Ako stíhať domácnosť pri náročnom dieťati?
Nemáte nejaké tipy, čo robiť s mimoriadne aktívnou 11-mesačnou slečnou, aby som pri tom stíhala domácnosť? V poslednej dobe sa cítim nemožne, lebo nič nestíham....
Problém je u nás ten, že malá je veľký 'nespavec'... od narodenia má problémy so zaspávaním a aj spánok má veľmi plytký, všetko ju zobudí. Cez deň spí 2x, ale porobiť počas jej spánku niečo, je prakticky nemožné. Hociaké buchnutie ju zobudí a je po spánku. Potom už nevie zaspať, je unavená, nervózna, nevyspatá. Večer chodí spať okolo 20.00, ale je to to isté. Takže porobiť viem len minimum, keďže veľa činností sa nedá robiť potichu.
Pred mesiacom som aspon poupratovala a niečo rýchle uvarila s ňou, sedela vedla mňa a hrala sa, vyťahovala veci zo skríň, v kuchyni sa hrala s hrncami atď. Poslednu dobu ju to už ale nebaví, všetko má okukané, za 5 minút sa nudí, ťahá ma za nohavice a po chvíli, keď sa jej nevenujem, tak spustí rev. Stále si vyžaduje pozornosť, musím sa s ňou hrať, alebo ísť von, lebo doma sa nudí a je na nevydržanie. Koľko stihnem doma, závisí od jej nálady. Niekedy je toho zúfalo málo.
MM veľa pracuje, s jeho pomocou nemôžem počítať. Niekedy ked malú na chvíľu postráži, tak rýchlo upracem, uvarím a je to v pohode. Ale to sa stáva málo kedy, nemôžem sa na to spoliehať.
Môže to súvisieť s tým, že jej teraz idú zúbky? Myslíte, že sa to bude zlepšovať, alebo skôr zhoršovať? Nemáte nejaké tipy ako zvládnuť bežnú domácnosť?
@paris3 tak ju zapoj do upratovanie.. Daj jej mokru handry a nech ti utre prach.. A nebo ked ides variť zeleninu polož na zem a nech ti podáva a tým sa aj bude učiť čo je čo a aku má farbu... Ja mám troch a musím stíhať...
A Neviem či tvoja dcéra má uz vlastnú izbu... Naš druhy išiel spat do svojej izby ked mal 9mesiacov a ja som za ním vždy došla nakojila a odesla prec..
Neboj pri druhom uz nebudes robit tie chyby ako pri prvom.. Poučiš sa
@paris3 ahoj, skoro ako u nas .. moj sa okrem toho este aj boji vysavaca najnovsie
co nam pomohlo
- zmierit sa s neporiadkom. prach a omrvinky este nikomu neublizili ... no ale cca. raz tyzdenne uz treba vygruntovat, ked sa clovek lepi na dlazku a nachadza pod stolom cele rizoto 😒
- raz tyzdenne pomoc na 2-3 hodky (napr. svokra) .. ona sa hra s babatkom a ja upratujem (nefunguje to vzdy)
- vysavanie a upratovanie v satke (kedysi som to tak robila, je to dost narocne a niektore cinnosti mozu byt nebezpecne (chemikalie do zachoda napr.)
- dat dieta do ohradky/postielky a rychlo nieco porobit a nescvoknut sa pri tom ako reve (trosku pomahaju tlmice na usi, ale malo)
- to co sa da pri dietati bezpecne spravit, urobit spolu s nim (takmer nic) .. zapojit dieta do pomoci je dost nerealne, jedno pradlo zavesim a tri mi zvesi a popri tom mi zlozi vesiak ...
- nova vychytavka: pustit rano rozpravku na notebooku a zatial rychlo robit. Funguje nam posledne dva tyzdne, nechcem to zakriknut, ale konecne mi nehnije riad v drese
- alebo pomoc manzela = najviac nerealne
@mandragora22 no s tym pomahanim je to u nas tiez vyslovene podla nalady...niekedy len vresti a nezaujmem ho nicim a inokedy mi pomaha cely den.U nas je ta narocnost ako dosledok velkych zdrav.problemov,preto som mu prvy rok bola maximalne k dispozicii,vpodstate som zila len prenho a to bolo nenormalne tazke,on rok a pol nespal,ani cez den ani v noci-to sa budil presne kazdych 20 minut a od polovice noci nespal vobec len vkuse reval.. ☹ Teraz aspon v noci dobre spi,takze uz je to oproti tomu co bolo brnkacka.No a mam este starsiu dceru takze je to u nas niekedy riadne vesele,dost na svojho maleho narocneho brata doplaca a to ma stve viac ako neporiadok.
Ale planujem dat maleho od oktobra do skolky,sama neviem co to prinesie...aj sa tesim a aj nenormalne bojim ako ten moj zavislak prezije.....
@mandragora22 este ma napadlo ze ten nenormalny vzdor sme mali aj my,sice trosku skor ako vy ale teda to mal take obdobie ze sa hadzal o zem kazdych 10 minut,od zurivosti nicil hracky,stipal ma...To uz je nastastie za nami,mam pocit ze za posledny mesiac dost zmudrel a niektore veci sa mu daju vysvetlit.No teraz ma zasa taku vychytavku ze ked chcem nieco urobit a on vie ze tu cinnost nemozem prerusit-napr.varim a nereagujem na jeho vreskot tak sa naschval potkne (on sa tvari ze to naschval nebolo ) a spusti vresk ze sa strasne udrel....takze uz to ma vyslovene premyslene...
Este ma napadlo ohladne toho pradla, pomoc na nezaplatenie je kvalitna susicka na pradlo,,, pradlo rovno z pracky do susicky, program so zehlenim a uz len rovno do skrine - setri to cas, miesto v byte a kopec zbytocnych aktivit ako vesanie zvesovanie obchadzanie susiaku a nasledne zehlenie ... ja ju nemam 😀 ale na dalsiu zimu asi obstaram, lebo nemam pracovnu a zit vedla susiaka s pradlom nonstop - no stracam nervy pomaly 😒
@mamkabeika no myslim ze celkom nechapes ako rozmysla narocne dieta...
...narocne dieta nemozes len tak odlozit do postielky
...ani ho neprinutis aby sa chvilu hralo same
...nepomoze spev ani rozpravanie
...neplati nan nic co plati na ostatne pokojne deti
...narocne dieta ma vlastnu predstavu o tom co chce,kedy a ako robit a ani nevsimanim si ho ho neprelstis pretoze narocne dieta dokaze vrieskat-ano vrieskat nie plakat -cele hodiny.
Ak s narocnym dietatom bojujes a snazis sa o to aby bolo take ako ine pohodove deti,ak sa ho nechas neustale vrieskat a zurit tak sa z takeho dietata akurat stane neurotik....
Jedinou cestou je akceptovat dieta take ake je,darovat mu kus seba a ked bude rast ukazovat mu ze svet sa netoci len okolo jeho osoby a jeho priani....no chce to velmi vela trpezlivosti...
@mummy01 no ty kokos, to akoby som o nasej citala 😅 😅 😅 az na to, ze ona noci vzdy prespala, nastastie, ale tie naschvaly, ako pises.... to bolo neskutocne, ona v 7. mesiaci dokazala naschval buchnut hlavou o zem a zacala revat, len aby si vynutila nosenie na rukach. to bolo neskutocne. tak male dieta. hlava jej urcite nepadla sama, ona mala uz od 2. mesiaca nesmierne pevne krcne svalstvo, hlavu drzala stale hore, ako taky had. zaujimave bolo, ze vzdy, ked som sa akoze pozerala inde, tak to urobila, ale ked som pri nej sedela a zabavala ju, nikdy jej hlava nepadla 😀 😀 😀 😀
@kvetinka211 prosim ta a conevies s dietatom? ja som nerobila pri detoch akurat pracu su surovym masom,aby to nahodou nechytili. inak mi pomahaju od mala kazdy po svojom.a teda zehlila som ked spali a potom som prestala zehlit uplne.
ktore veci ti robia naviac problem?
@mummy01 toto o 10:22 si vystihla fantasticky, ano, skusali sme nechaj aj vyplakat, tak sa nam tak akurat takmer dogrcala, co tak neludsky vrieskala a sa nadrapovala, to sa proste nedalo. dodnes nie je pokojne dieta. ideme na ihrisko, myslis, ze ma to tam bavi? kazda "atrakcia" trva 2 sekundy! cize jedno smyknutie, jedno pohojdanie, jedno poskakanie, proste beha z atrakcie na atrakciu rychlostou blesku a ja som unavena ako taky kon 😀 😀 😀 😀
@kvetinka211 ja len kratka reakcia na tvoj skororanny prispevok a len a len nasu situaciu 😉
- s prachom, spinou a omrvinkami som sa nemohla zmierit, ked mala bola babatko, lebo mi liezla po zemi a pchala to do ust
- raz tyzdenne ku mne nikto neprisiel, kedze zijeme sami v meste a rodinu mame daleko
- v satke ani inych nosicoch mi nechcela byt (skusala som), vypinala sa, vrieskala, jedine, co zabralo, hrat sa s nou, alebo nosit na rukach
- to iste ohradka a podobne kraviny, tam mi nevydrzala, proste opat vreskot
a jedine, co uvadzas, tak chvilu fungovalo to, ze som jej volaco pustila a presedela pri tom tak tych 20 minut, neskor dokonca i hodinu, ale to trvalo tak asi 2-3 mesiace a tiez nie som z tych, co nechaju dieta stale pred obrazovkou, takze som to aplikovala tak 3x do tyzdna. ale aj to ju po 3 mesiacoch preslo a dnes uz len malokedy chce nieco pozerat, radsej sa driape von. na mnou neoblubene ihrisko 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@paris3 ahoj, ja som na tom bola s malou podobne, nic sa pri nej nedalo, ako pises na vsetko sa budila. a ked zaspala, tak mi ju vacsne niekto zobudil (zijem u svokrovcov a svokor ma stolarsku dielnu v pivnici a branie ohladu to nie je jeho parketa ... na to sa stazujem aj v inej teme 😝 ) mozem ti odporucat len jedno, prizmurit oci a snazit sa venovat dietatu a nie domacnosti. casom to bude lepsie, ked bude dcerka vacsia a bude behat, tak sa snad viac unavi a potom ti bude spat. ja som zavidela , ze moje krstna od prvej chvile tahalo 3 hodinove spanky a moja to nepoznala. ale potom to pekne prislo a sice nepospala casto 3 hodky ale zato aj ona potom zacala tahat aspon tie 2. i ked doobeda potom uz nespala. musis jej dat cas.
teraz mame doma dvojicky a som zvedava ako to bude s nimi, ale snad sa nezblaznim ked nebudem mat popratane. 😝
u nas sa stava aj to, ze ja len vyberiem maso a vari az manzel ked pride z roboty. no nejak sa to stale poriesi . tak drzim palce
a este takto. nerob si starosti ako to u teba vyzera ked k tebe dakto chce prist , tak hadam chce vidiet vas a nie to ako mas popratane 😉
@mummy01 výstižnejšie si to ani nemohla definovať 😅 tlieskam!
kto nezažije neuverí...treba zabudnúť na všetky veci kt. zabavia, upokoja či uspia väčšinu detí.
domácnosť? neviem poradiť. asi len vydržať kým nebude väčší. ja mám pomoc od mamy raz do týždňa keď ho zoberie von vysávam umývam dlážky a tak.
počas spánku sa nedá lebo spí len v kočíku v pohybe. zobudí ho aj zapraskanie laminátky pri chôdzi, nie ešte variť či umyť riad.
škoda, že sa nedá prideliť každej na materskej raz týždenne upratovacia služba 😀
rodičia pokojných detí budú mať vždy pocit že "to" zvládajú (i keď každá mamina je unavená, aj toho najpokojnejšieho dieťaťa) a rodičia náročných(aj keď tento termín má veľa odporcov aj na MK, ako výmysel precitlivených hysterických mamičiek čo deti nezvládajú) vždy budú mať pocit že nestíhajú nič...
Sme na tom podobne... herec má dva roky a dodnes pri ňom dokážem urobiť veľmi málo vecí.... dokážem umyť cca 3 taniere (viac nestíham), lebo demoluje kuchyňu... oči musím mať všade, len nie v tých tanieroch... Vysávať nie je problém (ale tiež mal obdobie, keď pri vysávaní nenormálne reval), teraz na mňa dokáže pozerať a ja v kľude povysávam celý byt... detto zmývanie podláh, aj keď mi po poumývaní každej izby ukradne mop a vedro s vodou dávam na najvyššie miesto v miestnosti 😀
Variť pri ňom nedokážem, max. rýchlovky... včera som robila cuketovo-zemiakový nákyp a on celý čas reval jak tur, lebo by bol najradšej, ak by som ho posadila do zapekacej misy a naňho tie zemiaky strúhala... to áno, to by bol spokojný a happy 😀
Posledný cca mesiac môžem bez hanby a na plné ústa prehlásiť, že moje dieťa sa konečne vie hrať aj samo.... dokáže mi aj hodinu tlačiť autíčka po gauči (žiadna iná činnosť ho nedokáže na tak dlhú dobu zabaviť)...
Od nepamäti vstáva o 5.00, zapína baterky a fičí na plné obrátky do večera do 19.00....
A čo sa týka tých všetkých vymožeností, kde druhí ľudia dokážu aspoň na chvíľu "odložiť" dieťa a odbehnúť trebárs na WC... tak u nás nefungovala ani jedna... ohrádka, jedálenská stolička, postieľka, šatka... pre nás všetko absolútne zbytočnosti. Nikdy nikde nedokázal byť...
Takže moja rada? Obaliť si nervy čokoládou a čakať do 18-tky 😀
@mandragora22 no narocne deti maju bohuzial vela spolocneho 😀 Vacsinou to okolie nechape ako to je strasne unavne,take male deculo dokaze znicit dospelaka.A ja tiez nemam nikoho poruke kto by aspon obcas postrazil takze vsetko musim sama zvladnut,a aj cez vikend ked je doma tatino to nieje ziadna slava....maly stale beha za mnou a doslova ma prenasleduje a s tatom sa hrat nechce.Dokonca aj ked mm vezme deti von tak su do 15 minut spet lebo maly vresti ze chce mamu 😒
@bobsent upratovacia sluzba,jeeej to by bol super napad 😀 😀 😀 to by som fakt ocenila.
Ano odporcov je vela ale su to vzdy len maminy "super deti" ktore neriesia ani desatinu z toho co riesi mama diatata narocneho.A viem to posudit lebo prve dieta mam kludnucke,sama sa hra od narodenia a je dobrucka dodnes a druhy mi to vsetko spocital aj s urokmi 😀
@piacere detto 🙂 z postieľky, ohrádky vyskakuje od 6 mesiacov(lebo už vtedy bol veľký ako ročný a len šup nožičku von a bolo),momentálne sa vie odopnúť z jedálenskej stoličky takže už v bezpečí nie je nikde.
@mummy01 a nie? 😀 a štát by ju mohol platiť 😀 ja sa bojím mať druhé dieťa lebo toto všetko ešte raz by som v mojom veku neviem ako vydržala.hlavne to nespanie, každé 2 hod. je hore 😠 aj mi je to ľúto rada by som bola aby mal súrodenca...ale čo už.
trosky našej domácnosti pomaly dávam dohromady až teraz po roku a pol 😀 a ja ako troska sa neviem kedy dám 😀
U nas chvalabohu zabera spievankovo! To sedi jak prikovana a ja si stihnem nieco porobit. Pani Podhradskej by som za to dala Nobelovu cenu (aj ked na tej ich slovencine by sa trosku oplatilo popracovat...) Inak mame doma presne to iste. Ked spi, neda sa nic robit, lebo je hned hore. Problem so spankom mame taktiez od narodenia a uz som niekedy z toho vecneho boja o spanok a zaspavanie zufala. Nic ine, ako vykaslat sa na domacnost sa robit neda. Ja som chorobne poriadkumilovna, ale musela som sa nejak prisposobit. U nas su take obdobia, ked je to chvilu dobre, tak ziskam nadej a potom sa znova zacne to iste, takze tak....
Ahojte, aj ja som sa príjemne zabavila na Vašich príbehoch. Neexistuje rada, ako stíhať domácnosť popri dieťati. Buď zanedbávaš domácnosť alebo dieťa. Ja som pri prvom nastupovala do práce, keď mala 11 mesiacov a na RD bol manžel. Takže keď som prišla z práce, vo dverách ma odvalilo z toľkého neporiadku, ale nejako som to neriešila, upratovala som až večer, keď boli všetci v posteliach. Teraz sú už deti väčšie, takisto dokážu urobiť neuveriteľný neporiadok, ale takisto sa nejako zvlášť nevzrušujem nad neporiadkom, pretože mať čistú a upratanú domácnosť pri deťoch je nemožné. Takže ja radím: ak príde svokra akože na návštevu, hračky, oblečenie a veci na žehlenie rýchlo spratať do skrine a zatlačiť nohou a smeti "pod koberec", veď večer, keď deti zaspia, je čas všetko to dôkladne poupratovať. Treba si naozaj užívať detičky, ono to to obdobie "nič nestíhania" naozaj rýchlo prejde, deti kúsok podrastú, pôjdu do škôlky, školy a Vy nebudete vedieť, čo s toľkým voľným časom ...
@mummy01 ano presne si vystihla naročné dieťa - - ja som to tiež nevedela pochopit som bola naivne presvedcená, že dieťa treba viesť k tomu aby pekne spinkalo, aby neplakalo treba sa mu venovať, aby bolo sikovne treba mu vela rozprávat 😀 😀 😀 😀 a mnoho dalsich múdrych vecí - neratala som s tým, že dosť zaleži od dieťaťa a jeho povahy a temperamentu - dcera bola ukážkové dieťa a dovolenka to bola v pravom slova zmysle - - - no po 7 rokoch prisiel na svet malý roztomilý tvrdohlavec, vyzadujuci 120% pozornosť a napriek tomu samostatný na každú nebezpečnú výpravu, ja mam stastie v tom, že mam okolo seba ludi, ktorí mi pomozu --- pretože opať ako píše Mummy01 ja sa uz ani nesnazim vysvetlovať, že aká som vycerpaná /ked mi ho niekto zoberie na pol dna priznam sa, že vela oddychujem- kto v spolocnosti mojho syna stravil aspon dve hodiny kazdý jeden pochopil - vsetci ho milujú pretoze je užasný ale nikto by so mnou nemenil - - no na druhej strane ani ja by som ho nevymenila -- obcas mi prasknu nervy, obcas sedím a pozeram do blba, - to ked roznasa vsetko co sa dá a co sa nedá odmontuje 😀 - - a ked je velmi zle ideme na dvor - ked je len trochu teplejsie - piesok voda kybliky, polievanie - síce doobeda sa prezlieka aj tri krát podla chladu a stupna zamocenia - - - ked chcem navarit proste ho musim nechat roznasat, varit, sem tam na ruky, sem tam rev a dokola a teda som fest vycerpana - potom ideme spat samozrejme spolu, lebo kontrola pocas spania funguje - kuchyna kricí poriad ma a poriad aj roznosene veci a na spajzi nemame dvere - som rada, že tam nachadzam ešte potrebné veci - bohuzial neni cas - - - - byt na tom financne lepsie urcite by som si zaplatila pani ktará by mi pomohla s upratovaním
a to vzdor je na denom poriadku a nevie povedať ja - ale vsetko chce sám - kričí BUBOVOM BUBOVOM /akože lubosko 😀 / a ked nepovolim je zle ---- spoločné vysavanie skonci predcasne kým nevytiahne vysavač zo zástrcky a znova ho tam nepchá vtedy radsej koncím a zasuniem tam bezpečnostný kryt -
no pri dcere som toto nepoznala alebo len slaby odvar---- no myslím si, že teda treba ich lubit, snazit sa usmernit pokial je to mozné a teda moj syn ma velku volnost /nakolko by som ho musela celý deň usmernovať a upozornovať co si myslim, že je blbosť/no na druhej strane nenecha si zobrat hracky ani od 4rocných deti - - - samozrejme, že ho vediem k istým zasadám, na ktorých trvám ale len buducnosť ukáže či som to robila správne a ten neporiadok musime vydržať a plátať najnutnejsie o takých 5-6rokov už budeš moct upratovať aspon dufam, že sa zase naivne neklamem 😀 😀 - - - pretože pre mna je tu este starsia dcera ktorej sa chcem venovať
Aj u nás to bolo tak,prišla som na to že nemožem všetko stihať..a zmierila som sa stym.A nezaujima ma kto čo mysli,ked sa to volakomu nepáči nech sa páči,nech poupratuje..Ale u nás ani nie v dome ale v záhradke vidno že som mala bábo,a teraz takysto som tehu...buriny až po kolená 😀 .Moja mama sa na tom posmieva-taká malá záhradka a ja som "lenivá" 🙄 nech sa páči,tak možeš dať do poriadku ked chceš..nezaujima ma názor inych.Ja viem ako sa citim,nebudem sa zaťažovať stym načo sa necitim.Manžela mám v zahraniči.Ani neviem predstaviť ako to bude ked sa nám narodi malé.Bude u nás ako po vybuchu 😀
@zuzananinka krasne si to napisala. Ja doteraz neviem, ci moja dcera je narocna, lebo niekedy vie byt aj velmi dobra, tak si myslim, ze asi nie je... 😅 No to, ze vsetko funguje len na chvilu na nu uplne plati. Ked pridem na nejaky sposob, co na nu funguje, tak to funguje tak tyzden a potom nic. 😕 Mna vycerpava aj to, ze ludia dookola proste nechapu, ze je to povaha a neznasam, ked niekto zahlasi "zle ste si ju naucili", vtedy sa dostavam do vyvrtky. A co som akoze mala s nou robit? Nechat ju revat? Ona je schopna revat az kym sa nezacne dusit a potom sa este dalej sama hecuje. To ju mam nechat, toto je spravne? Nikdy nebola typ dietata, ktore polozis do postielky a spi. Ona moze byt aka chce unavena, ona proste nezaspi sama. A tych dobrych rad, co nefunguju som sa uz tolko napocuvala...
@zuzananinka hehe 😀 môj zase pri všetkom vykrikuje "Jajoji, Jajoji" (Janko, Janko) 😀 😀
@sharlotta no na to kasli ked ti niekto hovorí, že ako sa dá naucit dieta --- nedá sa -- aj ja som si to myslela ale moj syn ma naucil tomu, že vsetko je tak ako má byť / ked nemam náhodou depku 😀 😀 😀 vtedy je to opacne/ že neporiadok je docasný a deti budu krátko detmi a to obdobie zavislosti velmi rýchlo prejde takže sem tam sa vyplakať pomože - odplaví sa stena, ktorá bráni vidieť podstatné veci
a teraz len preto písem lebo lezím s nejakým uzasným vírusom a nevladzem vstat - malý je u rodicov a ja by som mala zehlit, vysavať a podobne no nevladzem takze ked mi bude lepsie opat to bude to isté lebo príde BUBOVOM a dom bude stále neporiadený ale aj napriek tomu to bude kompletný domov - som nejaka pozitívna xi xi xi ved ma to prejde ked sa vráti Bubovom a ja padnem do rutiny 😅
@zuzananinka no ja sa snazim o to aby som si o take 3 roky uz v klude upratat mohla ale ako som uz vyzsie pisala tak poznam 5 rocne dievcatko ktore mame nedovoli nic....tak sa strasne bojim...ale tak ona sa nikdy ani len nesnazila slecne vysvetlit ze nieje pupok sveta 😒
Mohla by nam sem napisat svoju skusenost aj mamina starsieho narocneho dietata lebo mna by teda dost zaujimalo ako sa take dieta vyvyja...ako je to so skolkou a skolou a aj s domacnostou... 😀
ja mám dvojičky,veľmi živé,chodia od 11 mesiacov
vstávame 5.30 , a automatika,mliečko,ranajky,umývanie,obliekanie,hra s deťmi...ked spinkajú, jeden drobček spí hodinku,druhý tri hodinky,tak za hodinu mám navarené. / to ešte stíham koníka 😀 /dám mu polievočku,potom sa zobudí druhý,napapá sa on a potom druhé jedlo.ideme vonku,vtedy zapnem po celom byte vysavač i -robot,tak upratané mám,myčka riad umyje,žehlím večer a v noci.pri telke.pračka perie,ako tak máme systém,,,čo nestihnem cez cez týžden,dokončím cez víkend,ked malí idú s ocinom vonku
a ako tu píše jedna mamina,fungujem,lebo musím,aká som bola kedysi ako slimák,teraz som rýchlik 😀
prispôsobila som sa situácii
@paris3 no pridávam sa do skupinky🙂) malý má 17 mesiacov a večeru pre MM som uvarila asi 5x odkedy sa narodil... bez šance... ráno vstane o 7, zoberie kýblik a trieska sním na vchodové dvere... ja nenamalovaná, hladná, často ani zuby neumyté, len rýchlo rýchlo von... polievky mu varím večer, druhé poobede ked spí... dovarím a už je hore a znova utekáme von lebo doma by sa asi zbláznil... hry s hrncami nás už dávno nebavia, chvíľu dá pokoj ked pustím shakiru waka waka tak sedí pri PC a stihnem aspon polievku zahriat🙂)) vysávam raz za 2 týzdne ked mi ho niekto zoberie von, sem-tam umyjem zem ked spí, prach som teraz utierala asi po dvoch mesiacoch... a to si chodím pre seba do jedálne pre obedy... sebe by som nemala sancu vyvárať... takze asi tak... je to horsie a horsie, ale nejako to neriesim, domácnosť je druhoradá, manžel vie čo má doma za dietko, tak je ticho🙂)
@chovancova27 prečo sa nedáš aj ty do poriadku ? predstav si,žeby si mala 2 a viac detí

@mamkabeika mam pocit, ze je to vzdor, ano. lebo to, co robi teraz...to som este nezazila. a ma 28 mesiacov 😒