Ako obliecť novorodenca na odchod z pôrodnice v horúčave?
V čom by ste zobrali domov novorodenca ak vonku má byť medzi 28-32 stupňov a domov je to hodina autom?
Mala som povodne nabalene všetko dlhé ale teraz som si nie istá či nie krátky rukáv a na to decku do auta kvôli klíme.
syn sa narodil v júli a mal na sebe dlhé dupačky a v aute som klimu nepustala vzadu
mal cez seba tenkú plienku, čiapku
Vlani v juli sme viezli dceru z porodnice v dlhom body, dlhych teplackoch a na hlave mala tenku muselinovu ciapocku. Klimu sme mali normalne pustenu na 23 stupnov.
@anonym_autor ja som z doby, kedy teoria hovorila, dieta ma mat o vrstvu viac ako ty... cize ak mas ty tricko a kratase, dieta tenke body a tenke dupky... ciapka na hlave...
co hovoria novodobe trendy podla toho co vidim na nete, az ma odvaluje, deti pomaly hole bez ciapok neprikryte... naopak alebo naobliekane ako na sibir a zakryte larysami, dobre ze nie fusakom ....
Treba kontrolovať zátylok a hrudník - radšej obleč tenšie a na vrch si nachystaj deku ktorú dáš kedy kolkovek prec alebo na bábätko.
Deti si viac poradia s chladom ako s horúčavou. Studené ruky alebo nohy nie sú úplne smerodajné, dôležitý je zatylok.
Prehriatie bábätka je vážna vec a naozaj veľmi zvyšuje riziko SIDS a iné.
Bábätko pri akomkoľvek nekomforte bude reagovať - mrnkanim/ plačom .
Čiže radšej základná slabá vrstva a na vrchu niečo čo sa rýchlo dá odložiť alebo dať naspäť.
Pri takto vysokých teplotách je viac nemozne že bude bábätku zima, viac pravdepodobné je prehriatie.
Mušelinove body/tepláky alebo overal muselinovy, v hm majú taký napr. A tenkú ciapku
Body teplacky ponozky tenka ciapka hlavne kvoli klime a klimu max na 25.
Moj julovy isiel v dlhom lindex bavlnenom pyzame a ponozkach. Tenku ciapku, ale tu som mu dala dole. Na nozkach este muselinovu plienku.
Mysli na to, ze dieta je vo vajicku z kazdej strany chranene polystyrenom + ma striesku, takze jemu tam bude dobre aj ked vy budete mat klimu. Staci plienka navrch.
@anonym_autor My sme išli v máji domov, bolo cca 28st a polhodka cesta autom. Malý mal dlhé body, tepláky, ponožky, tenký čiapku, cez seba prehodenu muselinovu plienku. V aute jemne zapnutá klíma.
Tak krátke body a tenkú prikrývku do vajíčka. Aj v dlhom pyžamku to vydrží. Ale čiapku iba tenkú.

Oblec podla planu a prehod cez rucky bavlnenu plienku.