icon

Ako správne obliecť 2-mesačné bábätko počas teplých dní?

4. jún 2025

Tenká čiapočka alebo pbučik určite,
Ale krátky rukáv ešte asi nie či???
Iba že dlhé body a tenké teplaciky ? Ponožky

Strana
z2
karolinakr_ba
4. jún 2025
@gerdusha

Máš občiansky preukaz? Neverím,že sa toto pýta dospelá žena...

@gerdusha ja zasa nechapem tieto reakcie pre boha. Ja tiez este dieta nemam, cakame ho koncom jula a teda tiez mi napadne, ako by som obliekla babatko do takehoto pocasia. Nie su vsetky zeny take dokonale, ako vy.. Existuju zeny, co si daju poradit a ako vidite, aj tuto prisli velmi rozne odpovede..

luliu
4. jún 2025
@katpizur

@lucia13022023 ved nie hrube, ale tenucke pancusky co su pre babatka. co si take este nevidela? a prepac ale dvojmesacne babatko ktore len lezi a spinka a nijak sa nehybe to teplo az tak nevnima ako my..navyse ak este aj pofukuje.. ved to je to iste ako keby dala leginky a ponozky..

@katpizur bábo vníma 30 stupňové horúčavy úplne rovnako. Pri týchto teplotách určite neplatí o 1 vrstvu viac. A pančuchy? Skús si ich dať ty a uvidíš ako príjemne ti bude

nikpa
4. jún 2025
@katpizur

Pancusky, bodycko s dlhym rukavikom, tenucku ciapocku a prikryt deckou 🙂 Zase vsetky deticky neznesu teplo.

@katpizur pančuchy, body s dlhým rukávom, čiapku a ešte deku??? 😲 No chúďa zaparené. Ženy, čo ste na nervy?! Veď dieťa oblečiem ako seba, nie je to vesmírne stvorenie ale človek. Keď je vonku 30 stupňov a dám si krátky rukáv, nedám dieťatu pančuchy a čiapku a ešte na neho deku...
Niečo dlhé ok ale tenučké a vzdušné.

25jesss25
4. jún 2025
@nikpa

@katpizur pančuchy, body s dlhým rukávom, čiapku a ešte deku??? 😲 No chúďa zaparené. Ženy, čo ste na nervy?! Veď dieťa oblečiem ako seba, nie je to vesmírne stvorenie ale človek. Keď je vonku 30 stupňov a dám si krátky rukáv, nedám dieťatu pančuchy a čiapku a ešte na neho deku...

@nikpa ja milujem keď sa oháňaju vetou "dieťa sa nehýbe, leží" 🤣 no ja tiež keď v 30 stupňoch ležím a nehybem sa tak sa spotim, nie to ešte aby som na seba deku dávala

anavixy
4. jún 2025
@luliu

@katpizur bábo vníma 30 stupňové horúčavy úplne rovnako. Pri týchto teplotách určite neplatí o 1 vrstvu viac. A pančuchy? Skús si ich dať ty a uvidíš ako príjemne ti bude

@luliu presne, tiez nemam rada toto vseobecne “o jednu vrstvu viac”. Ved ok, ale v lete ja by som najradsej bola hola, ako mi je teplo, takze akekolvek, aj kratke, oblecenie je o vrstvu viac, nie ze este deku davat 🫠

zobaka
4. jún 2025
@nikpa

@nikpa niektore matky detom v maji davali lyziarske overaly vonku..

krasneleto
5. jún 2025
@tunde0923

@krasneleto autorka ale píše 2 mesačné bábo, nie novorodenec

@tunde0923 v poriadku, citat viem.. pisala som za seba...

krasneleto
5. jún 2025
@nikpa

@nikpa neviem ci vies, ale deky nie su len ako larysy.. my sme mali deku muselinovu, ze cez nu bolo vidiet... uplne tenunka... aj zavinovacku som mala uplne tenku. ved zase do extremu to netreba hnat... a v najvacsom teple mas byt doma a nie sa cadrat po vonku... ci?

niky1234
5. jún 2025

Chodime vonka rano ked je chladnejsie ale je v hlbokom kociku a tenke leginky tenke ponozky a dlhy bodynko ak je velmi teplo ponozky a ciapku davam dole … ak chladnejsie prikryjem plienkou… dnuka je uz len v bodykoch kratkych alebo kratkom pyzamku je teplo😊😊

tecila
5. jún 2025

Mám júnové dieťa a keď som došla na prvú poradňu sama Dr. mi hovorila nech ju obliekam do krátkych rukávoch a prípadne, len tenkou plienkou/dekou prikryť. A že doma ak nemáme prievan/klímu môže byť iba v plienočke holate prípadne, len zakrytá tenkou plienkou/dekou. Ani na hlave nič nenosila žiadne čiapky a teraz by v nich aj teraz v lete spávala najradšej 😀 A kontrolovala som zatykol hlavne. Ale cez najväčšie horúčavy sme von ozaj nechodili až podvečer prípadne ráno.

katusik456
5. jún 2025

Pri týchto letných horúčavách sa treba riadiť rozumom a neobliekat dieťa do milión vrstiev, žiadna deka, ani tenké pančuchy - to by ma zaujímali ako vyzerajú 😀 ale tak to vyzerá, keď radi niekto kto nemá dieťa zjavne … pri 30 + teda horúco dusno normálne môže byt hole doma keď nie je prievan prikryté ľahkou plienkou. Vonku určite na kočík slnečník, slnečná clona, obliecť krátke body ľahké vzdušné, ponožky tenké, klobucik a hotovo. Ja mám augustové dieťa a teda horúčavy boli celý september a nemal vôbec dlhy rukáv prvé 3 týždne len krátke body a ponožky sem tam, alebo holý v plienke, ja som ani legíny nedávala doma vonku sem tam keď bolo pod 25 stupňov a syn zostal taký horkokrvny doteraz, ma 10 mesiacov a nebojím sa mu dať dnes tielkove body, kraťasy a klobúk len😀 vidím že kopu mamičiek nabalí ma dieťa 3 vrstvy, v máji ešte používali fusaky zimné a overaly do minulého týždňa. Podľa mňa nie je hanba sa pýtať keď človek nevie, ale je trošku hanba nevedieť odhadnúť a strčiť dieťa do overaly a fusaka s nánoznikom, keď je 15 stupňov. A nepomôže ani keď človek poznamená že teda je zababuseny riadne. Komu niet rady tomu niet pomoci

Strana
z2