icon

Ako odplienkovať skoro trojročné dieťa?

kvetinka1405
20. nov 2020

Maminky prosim poraďte ako mám odplienkovať syna v marci bude mať 3 roky a vobec sa nam nedarí

kikuska872
20. nov 2020

Na tu moju zabralo skrátka to že tu plienku som jej nedala . Samozrejme nehoda sa stala . Bolo jej to nepríjemné tak a naučila. Ale to bolo ešte v maj-jun ( bolo teplo ). A v noci, budík každé 2 h a prikladat na nocnik. Naučila sa 😇 každe dieta je iné, niekto potrebuje viac času, niekto menej . Našu som na 4x skusala odplienkovat. A až teraz v lete nám to vyšlo

lucia147852
20. nov 2020

Moja sa odplienkovala mala 3 roky a 3 mes. Sama zahodila plienku a bolo. Dovtedy žiaden pokus nezabral. Každé dieťa je iné. Inokedy dozrie. Predpokladám že to riešite aj hlavne kvôli škôlke. Jedine tu plienku vziať a zmieriť sa s tým že istý čas bude všetko ocikane 😅

dominushka23
20. nov 2020

moje obe dcery su bez plienky od 1,5roka... proste som im nedala plienku a kazdu chvilku sedeli na serbli...vela nehod sa stalo vzdy som povedala ze to je kako ze to sa robi do serblika,ked sa vycikali tlieksali sme stiskali sme sa,skakala co bolo potreba aby sa tesila z toho 😀 a takto dokola...bolo to otravneee ale vydrzat sa to da...davat na serblik aj kazdych 10 minut......do 2 tyzdnov boli bez nehod ...len vela trpezlivosti a nevzdavat sa

mogaa
20. nov 2020

@kvetinka1405 naozaj záleží od dieťaťa...pokiaľ sa vie vedome vycikať do nočníka alebo na záchode, tak zober plienku a každú hodinu dve ho dávaj cikať....ale väčšia detí má problém pochopiť že cikanie nie je keď tečie ale že ciká až keď potlačí....takže musí vedome vedieť cikať .....pokiaľ nepochopí toto, že treba potlačiť aby sa vycikal, tak bude všetko bez plienky stále mokré......naša a aj viac detí z okolia kričali cikať až keď cikali, proste potrebovali pochopiť že cikanie je keď vedome zatlačí a treba povedať predtým.....našu išli v škôlke odplienkovávať v apríli - mala 2,4roka.....3mesiace to bolo trápenie lebo síce plienku nemala ale všetko bolo mokré.....v lete sa zrazu odplienkovala zo dňa na deň lebo pochopila čo znamená cikať a teda vedela vedome cikať - dieťa musí vedieť vedome zatlačiť a aj zadržiavať, kým na to nedospeje , tak nepomôže nič.....sú deti ktoré od roka sedávajú na nočníku, tie sa to naučia skôr ako deti ktoré na nočníku sedieť nechcú ....

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
alenamihal
20. nov 2020

tak to mam aj ja presne taky problem,syn 2,5 roka a nie a nie cikat ,Nocnik mi hadze do kosa a na zachod mi nesadne a ked stoji nad zachodom nie a nie pustit ,ach jjajjjjjaajjj.

katkaseiner
20. nov 2020

Necitam komentare... moj syn sa odplienkovat nechcel, ale v 2.5 roku sme mu kupili detsky pisoar (on skutocne nesadol na nocnik ani na zachod, hoci ako 2 rocny v lete cural vonku do travy). Plienku sme proste zobrali a velakrat som ho pobadala ist curat... chodil aj s nami (ak som ja isla, alebo muz, dcera). Proste treba radikalne... vziat plienku a hotovo... Bude vela nehod, ale nevadi, pracka vyperie...

3009
20. nov 2020

Naša vnučka tiež sa odplienkovala 2 mesiace pred dovŕšením 3. roku. Skúšali sme všeličo a nič nepomáhalo. Jednoducho musel mozog dozrieť a potom sama povedala, že nechce plienku už a viac sa nepocikávala.

emuemu
20. nov 2020

Zobrali sme plienku a po troch dňoch začal cikat do záchoda...s kakanim sme sa trápili dlho - vždy sa vykakal do plienky rano( na noc sme ešte dávali) a keď sme prestali, vypýtal si plienku a tak sa vykakal. Keď sme prestali aj s tým, pokakaval sa do gatí, keď sme mu potom brali obľúbenú hračku, začal kakat do wc, ale raz za 7 dni...