Ako naučiť šesťmesačné dieťa sedieť?
Ako naucit dieťa sedieť? Ma 6mesiacov
Dalsi troll… toto nemoze kompletna matka mysliet vazne.. ani prvorodicka ´…
Dieťa sa nedá naučiť sedieť. Skôr odporucam vám aby ste sa naučili o zdravom psychomotorickom vyvoji
Len ma zaujima ci si nejake cviky ako mu ukazat ako nato
sediet, plazit, stvornozkovat, stat, chodit sa neuci, to sa nauci dieta same. Ked dozreje. Naucit sa moze akurat malu nasobilku, ale aj to az vtedy ked dozreje.
Nie, nie sú. Dieťa sa nedá naučiť sedieť, pretacat, chodiť, rozprávať. Ak dieťa potrebuje cviky, mal by ich dat fyzioterapeut.
ano su na to "cviky"
plazenie po bruchu, neskor stvornozkovanie, pretacanie sa z bruha na chrbat a naopak.
ked dieta bude robit tieto "cviky"dostatocne vela a casto, spevnie mu chrbtica natolko, ze sa zvladne posadit same z polohy na styroch.
Uplne jednoducho. Davaj ho na brusko- to je jedinny ucinny "cvik" aby sa naucil sediet. Bude sa davat na styri- potom hompalat, potom stvornozkovat a potom sa da di sikmeho sedu........... len taky vtip- kamoske svokra povedala aby ho davala sediet do vankusov, a potom ich postupne odobrala, to nevadi ked sa prevali a buchne sa o hlavu, nic sa mu nestane a nauci sa sediet. Aj nas tak davali a nic mam nie je. A ona- no vam tie pady na hlavu ocividne ublizili🤣🤣🤣🤣- uz ziadne rady nedava🫡
Ked mas autorka ale na mysli dosiahnutie pasivneho sedu, cize polohy v ktorej dieta s nie pevnou chrbtiou sedi oblozene vankusmi ci inymi podperami, tak na toto nie su cviky, je to skodlive pre jeho chrbticu a pohyb, ale este sa najdu taki rodicia co to bohuzial prevadykuju mene pokoja od dietata pri hrackach.
dieta ked dosiahne sed, a je obhadzane hrakami - uz casto nema motivaciu pre zdravy pohyb.
Nijako, zdravé dieťa to zvládne úplne samo
Daj dietatu cinky, nech posiluje. Do tyzdna ti sedi.
Pokiaľ má dieťa napr. hypotoniu, zaostáva vo vývoji, je užitočné poradiť sa s fyzioterapeutom, ktorý ukáže ako s dieťaťom "pracovať", aby sa prirodzene posilnili svaly, ktoré to potrebujú.
Lajkni si na FB fyziomama a studuj
Dieta ma cas zacat same sediet do 1 roka. Niet sa kam ponahlat.
Nijako, v 6 mes ziadne dieta aktivne nesedi. Dieta Musi neskor dorast do toho
Vduchu som si premietla odpoved, ktoru si zasluzis, no poviem toto. 3.dieta pri prehliadke v 8 mesiacoch,otazka ci samo sedi. Odpoved nie. Bol piatok. V nedelu sa sam posadil a sedel. V pondelok sa postavil. Chodil az v 11m.
😲😲😲 veď sadne samo, keď bude mať stabilitu. Či...? Myslíš, že mamky učia deti sedieť?

Samo sa nauci ked bude pripravene