Ako odstrániť zápach z fliaš a cumľov?
Ako riešite zápach fliaš a cumľov na kŕmenie? Viem sa toho nejako zbaviť? Novú fľašu máme týždeň a už znova smrdí, rovnako aj cumeľ , umývam hneď po napapaní raz do týždňa sterilizujem. Nemôžem zakaždým kupovať nové fľaše, nestoja 5 korún 🥲
Aj ked su tie flase bezpecne na pouzite v mikrovlnke, nepouzivala by som ich na zohrievanie vody. Podla mna sa z plastu mozu uvolnovat skodliviny do vody. Radsej zohrievaj vodu v sklenenej odmerke.
Tiez pouziva Avent uz 3.5 roka a este som ani jednu nemenila a ani jedna nesmrdi.
Po krmeni flasu oplachnem a necham napusenu vodou do rana.
Rano umyjem horucou vodou bez saponatu.
Vyvarala som pred prvym pouzitim, uz nikdy potom.
Cumle menim kazde 3-6 mesiacov.
Podla mna smrad sposobuje prave ten saponat, lebo casto citam od zien ako flase smrdia a mne nesmrdia.
Ja ich vzdy vecer vydrhnem s prostriedkom na riad pre deti frosch a dam vyvarit a potom nesmrdia 🙂
Ja používam detsky “jar” v DM na dojčenské fľaše a nesmria mi tiež mám Avent fľaše plastové
Tak ja nepoužívam ani saponát ani nič, len horúcu vodu na umytie. Sterilizovať po každom kŕmení asi nepripadá v úvahu u nás. Dieťa je aj v noci aj mimo domu. Nám to možno smrdí lebo nám tam mlieko dlhšie stojí pred kŕmením dobrých 10 minút plus kým zje tak ďalších 30. Kúpila som dnes opäť novú, skúsim na konci dňa vždy vyvariť, uvidím či to pomôže, aké nemyslím si, že je to tým , že sú fľaše málo sterilizované alebo špinavé.
Smrdi to mlieko?
My sme raz experimentovali s inym mliekom a to neskutocne smrdelo. Nechapala som ako to mozu vyrabat. Po par dnoch som mala dost a sme sa vratili k povodnemu mlieku.
pouzivali sme avent, sada co som dostala pri prvom dietati mi vydrzala aj pre druhe uplne bez smradu. A nesterilizovala som ani jediny krat za cely zivot 😀 davala som ich do umyvacky s tymi klasickymi DM tabletami (nie tie 3v1) a ziaden problem. Pritom v tej umyvacke kolkokrat cakali nevyplachnute az do druheho dna kym sa naplnila a pustila. Ked to hned oplachujes tak by to nemalo smrdiet, moze to byt skor taky druh mlieka, skus inu znacku.
@andreatytler áno smrdí 😂. My sa smejeme, že pije prd vo fľaši 😂. Kým som mala ešte hormóny po pôrode rozhádzané ma normálne nadrapovalo keď som ho rozrábala
@quaxi nemôžem veľmi meniť mlieko, natrápili sme sa kým nám niečo sadlo
Tak začni používať saponát. Bez saponátu a sterilizacia len raz za týždeň jasne že smrdia 🙄 sú aj saponáty priamo na fľaše.
Predpokladam ze to je plastova flasa.preto radsej pouzivam sklennu.skus vyvarit vo vode s octom.ja po kazdom pouziti flasu umyjem jarovou vodou aj cumel a nesmrdi
Plast nasiakne mliekom, preto smrdí. Predlzis životnosť bez zápachu ak tam nebude stáť mlieko a piť 30 min 🙈 fľašu, ale začne smrdiet aj tak po nejakom čase.
Spomínaš, že nepouzivas saponat. Podľa mňa chyba. Horúca voda to nevycisti úplne. Vyskúšaj Frosch, je bez vône.
A ďalšia vec, sterilizovať v mikrovlnke okej tak na dovolenke, ale nie doma. Ak dáš vyvarit do vriacej vody s lyžičkou octu cumel, fľašu až potom uvidíš aká usadenina ti ostane vo vode. Nie je nič lepšie, akurát je to časovo dlhšie a pracnejsie.
Ja som používala plastovú Aventku len na vodu a sklo na mlieko. A nikdy nikdy som neohrievala vodu na mlieko v mikrovlnke, ani v skle. Mala som doma aj u rodičov malý hrniec len na ohrievanie vody.
@vista4 tak mlieko tam stáť musí aj piť bude dlho, to nijako neovplyvním. Skúsim nejaký ten saponát.
Ja som používala NUK saponat na fľaše z DM
My máme flase chicco a nesmrdia po každom.krmeni umyjem saponstom a dám na stojan odkvapkat a nemám problém
Presla som na sklenene flase, tie plastove su otras.
Presne aj mne bolo z toho na vracanie, ale syn to v pohode zjedol. 😀
Podla mna pach z toho mlieka prejde do plastu. Presla by som na sklenene, uz aj koli tomu ze v nich ohrievas vodu v mikrovlnke.
Používam MAM sklenené fľaše, ale mali sme predtým kadejake aj plastové a nikdy nič nesmrdelo a ani so sterilizovanim som to nepreháňala. Prvé tri mesiace po každom použití ale teraz (8m) už vôbec skoro. Len umyjem teplou vodou a špeciálnym saponatom na to určeným.
A nemôže byt aj mlieckom? Možno niektoré zanechávajú smrad, ale ja aj pri plastových ktoré niekedy používam tak necítim žiaden smrad. Tiež ale používam MAM, tie dá dajú naspodku rozsrobovat a teda aj dno fľaše vieš pekne dôkladne vycistit bez väčšej námahy. Kefu ani nepouzivam nikdy.
Ja používam Avent flaše už vyše roka ale teda ani jedna nesmrdi.Po každom použití hneď umyjem a zalejem vriacou vodou potom na odkvapkavači nechám,nezatvaram
Používam lacne canpol flase s Mam cumlom, z inych mi pit predcasnici nevedeli. Materske aj umele mlieko, zohrievam v hrnci a velmi casto tam mlieko stoji az do dalsieho krmenia. Nic nesmrdi, umyvam saponatom (najcastejsie jar), mam osobitne vyhradenu hubku na detske veci. Sterilizujem malo 🙂 Podla mna ti chyba ten saponat.
Fakt skús ten saponát, je ich už plno, frosh, nuk, dm. Mlieko obsahuje tuky, to len s vodou nebude dobre umyté, ani sklenena fľaša, nie to ešte plast a cumlík. A skus jednu sklenenú kúpiť, fakt sa viac oplatí. Ja som mala aj aj. Plastové som rýchlo vymenila, ostali len na občasné použitie. Pripadne sú už aj termofľaše kovove s cumlíkom, ktorý potom vymeniš za slamku, alebo sosačik. To je tiež hygienickejšie ako plast.
Inak plast by sa tiež nemal ani octom veľmi čistiť, že ho degraduje, rozleptava postupne.
Neviem ci to dobre chapem, ohrievate dojcensku vodu v mikrovlnke? Ak ano, to prosim naozaj nerobte! Pre deti sa absolutne nic nesmie ohrievat v mikrovlnke. Inak na umyvanie odporucam pouzivat saponaty urcene na dojcenske flasky, dostupne v beznych drogeriach, krasne odstranuju necistoty a nuetralizuju pachy.
Mali sme zcca 5 fliaš každu som použila 1x po krmeni sa zvyšky ihned vyliali flaša umyla horucou vodou za pomoci kefky a saponatu. Ked bolo všetkych 5 použitych putovali do parneho sterilizatora a nikdy sa mi nestalo žeby smrdeli. Tieš sme použivali avent. Ale ak nepouživaš saponat a kefku a sterilizuješ raz za tyžden tak to je teda strašne malo. A ak použivaš dookola tu istu tak fuuu to musi smrdiet naozaj nehnevaj sa.
Nepoužívaš saponát, sterilizuješ IBA 1x do týždňa a ty sa čuduješ že vám smrdia fľaše a cumle? 🤦🏻♀️
No mne by tiež smrdel plastový pohár od kávy s mliekom keby som ju iba opláchla teplou vodou. 🤷
A okrem toho potom tú v podstate neumytú fľašu s novým mliekom ohrievaš ešte aj v mikrovlnke. Toto určite nerob prosím ťa lebo tým dietaťu privodíš nejaké žalúdočné problémy. 🙏
S jednou sklenenou fľašou na mlieko som vychovala dve deti a ešte som ju darovala ďalej. Jediné čo som menila boli cumle. A nikdy nič nesmrdelo. Plast napachne, môžeš vyvárať, sterilizovať, aj umývať s čím chceš...
Používala som avent flase, umyla som po použití saponatom na flase/obsahoval aj ocot alebo niečo podobne/, a každý deň som sterilizovala v mikrovlnkovom sterilizátore, nesmrdelo nič, používala som asi 1,5 roka cca 10 fliaš, cumle som na nich menila iba podľa veku
Mne tiez smrdia ale novotou… mozem drhnut, sterilizovat ale pomaha len cas. Sem tam sa stane, ze sa neoplachne hned po krmeni a vtedy zvyknu smrdiet po mlieku aj po umyti ale vtedy ich supnem do umyvacky a vybavene. Ale len flasu, cumle umyvam rucne, niekedy na viackrat, ak sa mi nezdaju
Ahoj, pouzivam sklenene a vyvaram s kys. citronovou. Nikdy nesmrdeli. Samozrejme hned sko pouzijem, umyvam (aj v noci).
Vyvarala som kyselinou citrónovou a umývala v umývačke. Ale.cumle som menila často, kvôli čistote.
Tak si kúpte v drogérii penu na umývanie dojčenských fliaš. A nebude vám nič smrdieť. Ja v Tom umývam fľaše plastové aj cumle a všetko okej

Ako všetci píšu, sterilizovať denne. My sme v podstate po každom použití. Tiež sme mali Avent a nikdy nesmrdeli.