icon

Ako obliecť novorodenca na odchod z pôrodnice v horúčave?

4. aug 2025

V čom by ste zobrali domov novorodenca ak vonku má byť medzi 28-32 stupňov a domov je to hodina autom?
Mala som povodne nabalene všetko dlhé ale teraz som si nie istá či nie krátky rukáv a na to decku do auta kvôli klíme.

zuzinka888
4. aug 2025

Oblec podla planu a prehod cez rucky bavlnenu plienku.

minesasubu
4. aug 2025

syn sa narodil v júli a mal na sebe dlhé dupačky a v aute som klimu nepustala vzadu
mal cez seba tenkú plienku, čiapku

diewcatqoo
4. aug 2025

Vlani v juli sme viezli dceru z porodnice v dlhom body, dlhych teplackoch a na hlave mala tenku muselinovu ciapocku. Klimu sme mali normalne pustenu na 23 stupnov.

krasneleto
4. aug 2025

@anonym_autor ja som z doby, kedy teoria hovorila, dieta ma mat o vrstvu viac ako ty... cize ak mas ty tricko a kratase, dieta tenke body a tenke dupky... ciapka na hlave...
co hovoria novodobe trendy podla toho co vidim na nete, az ma odvaluje, deti pomaly hole bez ciapok neprikryte... naopak alebo naobliekane ako na sibir a zakryte larysami, dobre ze nie fusakom ....

anonym_bc35cd
4. aug 2025

Treba kontrolovať zátylok a hrudník - radšej obleč tenšie a na vrch si nachystaj deku ktorú dáš kedy kolkovek prec alebo na bábätko.
Deti si viac poradia s chladom ako s horúčavou. Studené ruky alebo nohy nie sú úplne smerodajné, dôležitý je zatylok.
Prehriatie bábätka je vážna vec a naozaj veľmi zvyšuje riziko SIDS a iné.
Bábätko pri akomkoľvek nekomforte bude reagovať - mrnkanim/ plačom .
Čiže radšej základná slabá vrstva a na vrchu niečo čo sa rýchlo dá odložiť alebo dať naspäť.
Pri takto vysokých teplotách je viac nemozne že bude bábätku zima, viac pravdepodobné je prehriatie.

lucia13022023
4. aug 2025

Mušelinove body/tepláky alebo overal muselinovy, v hm majú taký napr. A tenkú ciapku

saxana000
4. aug 2025

Body teplacky ponozky tenka ciapka hlavne kvoli klime a klimu max na 25.

luckajozko21
4. aug 2025

Moj julovy isiel v dlhom lindex bavlnenom pyzame a ponozkach. Tenku ciapku, ale tu som mu dala dole. Na nozkach este muselinovu plienku.
Mysli na to, ze dieta je vo vajicku z kazdej strany chranene polystyrenom + ma striesku, takze jemu tam bude dobre aj ked vy budete mat klimu. Staci plienka navrch.

lilli110
4. aug 2025

@anonym_autor My sme išli v máji domov, bolo cca 28st a polhodka cesta autom. Malý mal dlhé body, tepláky, ponožky, tenký čiapku, cez seba prehodenu muselinovu plienku. V aute jemne zapnutá klíma.

leidin
8. aug 2025

Tak krátke body a tenkú prikrývku do vajíčka. Aj v dlhom pyžamku to vydrží. Ale čiapku iba tenkú.