to zlepšilo až medzi 2-3 rokom...Želám veľa síl a trpezlivosti. 🙂
@janinka444 tak sa tesim.. a hej, polrok mohol byt u nas ten zlom .. hmmm 😕
my mame osemmesacneho a ak sa stalo 2 krat prespal celu noc.. teraz asi tyzden sa zobudi 2-3 krat.. nie vzdy chce papat... ale doteraz od toho pol roka to bolo horsie ako ked bol mensi.. raz sa zobudil po pol hodine raz po dvoch potom po hodine..
on aj zle zaspava.. pokial nezaspi pri papani tak to trva aj hodinu a potom to vzdam a este ho nakojim a zaspi.. ked bol mensi sa pekne polozil do postielky a zaspinkal... niekedy hned niekedy neskor ale sam tichucko zaspal.. a teraz .. no hruuuza.. nezabera ani radio ani kolotoc ani nic :( este som rozmyslala ze mu zacnem citat rozpravky len neviem ci to ma zmysel...
@cyklamenka ahoj moja ma 11m a spanie je cele zle...o 19tej sa kupe o 20-tej dostane kakao zaspi o tej 21-tej a potom je hore okolo 22 s tym, ze jej dam cajik a spi dalej, nasledne okolo 1,2, a sme tam sa nam stane, ze o 4-tej rano sa zobudi a je hore niekedy hodinu, inokedy dve da si mlieko a spi dalej do takej 8,9-tej ako kedy...tiez by ma zaujimal recept na spanok, ale uz som taka unavena z vecnym skusanim niecoho noveho, ze to uz vzdavam a dufam, ze sa to zmeni
Mam dvoch synov. ten prvy po nociach skor plakal nez spal, takych 7 mesiacov.potom sa budil mnohokrat za noc. Ma 2,5 roka a prespata noc je skor vynimka. Druhy syn spal krasne prve 2 mesiace.Potom sa to uz len zhorsovalo. Momentalne chodi spavat okolo 22.00-23.00 a budi sa kazdych par MINUT. chce iba prsnik, nenecha sa ani ponosit. nechce sa pustit.
niekedy je hodinu hore.
Ked budu chalani v skolke, budem na toto obdobie iba spominat. takze sa nesnazim nasilu nechavat deti vyplakat, kedze na ne neplatia vsetky tie super pravidla o tom ako si date dieta do postele a ono spi (u nas teda urcite nie) alebo
dojcite na poziadanie a ono spi, alebo urobite ritual a ono spi (u nas je ritual kazdy vecer, vsetko sa deje rovnako a bez rozruchu)
Niektore deti su take, a niektore onake. Hlavne ze su zdrave

@cyklamenka neboj.aj naše deti sú také.môj syn teda odmalička mal režim 18:00 spať.aj ked som ho chcela nechať dlhšie hore vyžadoval si ísť spať o tej 18tej.vstával o 5:00-6:00.v noci budenie 22:00-1:00-3:00-5:00.potom sa tie nočné budenia menili.teraz má rok chodí spávať 19:00 budí sa o 22:00 a 6:30