icon

Ako ste vnímali prechod z dvoch na tri a viac deti?

kreata
10. júl 2018

Ahojte
mamicky troch a viac deti-prosim podelte sa o skusenost- ako ste vnimali skok z dvoch na tretie, a na kazde dalsie dieta? Casto pocuvam, ze najtazsie je to s jednym a s dvomi, ze od tri plus to zacina byt paradoxne jednoduchsie. Tak ma zaujima prax. Ako je to u vas?

jana_eyre
10. júl 2018

zalezi na tom ake to dieta je, ktorekolvek v poradi.. ja to vnimam fajn co sa tyka starostlivosti, skusenosti, istoty a podobne..

ale moj najmladsi syn je dost narocne dieta a tak to ma vycerpava.. ale to by som tak vimala nech by bol ktorykolvek v poradi..

ako najvacsiu zmenu som samozrejme brala prveho syna, hoci som uz par deti v rodine mala, predsa to bol premna zo zaciatku zabijak, najma to, ze som sa snazila byt vo vsetkom dokonala ako z knizky.. pri dalsich detoch som polavila z narokov, mala vlastne skusenosti a tak to z toho pohladu bolo lahsie.. a keby mi niekto vedel zrucit, ze moje dalsie dieta by bolo take ako moja dcera, nevaham a mam aj 5 deti 😅😅😅

nietzsches
10. júl 2018

Ja mam 3 deti a rozhodne to nie je jednoduchsie. Ja som mala najprv dvojicky a potom chlapceka takze ani neviem ake je to mat jedno dieta. Rozhodne je to s pribudanim deti narocnejsie. Su vekovo rozdielne kazde potrebuje nieco ine. A vacsie deti sa obcas musia prisposobit mladsim, kedze su narocnejsie na starostlivost a potrebuju viac casu.

mima86
10. júl 2018

Ja mam druhe a tretie dvojicky, takze u mna aj prva (narocne babo) aj druha materska doslova odmakana. Ale uz teraz vnimam ako pozitivum to, ze sa spolu uz ako tak zahraju, aj ked len na 5 minut. Pri prvom som musela stale robit partaka do hry.

senta_sofia
10. júl 2018

@kreata najhorsie to bolo z jedneho na dve, uz tretie sa stratilo uplne

pininka
10. júl 2018

Najlahsie zo vsetkych deti. Kazdy sa ma na to pyta,lebo som prevazne sama,ale ja nemam problem. Najhorsie to bolo pri prvom. Ale zavisi aj od vekoveho rozrielu.

barboritta
10. júl 2018

Ja mam 4 po sebe,no hlavne spociatku to bolo narocnejsie ale nelutujem.najhorsie bolo ked sa mi narodila tretia,veeeeelmi narocne dieta,ale stvrte bolo potom uz fajn,kedze bola dobre babo

lulu369
10. júl 2018

Pri prvom dieťatku je to úplne iné ako pri druhom, treťom... A to hlavne preto, že je to niečo nové, ten malý človiečik prevráti všetko naruby (aspoň u nás to tak bolo)... Všetko je nové, musíš sa kopec vecí naučiť, zvykať na novú situáciu doma. Pri druhom dieťatku už si viac vo všetkom veríš, si istejšia a pri treťom už všetko berieš ako hotovú vec
U nás je niekedy čistý blazinec, každý má inú povahu, majú svoje "muchy" (ako každý), ale niekedy sa mi nechce ani veriť, že sú traja...

janickacrazy
10. júl 2018

U mna teda to bolo s prvým v pohode, lebo on bol veľmi dobrý, kludný chlapec, veľa spal a málo plakal, druhý bol náročný, takže druhá materská bola u mna masaker, hlavne kvôli nedostatku spánku, lebo malý spal veľmi zle a mával koliky. Tretie dieťatko bola u nás absolútna pohodička, za mna najlepšia materská, kludne by som dala aj štvrté, ale manžel by to už asi nerozdýchal, takže ostávame pri troch deťoch, ja si to užívam, lebo každý v inom veku, čiže úplne iné veci riešime s každým dieťatom, čo je pre mna zaujímavé. A teda voľného času mám najviac teraz pri 3 deťoch, lebo si to viem všetko fajne zorganizovať.

pele
10. júl 2018

Urcite zavisi aj od povahy dietata. Ale celkovo, aj ja som tretie vnimala ako najjednoduchsi prirastok asi ako baby vyssie, kvoli skusenostiam a sebaistote. Ked bol maly, dve starsie deti sa pekne prebavili aj spolu a mohla som ho v klude obriadit. Skor ako su vacsi, neparny pocet mi zacina vadit, velakrat je jedno dieta bez partaka. Viac sa spolieham na pomoc od surodencov, ci uz sa navzajom zabavit, alebo aj vypomoct, co im myslim nebude na skodu v zivote. Urcite u nas stupla hladina hluku. Aj mnozstvo spotrebovaneho jedla. Je tazsie zorganizovat cas tak, aby kazdy mal aj pozornost indi vindi, aj moznost ist robit co ho bavi, aj svojich kamosov stretnut. Inak je vacsi pocet deti pre deti isto skor vyhodou ako nevyhodou. Pre mamu - zavisi ako si nastavena, ak mas rada culy ruch a 'stale sa nieco deje' tak budes spokojna, ak mas rada klud a pomale tempo, tak ti mozno budu 'prerastat cez hlavu'.

deti95060810
10. júl 2018

u mňa to bol problém s každým die´ta´tom...moje deti neprespali veľmi dlho celú noc a ja som tým trpela strašne...keď sa nenaspím nič sa mi nechce, popr. sa cítim veľmi unavená , nechce sa mi ani jesť...
ťažké to bolo aj s prvým - bola som študentka a do školy som sa vrátila od 3 týždňového bábätka...
a potom posledné 3 deti sú do 4 rokov - malý vekový rozdiel...

pieksamaki
11. júl 2018

@kreata
Ahoj, Z dvoch na tretie....moja skúsenosť narocne...lebo som tretie mala presne do troch rokov prvého...náročné, Z pohľadu,že máš dve ruky A tri krky,ktoré ešte nevedia sami kvázi piť alebo tak....ale už je to za nami...štvrté bolo po trojročnom odstúpe tretieho(to som vnímala ako najideálnejší vekový odstup, kvôli tomu,že si už oddýchnuťa po pôrode,dieťa máš už vypiplane) to vidím,ako výhodu,že som bola na materskej S nástupom do školy najstaršieho...že síce si V stálom kolobehu bežných povinnosti,ale byť na materskej je výhoda, že si pánom svojho času...nemusíš,riešiť zamestnávateľa,striedať OČR...V tomto menej stresu, aj keď veľmi často deti boli chorE....presúva Li sI choroby...piate bábo je radosť, ale náročnejšie to je na iné veci,logistika...počet detí,hluk, musíš mať hlave ucelené info O každom dieťati,ked ideš doktorovi🙂 ,ale to už si niekde inde,máš čo to od žite....takže ja tvrdím, že kazdE ďalšie bábo je radost, ako aj starosť, či je druhE, alebo piate,šieste....