Ako odplienkovať dieťatko, ktoré ešte nerozpráva?

monikapalo
13. mar 2012

Dava Vase dieta nejaky signal, ked chce ist curat? Snazime sa odplienkovat, no maly este nerozprava, ani mi nijakym sposobom nenaznacuje, ze uz chce cikat, takze vsetko ide mimo nocnik. Preto sa ho snazim davat casto na nocnik, no neviem to odsledovat. Poradite? 🙂

sisaha
13. mar 2012

ani si si nevsimla, ze by preslapoval na jednom mieste, ked mu treba? alebo ze by sa chytal medzi nohy..to su najcastejsie znaky, ked dietatu treba a je tesne pred pocikanim sa..

jabadaba
13. mar 2012

ale ved plynule rozpravat dieta nemusi, aby vedelo dat najavo, ze mu treba na serblik. 😉 Najlepsie ak zacnete na leto s odvykanim, mozes dieta nechat behat bez plienky a postupne ho ucit kam treba robit potrebu.

hori
13. mar 2012

ani moja este nerozprava, ale pochopila, na co ten nocnik je, ked sa jej chce, ukazuje nan prstom a stahuje si teplaky...

karmelka77
13. mar 2012

nauc ho nejaky vyraz u nas funguje "ee"🙂)) vzdy ked chce ist povie ee a ideme🙂) akurat ze to pouziva aj vonku na psie hovienka ked vidi v trave a niekedy sa stane ze mama nepochopi🙂))) ale aj ked nerozpraveme sme uz bez plienok cez den vdaka tomuto vyrazu.)))

njurka477
13. mar 2012

a ako dlho vam to trvalo kym sa naucili chodit na nocnik? moja mala sa totiz budi sucha aj naobed a vacsinou aj v noci, krasne sa vycika az ked vstane, ale cez jej to je akosi jedno. skusam aj "ee" aj "kaka", ale nefunguje to... aj ked ju necham doma bez plienky, tak sa pocura, pozrie na zem na mlacku a pokracuje dalej v tom co prave robi

kaja73
13. mar 2012

Mne maly odmietol jedno rano plienku-to mal 16 a pol mesiaca-tak som si povedala-dobre skusime to.
Davala som ho cikat kazdych 30 max 40 minut-v prvy den sme takto vychytali vsetko,druhy den mal 2 nehody,treti den bol uplny pruser-hadam 6 krat sa pocikal-tak som si povedala, že este na to nedozrel a dala som mu na 4 den plienku naspat.
No stal sa zazrak a on sa vypytal cikat-sam od seba,tak som hned davala plienku znovu dolu a odvtedy sa pytal s takmer 99% uspesnostou cikat. 🙂 takže sa odplienkoval ako 16 a pol mesacny.
Kakat sa ale už pytal davno predytm -od cca 10-11m citoslovcom "ee",alebo buchnutim na zadocek.
On totiž kakal do vecka od 3m-v polohe na klbko som ho drzala nad zachodom-maval zacpu,tak som ho takto drziavala a vtedy sa pekne vzdy vykakal 🙂 -inak kakal len na rektalku 😒 ,no a vdaka tomu sa tak skoro aj zacal potom sam pytat kakat.Cielene cikat do vecka zacal cca v roku,no cikal aj do plienky.
Inak dodnes nesedi na vecku a ani na nocniku-cura len postojacky a kaka v tom klbku zatial dodnes-ma 26m.
Na nocny spanok este ma plienku,ale pocikana je tak raz za 10 dni,cez denny spanok už plienku nenosi od necelych 2 rokov.
Este dodam,ze dnom ked sme zrusili plieknu ,sme ju zrusili aj na vonok-dieta sa len popletie ak ju vtedy dostane-davala som mu vtedy len treningove nohavicky.

katka1981
13. mar 2012

Moja ukazala na plienku a povedala aa. Kym nevedela povedat ani aa, tak dala signal, chytala si plienku. Dietatko sa vynajde.

k_a_j_k_a
13. mar 2012

Prva dcerka sa naucila hovorit "kaka", druhu moji rodicia za vikend naucili "ci". Zo zaciatku to vyslovovala ako ked had syci- "si". Mladsia si zacala davat plienky dole sama v cca 14. mesiaci (pouzivali sme latkovky). V 17. mesiacoch zacala sama preslapovat a vykrikovat "sisisi" a odvtedy plienky na den nenosime. Inak, aj ked nic nepovedia, ked zacnu preslapovat a krutit sa, tak viem, ze im treba ist na wc. A zo zaciatku sme deti davali cikat kazdu pol hodinu, kym si zvykli a zistili, ze cikat maju do nocnika, nie do gatiek.

brisilda
13. mar 2012

veru clanok odplienkovanie za tyzden odporucam ! u nas funguje 🙂 drobec hned pochopil co od neho chcem 😀 je to moj sikovnicek no v noci este plienkujeme ale je to uz len otazka casu kedy budeme aj v noci spavat bez plienocky

bambola
13. mar 2012

moja mala tiez nerozprava, na nocnik chodi uz od roka, teraz fungujeme doma uz bez plienky..
mala povie, ze "kaka" a taha sa za pancuchy, alebo si sama donesie nocnik alebo na neho ukazuje ked je v obyvacke 🙂
dvojrocne dieta vacsinu z toho co hovoris rozumie, nemusi hovorit na to aby cikal do nocnika 😉

janyka
13. mar 2012

Tiež si myslím, že stačí dieťa naučiť nejaký výraz pre potrebu. U nás je to ,,kako" a tiež toho veľa nenahovorí 😉 ...len škoda, že to kako používa až keď už má po. Ale na nočníku, ani na záchode sedieť nebude, v momente vyskočí na rovné nohy, ako by som ho na ihly posadila 😖

luc22
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zienkalenka
7. máj 2016