icon

Ako prekonať problémy so sedením na nočníku?

andrea1008
19. júl 2025

Ahojte maminy, mám syna 28 mesiacov. Okolo 2 roku sme skúsili odplienkovať, ale po treťom dni neúspechu a hnevania sa, odmietania čo i len posedieť na nočniku či ma wc s redukciou, sme sa na to vykašlali, že syn nie je pripravený.
Avšak sa zmenila jeho potreba cikat a kakať, z častejšieho cikania hocikedy, začal cikať len párkrát 2-4x denne, kakať ako kedy. Keď sme na návštevách, alebo sa ma veľa zruchov, neciká, až keď prídeme domov, kludne až po 6-8hod.
Pred mesiacom, ako začalo leto som si povedala, že nejdeme ho odúčat, ale nechám ho nech behá po záhrade bez plienky, nech si začne uvedomovať cikanie a kakanie, mokré a pod., lebo prišlo teplo, nech sa neparí. Ale ani tri týždne mu nejako nepomohli to pochopiť. Klasika dali sme plienku, aj na spanky aj keď sa ochladilo, reálne sme ho odplienkovavat znova nešli. Nemal ani nočník, ani sme ho naň neposádzali, nič.
Pred tromi dňami, necikal od poobedie až do druhého dňa, pil veľa vody, bol na noc u babky. Keď som si ho prevzala, videla som že chce cikat aj mohol, mal plienku ale nechcel, videla som že sa pučí, aj si chytal pipíka že au, au…ale ani za svet sa vycikat. Chcel dať dole plienku, dali sme, chcel ísť na nočník šli, a nič. WC nič. Ide spinkat, šiel ale sa budil, lebo ho tlačilo ma cikanie, mohol sa vycikat, mal plienku naspäť. Zobudil sa a po ďalšom kolecku či wc, či nočník, či sprcha sa vycikal do nočnika, ale uz to muselo byt s ráznym tónom a dlhým presviedčaním, kedy aj púšťal keď som do držala a vysvetľovala mu. Odvtedy sme plienku nedali, ale cika len 2x denne, celú noc nič až pred obedným spánkom ide a zasa večer. Kakanie máme problém, tlačil raz do nohavíc, aj to len trochu.

Nechcem ho tlačiť, ale on neciká vôbec. Je schopný to držať bohvie koľko. Tak keď uz vidím že sa puči, tak ho dotlacim. Place, narieka ale nakoniec, na xy pokus sa nejako vycika ako keby sa až zľakol a potom to pustí…

Môže tak malé dieťa necikať a mať také silné držiaky? Pije, papa, ovocie aj zeleninu. Vody ma dosť.

Rozmýšľam, že to necháme tak, že nie je jeho čas aj keď on sám si vypýtal, že plienku nechce. Ale zas sa bojím, že bude úplne pomýlený, keď mu tu plienku vrátim…aj kakať musí, aj nechcem aby to bol takýto extrémny boj.

Skúste poradit…ďakujem.

dory11
19. júl 2025

1.vrat mu plienku naspäť.
2.navsiti pediatra .
3 prečo bolo na noc u babky samé ?