Ako prekonať strach z druhého tehotenstva kvôli odlúčeniu od 1. dieťaťa?
Ahojte. Potrebujem sa vyrozpravat a poradit. S manzelom chceme druhe dieta. Maly ma rok. No ja stale mierne vaham hlavny problem je ten ze sa bojim tehotenstva. Prve som mala uuuuplne v pohodicke ani jedna komplikacia no nikde niejenapisane ze taky priebeh bude mat aj druhe. Bojim sa ze nastanu nejake problemy a ja budem musiet ist do nemocnice a byt bez maleho. Plus ak by to bolo na dlhsie neviem ako by sme to riesili nakolko ho nemame kam dat jedine manzel musi brat volno z prace. Viem ze je to hlupost mysliet dopredu na zle veci. No ja potrebujem zvazit aj tie zle moznosti. Chceli by sme ale mat maly vekovy rozdiel a takto nam to pasuje. No ja z toho strachu stale niesom na 100 percent rozhodnuta. Viem ze zvladnut sa da vsetko no ja zle znasam take odlucenia a tazke situacie a neznasam nemocnice. Ked sa maly narodil boli sme 8 dni kvoli zltacke a kazdy den som plakala. Nepytam si radu ci mat to druhe teraz ci nie to si musim rozhodnut sama. Len radu ako ste zvladli tie obavy z toho ze budete musiet "opustit" babetko kvoli druhemu babetku
Ja mam 3 deticku s rozdielom 2 roky a 2,5 roka....vsetky tehotenstva som mala rizikove predcasne som sa zacala otvarat..druhe tehotenstvo dokonca skoncilo potratom...posledny syn sa narodil o 3 tyzdne skor...pri kazdom sommv nemocnici lezala 10 dni amna infuzkach kvoli tomu otvaraniu ale nelutujem nic....znovu by som sa tak rozhodla mat 3 deti...milujem ich aj naprik tomu ake tazke som mala tehotenstva..takze nemysli na zle veci mysli na to ake to bude krasne ked budete mat babo 😊 urcite to zvladnes..ja som domov volala aj 2x denne a cez messenger som.chlapcov mohla vidiet ☺️
@julka828 ich ty si ako ja🙂)najhoršia povaha.co by bolo, keby a čo bude o 5 rokov najlepšie všetko naplánované do bodky.Pozri, ak chces pre dieťa súrodenca budeš musieť zniesť odlúčenie iná možnosť nie je.Ale, ak môžem poradiť ešte nie si pripravená nič sa nestane, ak to odložis, ak Ťa vek nesuri....čo by povedali maminy, ktoré sú s deťmi v nemocnici aj pár mesiacov, rok, ak majú choré deti a doma ďalšie.Netreba niekedy špekulovať to je život nevieš čo Ti prinesie.Ak to nastane vydržíte....iné Vám nezostáva.maly na teba nezabudne a ty musíš kvôli druhému už vždy budeš robiť kompromisy pri 2 deťoch😋
Veru nejde len o tehu, jedno z deti ak bude v detstve v nemocke, druhe zostane doma a zase tu mas odlucenie. Osobne ma ale toto pri planovani duruheho trapi najmenej. Jasne ze mi bude v potodnicismutno ale taaaaaaak si oddychnem hihi. A prospech pre deti ze maju surodenca su daleko vyssie nez zlomok casu odlucenia
@julka828 ja som nad tym tak nikdy neuvazovala..ani mi nenapadlo,ze by sa malo nieco skomplikovať. A to prva sekciw bola sakra zla.. ale tuzba bola silnejsia,.. Mam.rozdiel 2r.a3 ty,zdne. V porodnici som bola o dem dlhsiw,ako pri malom, to jest v piatok sekcia a pri 1.sme sli domov v utorok, pri druhom v stredu.
Nemala som cas smutit,aj ked som chcela,lebo v predvecer sekcie ma.stalr s dacim doktorka otravovala a neskor mala kopkala a potom ma uz mala zamestnala,tak to rychlo ubehlo.
Ja mam dve deti 2 a pol rocnu a 9 mesacnu a cakam tretie 😀 akosi sa nam podarilo. Byvam v manzelovom meste takze pomoc od svokrovcov minimalna ale ani od nich nic necakam kedze su uz starsi. Druhe tehotenstvo bolo trochu tazsie, brucho bolo vacsie, vysli mi krcove zily ale ja mam asi oslabene zilove steny, bola som unavenejsia, nedalo sa hocikedy oddychovat Nicoho sa neboj vsetko zvladnes, zena to da lebo jednoducho musi. Ked budu dievcata starsie budu kamaratky a pohraju sa aj ja mam dve sestry a su moje najlepsie kamosky. A druhy porod bol rychly, pohodovy, vedela som do coho idem. Takze same plusy. Moje tretie tehotenstvo "no comment" 🙃 dalsie babo sa uz zvezie. Tak drzim palce aby si sa rozhodla spravne.
@julka828 ja mam tri deti a kazde tehotenstvo som mala tak trochu problematicke , takze pred kazdym porodom som bola cca 5 dni v nemocnici. Nezvladla som to vobec. Cely pobyt som preplakala a bolo to hrozne, ale deti to zvladali statocne. Tiez sme m z toho bolo tazko ale zvladli to. Potom ked som uz prisla domov tak s strasne tesili. Medzi 1 a 2 mame 2 roky. Kazde tehotenstvo som deti pripravovala na to ze raz budem musiet ist do nemocnice takze vedeli ze to pride. Takze nenechaj sa opantavat straachom. Ak si mala bezproblenove tehotenstvo take bude aj druhe a 3-4 dni v nemocke prezijes, prinajhorsom preplaces ale nebudes mat doma jedinacika. Stoji to zato!
@pericolosa dakujem no je to uz stara diskusia maly ma aktualne skoro 2 roky 😄

@julka828 hlavne netreba mať prehnaný strach z toho čo a ako bude. Nám sa podarilo, keď dcérka mala 6m, ale žiaľ v 9tt MA. Hoci som sa tešila, mala som strach ako to zvládneme, aké to bude atď a možno som si to zlé aj privolala svojimi obavami a tým, že som neustále premýšľala. Pozitívne myslenie spraví veľmi veľa, takže všetky negatívne myšlienky hoď za hlavu 😉 a ber to tak, že tých pár dní čo by si bola v pôrodnici bude s prvým dieťaťom doma manžel a pokiaľ mu dôveruješ a môžeš sa naňho spoľahnúť, nie je čo riešiť 😊