Ako odplienkovať 3,5-ročné dieťa?
Ahojte, prosim, poradte, ako odplienkovat 3,5 rocne dieta. Som uz zufala. Precitala som si aj starsie diskusie, ale na mojho nic nezabera. Mozno niekto bude mat certsve skusenosti... S cikanim nie je problem, ale na kakanie si zasadne berie plienku a ide sa skryt. Nechcela som nanho tlacit, bojim sa, aby sa nezasekol a odmietol kakat uz uplne. Chodi od septembra do skolky, tam sa v pohode vycika, ale kaka zasadne doma. Na nocnik ani na WC ho nedostanem, nechce si vobec sadnut, ja uz neviem, ci ho tam mam prilepit alebo co... Ked sa ho pytam, preco nechce kakat do zachoda, povie, ze boli. Ale nemam vedomost, ze by mal s tymto nejaku negativnu skusenost, aby si vytvoril blok. Jediny raz sa vykakal do nocnika, ked mal 2 roky. Skusali sme po dobrom, po zlom, odmeny, nic nefunguje. Nechce si sadnut ani s plienkou. Mate este nejake tipy, ako na takeho tvrdohlavca? Ci to proste nechat tak, ze raz sa mu to v hlavicke prepne... Prosim, poradte, rodina uz na mna tlaci, ze to nie je normalne a ja som neschopna 🥺.
nechaj ho tak, presne ako píše predomnou, ja som mala to isté so synom - je to už veru dávno, ale mne aj 10dní nekakal, a bola som šťastnááá keď sa do tej plienky vykakal. My sme potom museli chodiť psychologičke, gastrologičke, aj tak to nepomohlo, nakoniec pomohlo len ho nestresovať a nechať tak. Ono to je všetko v hlave, a musí to prísť samé.
Dakujem, dievcata, za povzbudenie. Ja to nejako nehrotim, neupozornujem na to, len vzdy poviem, ze kakame do zachoda... Presne toho sa bojim, ze ked budem tlacit, vytvori si blok a to je este horsie, ak by uplne odmietol kakat...
Dakujem, dievcata, za povzbudenie. Ja to nejako nehrotim, neupozornujem na to, len vzdy poviem, ze kakame do zachoda... Presne toho sa bojim, ze ked budem tlacit, vytvori si blok a to je este horsie, ak by uplne odmietol kakat...
@anonym_autor držím palčeky, ozaj netlač na neho.. mne keď sa zablokoval, nepomáhali ani preháňadlá, on proste nekakal... a napr. len tak mimo tému, ti poviem že môj teeneger dodnes nechodí na veľkú doteraz nikde inde iba doma...
Presne ako pisu baby vyssie. Nechat ho tak a dat mu plienku. Cim viac budes tlacit na pilu tym vacsia trauma vznikne a s nou pridruzene problemy- so zapchou, bolestami brucha, krce.....Ak je jediny problem kakanie do plienky dopraj mu cas. Neboj vyrastie z toho. A pred synom to ani hanlivo nekomentuj ani nepreberaj s babkami- tetkami.... deti to beru velmi citlivo a je to predsa chulostiva tema. A blizka rodina ma v snahe pomoct casto nevhodne a zahanbujuce komenty- ktore problem nevyriesia - ba prave naopak.
@anonym_autor držím palčeky, ozaj netlač na neho.. mne keď sa zablokoval, nepomáhali ani preháňadlá, on proste nekakal... a napr. len tak mimo tému, ti poviem že môj teeneger dodnes nechodí na veľkú doteraz nikde inde iba doma...
@armica152 mali sme to uplne rovnako, tiez stale chodi len doma. A nepomahalo nic, len proste musel vyrast a pochopit to sam. Ja ako dieta som mala ten isty problem.
@anonym_autor neporadím len sa pripnem. Syn ide mat 3 roky, keď je bez plienky tak si pýta plienku, že ide kakat. Tiež odmieta WC aj nočník. Raz som skryla plienky, že som zabudla kúpiť, tak ma poslal do obchodu že on počká. Nehrotim to, lebo tiež sa bojím aby nedostal už úplný blok.
@anonym_autor nechaj ho tak. Poznam takeho a sam potom plienku odlozil...a tiez chodil do skolky.
@anonym_autor Nas presne takto az do 4,5 roku.. nastastie ho nevzali do skolky, tak bol s nami doma ( ma mladsieho surodenca). Tiez nic nepomahalo, na noc bez plienky, cez den tiez, len ked siel kakat, tak plienka .. nepomahalo ani davanie na vyber redukcia alebo nocnik.. tak sme to akceptovali, obcas po nejkaom case zas dali na vyber. Lebo nepomohlo ani to, ze plienky nie su.. az ked mal 4,5 roka, tak si zrazu vybral redukciu a odvtedy je to tak. On mi aj na otazku, ze kedy bude kakat do zachoda vtedy odpovedal, ze ked bude velky ako mama. 🙈🙈🤣🤣
Na mojho prveho nic neplatilo. Bez plienky bol uplne ako 3-rocny.
Dalsia dcera ona ani 2roky nemala a vedela co kde kedy ale tu ona bola vzdy sikovna akoby ona mna skusala. Resp moju trpezlivost. Raz som na nu skricala ci to mysli vazne 🙈 ja si to pamatam ona nie-no od vtedy krasne vzdy isla ci cikat ci kakat.
Potom syn mal presne 1,5 roka kedy sa mu nedalo kakat. Vrestal plakal. Si hovorim ok to uz je jedno ci vrieska pri plienke alebo pri wc. Tak som ho dala na wc. Chytila ho. Hladkala mu chrbatik. Krize. Az sa vykakal.
Uplne cely stastny. Ze je uz dobre. A asi si jeho hlavicka zapamatal ze proste aj na wc to ide ba este lepsie tak on sa od vtedy krásne pytal. Ale iba kakat 🙈 cikal este dalsi rok do plienky. To mu trvalo.
Teraz najmensia od 10mesiaca kakala do nocnika. Potom ale bola chora kedy hnackovala a zase do plienky. Fuh to trvalo hadam aj 3-4mesiace co sa nevedela pytat. Teraz uz ked zacne tlacif tak pride povedat. Niekedy stihneme niekedy nie. Ma 1r9m
Niekedy musime tie deti "potlacit" aby urobili krok. S vedomim ze im nechceme zle.
@anonym_autor Aj ja by som to nechala tak, aj moj mal dlho a v 4 och rokov vysiel z toho. Nikdy som deti nebila.
@anonym_autor neporadím len sa pripnem. Syn ide mat 3 roky, keď je bez plienky tak si pýta plienku, že ide kakat. Tiež odmieta WC aj nočník. Raz som skryla plienky, že som zabudla kúpiť, tak ma poslal do obchodu že on počká. Nehrotim to, lebo tiež sa bojím aby nedostal už úplný blok.
@anonym_48fe74 toto sa aj mne stalo 🫣 tiez mi povedal, ze mam ist do obchodu kupit, no neprejdem mu nijak cez rozum 😁
Dakujem, dievcata, asi to este necham tak. On je od 2,5 roka bez plienky, aj na noc, mal par nehod, ale fakt len par, az som bola prekvapena, ze velmi pekne na to nabehol. Ale len cikanie, nikdy sa vsak nepokakal doteraz. Takze drzi, kym dojde do toho svojho bezpecneho priestoru... 🙂
Príde deň, a pojde sam. Lebo bude chcieť. Myslíš, že v 18.rokoch sa budeš zamýšľať, dokedy mal plienku? Nechaj to na neho, ešte nie je jeho čas.
@anonym_autor mam taketo stvrte dieta. Ona je bez plienky cele dni, aj na obedny spanok. Na noc ale davame este plienku a zvycajne rano, ked nestihnem zo rat plienku, tak sa vykaka tam. Do zachoda kakala asi 2-3x, ked nebolo uz moc na vyber 🙃. U nas sa to mozno vyriesi, ked nedam plienku na noc. Ale niekedy, ked tu plienku zoberiem rano skor, tak nejde kakat cely den, az nasledujuce rano zase do plienky. Do skolky pojde v januari, vtedy bude mat 3 roky, Tvoj je starsi,...no neviem. Kazde dieta nieco malo, take svoje a kazde sa naucilo. Ti starsi, to uz ani neviem, kedy a co presne. Segra od narodenia davala prve dieta na take vedierko, robia to aj s druhym dietatom. Je pravda, ze plienku nemala od roka, my sme mali vyse roka po nich sklz 😅. A vies co, je mi to jedno, ich scera aj skor zacala rozpravat, takze sa aj skor pytala. No a co? Kazde dieta je ine a kazde sa nauci, pokial nema nejaku diagnozu.
Vy musite davat plienku, my sme s dcerou museli chodit zo skoljy najprv domov a potom letiet na tanecnu, lebo ju bolievalo brusko a to oreto, ze v skolke odmietala kakat. Aj kdekolvek inde. Mohla len doma. Tak to nate podobne...
Syn to mal rovnako. V škôlke od 2,5 roka, odplienkovaný, kakal zásadne doma do plienky. Bol tak nastavený. Keď potreboval, doniesol mi plienku. Vykakal sa, plienku sme vyhodili. Netlačila som naňho. Jedného dňa povedal, že skúsi záchodík. Bol celý spotený, videla som, ako so sebou bojuje. A podarilo sa. Radovala sa celá rodina. Mal takmer 4.
Mali sme to uplne rovnako. V jeden den prisiel zo skolky a povedal ze ide kakat na velky zachod. Od vtedy ziadna nehoda, vypyta sa vzdy, ked pride zo skolky, ale musi to byt riadna toaleta. Nocnik sme vyhodili. Mal 3r a 4m. Neviem co sa v ten den udialo, prebrala som to aj s ucitelkou, proste asi mu to docvaklo… A to sme fakt skusili vsetko, zufala som z neho bola. Po tejto skusenosti vravim, ze vsetky internetove metody su nanic, pokial dieta to nema v hlave …

Nechala by som ho tak. Ved pride domov, zoberie plienku a vykaka sa. Aspon to ma pravidelne. So starsim synom sme sa natrapili, dlho zadrziaval, bol schopny nekakat aj 6 dni. Co by som vtedy dala za pravidelnu stolicu do plienky.