Ako riešiť zlé správanie detí na ihrisku?
Ahojte chcem sa spýtať ako najlepšie riešiť situácie na ihrisku.
Totižto opakovane sa nám stava že cudzie deti su agresívnejšie voči našej 2,5rocnej.
Situácia z dneška: dcéra sa hrala v pieskovisku s traktorom, prišiel k nej zreteľne väčší chlapec (mohol mat tak 3,5-4roky?) a strčil jej do pleca, asi kvôli tej hráčke. Naša sa nikdy voči takýmto prejavom neobrani naspat. Skôr ostane zaskočená pozerať. Otec chlapca sedel na lavičke a iba na to sucho zareagoval že “Leuško no no take robiť” 🤦🏽♀️. Druhýkrát po chvíli k nej zas prišiel a vyslovene päsťou jej ukázal pred tvárou, akokeby ju išiel udriet/zastrašiť. Na to som sa už ja postavila tesne za ňu, aspoň aby videl, ze si nemôže nič dovoliť a keby aj, tak mu strcim svoju ruku pred dcéru, aby ju neudrel. Vážený otecko sa konečne postavil a išiel ho premiestniť na preliezky.
Ale popravde ja už neviem ako takéto situácie riešiť. Malá je ešte mala na to aby sa vedela obrániť naspat, a voči väčšiemu mi to ani nepríde fér ju na to nechávať samu- na mna keby sa vyruti 150kg chlap tak tiež by mi to nepomohlo keby mi niekto povie že sa mám brániť. Samozrejme že rodičia tých čo sáču do druhych deti sedia často ako knedle alebo sa tvária že to nevideli

Aj my sme sa stretli s podobne starým Leuškom, pekne drzý, mala som pocit, že po usmernení vycápe aj mňa 🤣 a maminka tiež rezignovaná. Ale tým, že ho usmerním, dávam príklad aj môjmu dieťaťu - čo je ok a čo nie a že má právo sa voči takým veciam ohradiť.