Ako riešiť stráženie detí počas choroby?
Ahojte sme 4 členna rodina. Syn 15r chodí na SŠ začiatkom mesiaca doniesol domov nejaký vírus a nakazil aj nás ostatných. Najprv ja, teraz na manžela to ide. Ešte máme nejmensiu 3 ročnú tá je zatiaľ zdravá. Lenže ako sa jej venovať aby sme ju nenakazili? Ak by ostala aj ona chorá ako vyriešiť stráženie? Manžel robí na manažérskej pozícii povedal mi že on doma neostane. Ja robím v jednej firme málo nás je takto pred sviatkami plus tiež sú ľudia chorý, nemôžem vypadnúť aj ja fakt už nemá kto robiť.
Ako riešiť takéto situácie, ako to riešite?
Možno ani nebude treba a dcéra toto obdobie prežije v zdravý, no chcem byť pripravena na každú možnosť.
Babky nepomôžu nič môžme si spoľahnúť len sami na seba.
@elmivelmi no hej, len teraz to už inak ľudia berú.. už som tu bola skritizovana že 7-8r najstarší syn dal pozor na 3r najmladšieho asi 15minut kým som odprevadila dcéru na krúžok.. tak som radšej dala vsuvku 😀
Pán manžel je akurát tak manažér podláh keď nemáte ani na opatrovateľku.
Mna by teda este zaujimalo, ci pan manazer a pani manazerka chodia do prace chori, ked nemozu ist na OCR🙄.
To, ze nemate pri vasich dolezitych poziciach ziadnu financnu rezervu, to je snad zart…fakt zijete od vyplaty do vyplaty?
Treba vratit dieta do porodnice, ze uz mate toho akurat tak dost a nemozte sa on postarat pocas choroby. Mozno to zoberu ako reklamaciu a este vam aj peniazky vratia co ste do nej investovali💡
Je zjavné,že autorka tej inteligencie veľa do vienka nedostala.
...máš dosť zvláštny prístup, verím,že si nečakala, zs dieťa nebude nikdy choré... ale ak starí rodicia, opatrovateľka... nie sú možnosť...tak potom sa len vystriedať s manželom...prvé dva najhoršie dni choroby ty...potom manžel, a na doliecenie (len ju nedoliecenu nedávaj do skolky) môže ostať pri nej aj 15 ročný syn... k tomu sa pridajú víkendy, kedy ste doma a zbehne to rýchlo, v práci prežijú.... tu nie je veľmi veľa co vymyslieť... chorá musí ostať doma, tak ako ostávajú doma aj chori dospelí....
Z jednej ocr zahyniete hladom? Nemate 500€ bokom? Si zaplat pani na strazenie. Nechapem preco nemoze ist k vam. Chore decko rozvlakovat do skolky. Kym z noh nespadne. Matka roka.
@jana_eyre_2 ch a potom su tie deti take nesamostatne a neduzive v zivote.Moja spoluziacka ked mala 6-7r sa staral o babatko,ked sli jeho rodicia na role.Pamata si ze mu daval mileko s krupicou cez flasku🙂A tak my sme tiez same chodili pesi do skoly a zo skoky nas doma nik necakal ani v 1 museli sme byt doma same.J uz som ako skolkalrka chodil sama autobusom .Po mna nikto nechodil ,raz na mna zabudli,autobus odsiel a 5km som misela ist pesi hlavnou cestou.Akurat si pamatam ze som sa bal husi,kt boli na ceste.Ja sa budem tiez snazit deti vychovavat tak samostatnejaie.A inak nas sused chodi sam do skoly na kolobezke-5km ma 10r a cesta je dost frekventovana,musi ist celym mestom.A zatial je dost smely a aj zidpovedny.
Toľko obaja pracujete a aj tak nemáte úspory na takéto časy, tak to už je na zamyslenie. Nechcela by som od rána do večera pracovať a nič z toho nemať. Možno by sa trebalo uskromniť, začať šetriť a v čase choroby, kedy ťa dieťa najviac potrebuje pekne ostať doma.
Autorka, kto sa ma postarat o deti? Predsa rodicia. Nejak sa musia zariadit, je to ich zodpovednost. Na vyber mas dost moznosti, treba ich vyuzit
Dvaja manažéri a nemáte fin. Rezervu??? To ste akí manazeri že si neviete zmanazovat ani rodinné financie a ani starostlivosť o dieťa?
Keby napises že muž je lekár tak pochopím že nemôže len tak ostať na OCR, ale mamazer ? Zapamätaj si každý je nahraditeleny. A co by urobilo s vašimi financiami keby ste s tým soplom ostali obaja PN 2 týždne?
Utrieť si priority co je dôležitejšie zdravie dieťaťa alebo par eur navyše.
Kokos normálne odpadavam,ja som rozvedená matka odkedy mal syn 2,5 roka,takže už 6 rokov,mám hypotéku,leasing na auto,pracujem a napriek tomu,ak mi nemá kto pomôcť,keď je syn chorý,tak proste idem na OČR 🤦🏻♀️ a úplne normálne vyjdem s financiami, veď počas tej OČR neprídeš o polovicu výplaty 🤦🏻♀️ keď je tvoj muž taký veľký manažér,tak snáď nezarobí pár eur a je schopný vás uživiť,keď ostaneš doma s chorým dieťaťom,lebo inak musí byť na tom vaša finančná gramotnosť dosť zle,ak vás jedna OČR finančne zruinuje 🤦🏻♀️
Vystriedat sa pri malej. Rodina? Opatrovatelka,kt soplik nevadí,prip da rusko.
Prepáč, ale väčšina z nás nemá starých rodičov, ktorí by pomáhali. Niektorí z nás ich už nemajú vôbec.
Vieš, život je vždy o prioritách. Zdravie a deti sú snáď najdôležitejšie.
Ak ste v práci nenahraditeľní, tak snáď máte i taký dobrý príjem, aby ste si zaplatili opatrovateľku, keď vy s dieťaťom doma zostať nemôžete.
Vieš, ono skoro všetci by sme chceli mať super príjem, vždy zdravé deti a život gombička. Ale tak to proste väčšinou nefunguje a vždy je to tak trochu boj.
.. nestresuj, možno neochorie... keď ochoriete vy s mužom,potom čo?
Končím debatu, vidím že to už išlo do urážania a zosmiesnovania. Veď čo som aj mohla čakať na mk však. Buďte radi že ste zdrave a nemáte žiadne problémy.
A nie nemáme momentálne nič našetrené lebo sme mali nečakaný výdavok a všetku rezervu sme minuli. Takže musíme odznova šetriť a istú dobu budeme musieť vydržať od výplaty do výplaty. No to už je nás problém.
Akeho urazania ? Ved logicky kto je zodpovedny za svoje deti ? Ich vlastny rodicia
Mas odpoved, bud ostanes doma ty alebo tvoj muz
Podla mna sa len niekto nudi a vymysla somariny. Toto jeden dospely clovek nemoze mysliet vazne. A tie tvoje reakcie su tiez odveci. Nemate peniaze nazvys, nemate babky, ktore by pomohli. Vy ako rodicia nemozete, syn nemoze. Cakala si,ze sa ti nejaka mamicka z MK ponukne,ze ti pride strazit dieta v chorobe z dobrej vole? Ach, tu aj skoda tu nieco pisat... treba si to najprv v makovici upratat.
Bola som o 11 rokov starsia od sestry. Odkedy mala moja sestra 3-4 roky, bezne som s nou bola cez letne, zimne prazdniny aj sama. Teda ak bude marodit syn, moze byt dcera s nim
@oli18 vychadzam perfektne s rodicmi aj svokrovcami, ale vsetci su plne zamestnani ludia, ze si len tak vziat volno na viac dni kvoli chorobe tiez nemozu, takze strazenie choreho syna doma je vylucne na nas rodicoch
@doriiis nerozumiem prečo sa musí to zase smerovať k urážkam..
Viem, že ti to nepomôže, ale ja som to riešila tak, že som išla do práce, až keď mal najmenší 4,5roka a aj to na 20hod. týždeň s maximálnou flexibilitou. Inak by to bolo o držku.
A co si chcela pocut. Vy dvaja-nie, syn-nie, cudzia opatrovatelka-nie, stari rodicia-nie, HO-nie, vziat si ju do prace-nie🤦♀️ ale ine riesenia nie su. Vsetci pracujuci to riesia takto… co ine si si myslela, ze si precitas? A naozaj pri manazerskom plate to az tak nepocitite. Pripadne mesiac si utiahnete opasky… mozes sa urazat kolko chces… takto funguje 90% rodin, kde obaja pracuju a ochorie im dieta
@koniarova hore pise, ze do 4-5 rokov doma 😉
@jana_eyre_2 ....pardon,ale uvažovať o tom,že keď dieťa ,,iba pokasliava a sopli" tak môže ísť do škôlky je znakom podľa teba čoho?
@martinkatinka výborná rada. 👍👍👍

Tak ju normalne supnes do skolky ako to niektori rodicia robia, strcis za dvere a utecies. A kym sa vam dovolaju tak to chvilu potrva.
Akoze co chces pocut aku radu? Ved normalne si ty alebo muz zoberiete ocrku, na to sluzi. Ani jeden zamestnavatel kvoli tomu neskrachuje, stavim sa. Teraz celkom fici covid cize ludia su pripraveni na posun terminov a odkladanie prace.