Ahojte, mám dvojmesačnú bábiku a poobede máme vždy problém, kedy kúpať. Do pondelka minulého týždňa sme kúpali hocikedy sa zobudila medzi piatou a ôsmou, vieme, že na nejaký režim je skoro. Malej sa prispôsobujeme ale vidím aj podľa appky aj sme si všimli, že posledných 10 dní si sama urobila "režim" a na +- 10 minút ráno vstáva presne o 6, potom sa napapá a spinká ešte 40 minút a potom už sa zobudí do dňa.. Počas dňa či spí pol hodinu alebo dve hodiny, vždy poobede sa z posledného denného spánku zobudí o +-10 minút o 4-tej.. no a tu nastáva problém, že teoreticky to vychádza krásne, že sa o 4 zobudí a o hodinku aj pol by sme kúpali. problém je, že ona sa zobudí unavená, lebo niekedy jej tento posledný spánok vychádza na 10-15 minút (a je jedno kedy uspávam, ona zaspinká ale zobudí sa ako hodinky o 4).. a potom mi je ľúto ju držať hore, ale o piatej ked kúpeme, zobudí sa ráno o pol 5 a už do dňa už nechce spať.. (odskúšané 3-krát), keď ju necháme zaspať, už to má ako nočný spánok a spí svojich 6 hodín, čiže tam nie je možnosť okúpať ju (odskúšané tiež 3-krát).. 4-krát som ju prebavila aspoň do pol 6, potom sme ju okúpali, papala, rozprávočka ale zaspí len okolo 7, lebo už je dovtedy preunavená od tej 4-tej.. takže neviem čo robiť či to takto striedať alebo ktorý variant je najlepší... ako by ste to riešili vy?
po kazdom kakani som umyvala pod vodou v umyvadle. resp pri velmi mokrej plienke tiez. taky pravidelny rezim, po akom aj ty tuzis, sa mi nikdy nepodarilo nastavit .... ale ani som na nom nebazirovala. skratka sme si den isli, ako vydalo ...
My inak mame tiez problem s vecernym kupanim. Babo ma len tyzden, ale vecer je unavene, nevie zaspat, mozno mu vadi lampove svetlo, ja vobec neviem... mam chut ju okupat, ked ma dobru naladu
Ved ich netreba kupat vecer, ono ich vlastne netreba kupat ani kazdy den, ale kludne ano, no kedze tam nejde o spankovu asociaciu, ale len o prakticku ocistu tela, tak kludne kupte cez den. Ked bude dieta vacsie, bude sa menit rezim, budu potrebne alebo vhodne aj predspankove ritualy, tak potom budete kupat vecer pred spanim.
Ani jdno som nekúpala každý večer a žijú. ;D
nam dokonca viaceri pediatri povedali, ze take male babatko kupat max raz do tyzdna a toto nam bolo odporucane az do jedneho roka.
@mia93 ahoj, my sme kupavali vecer vo vanicke,ale babo bolo naucene papat kazde 3 hodiny a zrazu sa podvecer zacalo prave pred kupanim budit uz po 2 hodinach so strasnym placom.
Cize plakalo uz pri vyzliekani,kupani,obliekani a potom uz nechcelo ani jest, horor.
Zrusili sme vecerne kupanie a kupem kedykolvek po kakani, kupem cez den v umyvadle.dobra naladicka, potom vymastim,obleciem a ziadny stres,rev, ani ceremonie s vanickou.
V porodnici sme deti kupali rano. Nikde nie je povedane, ze musis kupat kazdy den, niektori to dokonca vobec neodporucaju.