Ako rozvíjať reč u detí vo veku 16 mesiacov?
Ako rozvíjať reč u detí? malý má 16 mesiacov, povedal uz pár slov ..no nepoužíva ich aktívne
Rozumie čo od neho chceme,ukáže zvieratká v knižke
Pozeráme si obrázky, knižky..veľa sa rozprávame,ukazujeme no tá reč stále akosi nikde
Dá sa tomu nejako dopomôcť?alebo to chce proste len čas a musí na to dozrieť? ďakujem
Nooo to aj mňa zaujíma 😁ako?
@anonym_autor podľa mna to čo robite je dostatočne a vek 16 mes je ešte veľmi nizky, bežne deti až okolo 2 rokov začínajú .. ak rozumie to je základ, okolo 18 mes by malo dieťa vedieť cca 50 slov a do toho sa rátajú aj zvuky (ako robi macka, auto a podobne)..ja si nepamätám ako dcerka rozprávala v tych 16 mes, ale viem, že od tých 18 sa to rozbehlo. V 2 rokov vedela už take 2-3 slovne vety a teraz ma 2 roky a 9 mes a rozpráva plynule, takze to chce čas a veľa na ne rozprávať a ukazovať si v knižke čo je čo.. Ja som veľa aj komentovala čo robim alebo ideme robit
@anonym_autor spievať, riekanky, obrázkové kartičky atď
@anonym_autor equazen
Ja som bola taka premotivovana ako ty, vsetko som komentovala, rozpravala, pesnicky, veela prevela sme citali a dieta som prestimulovala- podla logopedicky som dietatu zahlitila totalne mozog slovami
Prestala som to robit a zrazu dieta zacalo rozpravat

kazde dietatko je ine 🙂 nikto ti neda konkretne rady a tipy, sam musi chciet. a takisto sa musis obrnit trpezlivostou, viem, ze si asi ocakavala inu radu, ale tak to proste je 🙂