Ako pomôcť bábätku, keď otáča hlávku väčšinou na jednu stranu?

seliselka
6. feb 2017

Mam 2 mesacne babetko a lekarka mi odporucala rehabilitacie kolu tomu ze stale otaca hlavicku na jednu stranu. Aj ked jej vytocim ona si otoci na druhu. Ani ked jeh podlozim plienkamu celu stranu nepomoze..odtiahne sa telickon a aj tak si ju vytoci. Mate niekto skusenosti?

24mima
6. feb 2017

Nasa malička tiež otáčala hlavu do jednej strany,vraj koli tomu ako bola uložená v brusku. Kázala mi s ňou cvičiť dať ju na brusko a snažiť sa otočiť hlavu do tej strany do ktotej to nevedela. Pomohlo a po čase to bolo OK. Teraz ju už nahaname po dome🙂.

tyelde
6. feb 2017

Moja to robila tiež, dávala som ju veľa na bruško, spevnila tým svaly na oboch stranách a už potom otáčala na obe... Plus jasne, všetky hračky na druhú stranu nech má motiváciu... Ale nasilu jej neotáčaj hlavu, lebo sa proti tomu bude brániť a tým že posilňuje tie svaly čo nechceš

pribinak
6. feb 2017

Robil to syn, chodili sme 3 mesiace cvicit a vsetko je OK
Ale doma sme sa snažili, aby mala podnety s oboch strán, polohovali sme ho.
Nie je to nic strasne, sice pri cvičení sa dost jedoval, ale pomohlo

trisp
6. feb 2017

Naša malá to tak robila, aj keď spinkala, vždy mala hlávku otočenú na jednu stranu. Chodili sme do súkromného centra na cvičenia, a pomohlo. Nie je to nič vážne, len treba s bábätkom pocvičiť a nenechať to len tak.

gabika_tkacikova
6. feb 2017

@seliselka určite choď na rehabilitačné. Má pravdepodobne skrátený sval na krku alebo chrbátiku. Môj drobec to mal, lebo ešte v mojom bruchu bol asi blbo otočený, nemal tam dosť miesta🙂 cvičenie pomôže. Keby ste necvičili, mohol by mať potom v dospelosti skoliózu...

bienennest
6. feb 2017

@seliselka Ahoj, moj syncek robil to iste. Bola som s nim u ortopeda a ten ho ponatahoval a odvtedy uz s tym nemal ziadne problemy. Ako prevencia je dobre ho polohovat pri spinkani, klast kazdy druhy den na opacnu stranu postielky. Kedze dieta sa otaca hlavickou automaticky k mame, tak sa takymto polohovanim natahuje svalstvo na oboch stranach hlavicky.

simculllka
6. feb 2017

Ahoj, aj naša staršia uprednostňovala jednu stranu. My sme ju úplne otočili v postieľke, aby bola nútená pozerať na tú druhú stranu, aby nás videla z postieľky, potom je dobré aj obaliť napríklad kilo cukru do plienky a dať jej to ako zábranu ku hlavičke, aby nemohla otočiť na tú druhú stranu, ktorú uprednostňuje. Stimulácia hračkami je jasná a celkovo nenásilne tú hlavičku otáčať na druhú stranu. Neboj, ono sa to zlepší, len to treba cvičiť.

sardinka336
6. feb 2017

@seliselka zrejme sa jedná o torticolis nie? Určite s dietatom denne rehabilituj podla pokynov fyzioterapeuta, nečakaj ze to ,,prejde samo,,. Na nete máš o tom milion informacii, na youtube aj videá, ostatné napisali kočky vyššie.

seliselka
autor
7. feb 2017

Dakujem vam velmi pekne za radu a info...snad to bude dobre...tento tyzden ideme na rehabku tak uvidim ako treba cvicit...bojim sa aby ju to nebolelo...

maykaaa1122
8. feb 2017

Naša malá to tak robila, aj keď spinkala, vždy mala hlávku otočenú na jednu stranu. Chodili sme do súkromného centra na cvičenia, a pomohlo.

didamt
8. feb 2017

ja som kojila len z jedného prsníka a preto sa malá automaticky viac otáčala do jednej strany. Riešili sme to iba s pediatričkou...zámerne sme k nej sadali na tú opačnú stranu, podkladali sme uteráčik aby malo hlavičku na druhú stranu, hračky sme ukazovali vždy iba z tej druhej strany. Nebolo potrebné žiadne rehabilitačné cvičenie. Na dalšej poradni už všetko bolo ok.