Ako odnaučiť 7-mesačného od vypľazovania jazyka?

slniecko1112
8. júl 2019

Ahojte, prosím o radu. Môj 7 mesačný synček už asi 2 mesiace má skoro stále pootvorené ústočka a trčí mu jazýček, niekedy ho ešte aj vyplazí. Viete poradiť, ako ho to odnaučiť, aby ústočka pekne zatvoril a jazýček schoval do pusiny? Ďakujem za rady

snehulienka8
8. júl 2019

@slniecko1112 nasto robieval tiez, bol to jeden z priznakov hypotonie - hoci u vas by to uz asi zistili..

slniecko1112
autor
8. júl 2019

@snehulienka8 v prípade, že by to bola hypotónia, dá sa to nejakým spôsobom "upraviť"? ak áno, aké cvičenia sú na to vhodné? a prosím, ako Vám zistili hypotóniu?

romysisi
12. júl 2019

@slniecko1112 hypotonia alebo myofunkcna porucha znamena ze svaly okolo ust su oslabene casto je to nasledok dychania dietata ustami a nie nosom (ako to ma spravne byt). Dovodom mozu byt zvacsene nosne mandle, polypy v nose ale aj ine dovody. Ak sa ti podari ziskat knizku orofacialna stimulacia od Mudr. Adelaidy Fabianovej, tam su presne popisane techniky, ako je mozne stimulovat svaly masazou tvare prip. ti mozem poslat ofotene 2 strany. Da sa neskor u dietata posilovat svaly, ale musi vediet uz trochu viac s tebou spolupracovat. Dobry logoped moze pomoct tiez. A este jeden tip ktory pomaha aj nam a odporucili nam ho dvaja lekari: pri pozerani rozpravky prelep zavrete usta dietatu a zo srandy aj sebe a nech mozog takto dostava nove signaly, ze ma dychat nosom a nie ustami. (Toto riesime s nasim synom tiez.) Cim skor zacnes riesit tento problem, tym skor sa dieta odnauci. Ono za to nemoze.

slniecko1112
autor
13. júl 2019

@romysisi píšem správu 😊