Ako riešiť nevhodné správanie detí na ihriskách?
pekný deň, čo si myslíte o tom, ak sa deti na ihriskách hrajú tak, že môžu poškodiť hojdačku napríklad? mám na mysli, také väčšie deti 8+, ktoré sa hojdá postojačky na hojdačke pre najmenšie deti, alebo namiesto toho aby sa na šmýkalke šmykli, po nej lezú hore, alebo preliezajú oplotenie a pod.? snáď chápete čo myslím...ide o to, že 4 ročný syn, keď také niečo vidí, tak to samozrejme chce robiť tiež a ja neviem ako mu mám vysvetliť, nech to nerobí..čo tak vnímam okolo seba, sú dva typy mamičiek, tie, ktoré neriešia a dovolia a tie, čo zakazujú, preto by ma zaujímal názor ďalších ľudí 🙂 ja som bývala na dedine a na detskom ihrisku som bola prvýkrát až z vlastnými deťmi, preto táto otázka, ďakujem 🙂
To ako fakt,ostatné deti sa takto šmýkajú tak môže asi aj moje???Klamala by som,keby som tvrdila,že moje deti toto neskusaju,ale vždy ich napomeniem,a na otázku prečo nie,odpoviem,lebo to nie je bezpečné.Tak ako môže spadnúť z hora dole,môže padnúť aj z dola smerom nahor.Deti skúšajú všeličo,ale zodpovednosti ich mame učiť my.✌️
@anonym_autor Este by som upozornila na hojdanie sa na hojdackach pre male deti, ale na tych vacsich a to ostatne, to by som neriesiala. Aj my sme sa tak hravali! A teda.. ak ide o horsie veci, napr.raz syna ohrozovali deti palicou alebo ho vyhadzovali z preliezky a mamicky nic, tak som to detom vysvetlila ja. Palica samozrejme sla mimo ich dosahu. Rovnako som ale konala, ked mal syn palicu a mohol nou ohrozit ien deti ( aj seba).
@cyberk to je sen stretnúť takúto mamičku na ihrisku, ktorá vola deti potrat. Ty musíš byť naozaj príjemná osoba 😵🤯
Si predstav, ze mensie deti hádžu kamienky na smyklavku lebo to vydáva cingave zvuky ktoré sa im páčia. A väčšina detí sa do tých kamienkov aj rada spúšťa po smyklavke lebo sledujú ako ich pohybom zhrnu dole.
Ak to nema tvoje dieta rado, na to ma ústa aby sa ozvalo a dohodli sa, ze jemu to nemajú robit 🤷♀️ (prip.ty ako matka kým nevie dieta rozpravat)
Takze tieto "potraty" naozaj nebudú vsetko ničiť, len za to ze sa na ihrisku hrajú a jasia.
Samozrejme treba zasiahnuť ak nicia veci alebo ubližujú iným, ale toto co si opísala predsa nie je žiadny problém 🤷♀️
"16 ročné stokilové pubertiačky" sa nemôžu krútiť na kolotoči a vystriedať sa s "malými deťmi, ktoré čakajú" ? Prečo? Som za to, že sa tiež rady točia, tie "trúbely" Inak uvedomujete si, že deti rastú a vyrastú a v trinástich, hopa, predsa môžu ísť za kotolňu na prašiak si zapáliť napríklad a nie obsmrdať na ihrisku, však?? Na mňa tak kričala neurotická matka z okna, nech nesedím na hojdačke, vedľa sa húpalo moje dieťa, ja vtedy 48 kilová... asi som ju mohla poškodiť... a nie, nikto nečakal...
@belbel treba si uvedomiť, že tie hracie prvky sú navrhnuté pre deti do určitého veku a váhovej kategórie. Väčšinou do 12 rokov. Ja dvojročné dieťa tiež nepustím do skate parku, ktorý je od 10 rokov. Také sú jednoducho pravidlá. My sme raz zažili jednu veľmi nepríjemnú skúsenosť v detskom centre. 4 zdravotne znevýhodnené deti. Deti boli síce deti , ale len mentálne. Bohužiaľ už to boli takmer dospelí ľudia s váhou presahujúcou 80kg. Boli v časti pre deti do 5 rokov a jeden chlapec skákal na drevenom moste a prepadol sa rovno na našu dvojročnú dcéru do bazéna s guličkami.Nohu mala zlomenú na dvoch miestach, vyrazené zúbky... Učiteľky boli opakovane upozornené personálom, že ihrisko je len pre deti do 5 rokov a vždy prišla odpoveď " veď oni sú ako 5 roční" . Ten vekový limit nie je pre srandu.
@belbel treba si uvedomiť, že tie hracie prvky sú navrhnuté pre deti do určitého veku a váhovej kategórie. Väčšinou do 12 rokov. Ja dvojročné dieťa tiež nepustím do skate parku, ktorý je od 10 rokov. Také sú jednoducho pravidlá. My sme raz zažili jednu veľmi nepríjemnú skúsenosť v detskom centre. 4 zdravotne znevýhodnené deti. Deti boli síce deti , ale len mentálne. Bohužiaľ už to boli takmer dospelí ľudia s váhou presahujúcou 80kg. Boli v časti pre deti do 5 rokov a jeden chlapec skákal na drevenom moste a prepadol sa rovno na našu dvojročnú dcéru do bazéna s guličkami.Nohu mala zlomenú na dvoch miestach, vyrazené zúbky... Učiteľky boli opakovane upozornené personálom, že ihrisko je len pre deti do 5 rokov a vždy prišla odpoveď " veď oni sú ako 5 roční" . Ten vekový limit nie je pre srandu.
@anonym_f92d9d popisuješ iný príklad. Áno, pravidlá sú pravidlá a zdravý rozum treba tiež používať. Naznačila som aj niečo viac v tom mojom príspevku a zamýšľala som sa nad tým už častejšie. Pre väčšie detí športoviská a ihriská s prvkami začali vznikať len celkom nedávno a vďaka za to.. Tam som smerovala.
@anonym_f92d9d to je neskutočné toto a ešte pod pedagogickým dozorom
@anonym_f92d9d popisuješ iný príklad. Áno, pravidlá sú pravidlá a zdravý rozum treba tiež používať. Naznačila som aj niečo viac v tom mojom príspevku a zamýšľala som sa nad tým už častejšie. Pre väčšie detí športoviská a ihriská s prvkami začali vznikať len celkom nedávno a vďaka za to.. Tam som smerovala.
@belbel nepopisujem iný prípad. Tie dievčatá používali hracie prvky v rozpore s pravidlami používania a mohlo to dopadnúť podobne ako v našom prípade. Športoviská boli už v čase keď som ja bola puberťáčka, ale boli prispôsobené potrebám straších detí , argument, že aj 16 ročné sa chcú krútiť na kolotoči je taký ... Moja sa chce púšťať z rampy pomedzi korčuliarov mám ju pustiť lebo chce ? Zdravý rozum mi hovorí, že ak je niečo vekom a váhou obmedzené tak to má svoje opodstatnenie.

@cyberk deti voláš potrat? Inak si v poriadku hej?