icon

Ako reagovať, keď iné dieťa ublíži tomu môjmu?

bambulka104
20. jún 2025

Ahojte maminky.
Prosím vás poraďte mi ako na takúto vec reagovať.
Dneska som išla s mojím 15 mesačným synom na ihrisko a stretli sme sa tam s jedným 2 a pol ročným chlapcom, ktorý bol dosť agresívny. Môj syn si ho ani moc nevšímal, ale ten chlapec ho neustále šticoval, sacal, bachal ho po hlave a kmasal mu ruku. Keďže je to moje prvé dieťa a absolútne neviem ako sa má reagovať, tak som tomu chlapcovi len hovorila že to nemôže robiť, že jeho to bolí, ale ten chlapec sa na tom len smial a ešte mi povedal že bábo bác a začal sa udierat po hlave a ukazovať na môjho syna. Jeho rodičia na to nič nepovedali, len sa pozerali. Nakoniec som sa po chvíľke zobrala a išli sme radšej preč.
Mala som reagovať inak? Pomohlo by ak by som dohovorila aj rodičom? Alebo je takéto správanie v jeho veku normálne? Lebo keby toto robí môj syn inému dieťaťu, tak sa určite na to len tak nepozerám. A nechápem ako v tak malom dieťati môže byť tak veľa zloby.

Strana
z2
angeli121212
20. jún 2025

@bambulka104 dva a pol roka je veľmi náročné obdobie.. syn máva občas podobné maniere ale teda ja mu to netolerujem beriem ho preč bránim dieťa ktorému chce ublížiť a keď treba ide sa domov ... Takže moja odpoveď je že áno so istej miery je to v tomto veku normálne ale nie je normálna reakcia rodičov, ktorí sa tvária že nič

sisaka
20. jún 2025
@dadis

@sisaka I, me, we, plural a minuly cas je trosku rozdiel ako babo bac, kriste. Este si aj udieral po hlave.

@dadis používa dvoj troj slovné vety, slovná zásoba je okolo 50 slov a rozumieť mu tak na polovicu.
Úplne sedí na dieťa, keďže aj autorka píše, že používal 2 slovné vety.
Tým nechcem povedať, že dieťa nemalo byť korigované svojimi rodičmi, iba to, že jeho verbálny prejav je primeraný veku.

lia2929
20. jún 2025

Zo zaciatku som bola uplne uzkostliva co mam robit ale teraz ked niekto ide v zlom na mojho 3 rocneho alebo drzy je hned zhuknem bez problemov. Situacie ta naucia🥰

denkabemommy
20. jún 2025

Minule si nejaké 2 dievčatká urobili fackovacieho panáka z môjho syna, keď som jednu chytila za ruku, a rázne povedala, že nech si toto nedovoľuje, tak sa snáď aj po💩. Dievčatká mali cca 2-3r. Pokiaľ musím vychovávať cudzie deti, lebo majú neschopné matky, ktoré sa tvária, že je vsetko ok, tak som nekompromisná, upozornim dieťa a rázne, aby vedeli, že sa svet netočí okolo nich a ak nepomáha, tak niekedy aj nie úplne slušne rodičov, lebo keď je niekto skrátka drbnutý, tak mu slušne povedať nestačí - tým myslím rodičov 🙂

dadis
20. jún 2025
@sisaka

@dadis používa dvoj troj slovné vety, slovná zásoba je okolo 50 slov a rozumieť mu tak na polovicu.
Úplne sedí na dieťa, keďže aj autorka píše, že používal 2 slovné vety.
Tým nechcem povedať, že dieťa nemalo byť korigované svojimi rodičmi, iba to, že jeho verbálny prejav je primeraný veku.

@sisaka nesuhlasim s tebou

7lenka11
20. jún 2025

Keď ide o moje deti, vždy sa ozvem. A keď rodičia nejavia záujem a spokojne si sedia, dohovorím priamo deťom alebo proste za tými rodičmi idem. Neviem si predstaviť, že mi niekto udiera dieťa a ja sa na to prizerám.

rivini
20. jún 2025

@bambulka104 ak maju deti mini roztrzku, vacsinou pockam, ci to nejako vyriesia sami. Ak nevyriesia, alebo ak je tam vekovy rozdiel (agresivne dieta je ovela starsie) najprv poviem jasne a velmi dorazne danemu dietatu, nech neublizuje mojmu. V style „nechcem, aby si bil mojho syna po hlave“, „nechcem, aby si mu bral hracku“. A kludne mu v tom zabranim, ak pokracuje. Vacsinou to bud zaberie, alebo si to vsimnu rodicia a dieta si uzemnia. V pripade, ze situaciu ignoruju a ich dieta nerespektuje moju prosbu, oslovim ich a slusne poviem nieco „je to vase dieta? Prave bije to moje“. Normalni rodicia hned zasiahnu. No zatial som aj situaciu, ked moje 2,5 rocne dieta uplne bezdovodne na preliezacke sacali dvaja asi 5 rocni. Na tych som rovno nakricala a riadny krik potom dostali aj od ich pritomneho otca. Nie som povinna vychovavat cudzie dieta, no niesom ani povinna znasat, aby niekto mlatil moje, pokial sa nevie branit.

siska53
21. jún 2025

@bambulka104 Mala si upozornit rodicov. Ja by som im mozno aj vynadala. Tiez som riesila incidenty. Ano, ja svojich, ked moj 18mesacny zhodil rocne dieta, tak sme sa ospravedlnili a okamzite som ho vzala domov, takisto, ked dcera skrabla babatko po nosteku - 3x v 2 mesacnych odstupoch. Inak babatak ona mala a ma rada, neviem, co to do nej voslo. Opat, sli sme domov. To ale mala 2 roky... Nechapem, co henti rodicia to nechali tak...😡.
Sice..ked nasho vacsie deti ohrozovali palicou, tiez sol to musela riesit ja, lebo mamicky nic...😡😡

dvanastka
21. jún 2025

@bambulka104 určite si hneď mala povedať rodičom, nech si s ním robia poriadky, že robí zle tvojmu synovi. Veď ti rodičia boli asi drbnuti, keď nevideli, čo ich pripečene decko robí.

thhor
23. jún 2025

@bambulka104
No velmi zle si zareagovala mala si dat pekne vyplach rodicom a keby to nepomohlo tak tomu malemu smradovi a ver tomu ze by to pomohlo.Mam stym skusenosti

anonym_1e15ea
19. júl 2025

@bambulka104 normálne by som na neho navrieskala a už by sa k nám nepriblížil. Ako to čo je aby som ja odchádzala z ihriska? 🤦‍♀️

Strana
z2