icon

Ako uspať 17-mesačné dieťa?

ikulka07
18. nov 2010

Ahojte maminky....potrebujem radu. Kazdy vecer mame proble uspat nasu dcerku. Poobede s tym problem nie je, zaspi ihned po obede ani ju nemusim uspavat na rukach, ale vecer uz nevieme co robit. Hodinu ju uspavame na rukach a stale nic, este ani o 9-tej vecer nam nespi. Uz fakt nevieme, co robit, snazime sa ju aj poobede unavit, aby vela behala, ale ani to nezabera. Je uplne jedno, ci po obede spi hodinku, ci dve, vecer proste nevie zaspat ☹

Strana
z3
unique
24. aug 2011

@beton No u nas je to presne opak, nezaspi s nikym inym iba so mnou🙂 A skusala si si dat maleho k sebe do velkej postele, chvilku pri nom lezat, hladkat ho, pozerat si knizku alebo mu dat flasku mliecka? mozno to pomoze

beton
25. aug 2011

@anic1
@unique nam sa prave ten kocik vypomstil, lebo som ho tam stale davala, bo rychlo zaspal, lenze on je uz teraz velky a uz tam ani velmi nevojde, aby tam spal. okrem toho mame ani nie 3mesacne dvojicky, takze kocik potrebujem pre nich, jedno je tam a druhe popri zaspavani starsieho kojim, aby bol ticho a nevyrusoval ho. takze spanie na velkej posteli sa u nas vobec zrealizovat neda. zaujimave je, ze problem je len cez den, vecer uplne v pohode. hladkanie atd. sme uz vsetko skusali, na flasku mlieka je uz dost velky, ale mozem skusit a s knizkou sa bavi a nespi potom, takze mu ju musim zobrat. podla mna aj citi, ze som z toho uz dost na nervy. ked ho uspavam u nasich, tak v pohode zaspi...aj ked je pri nas jedno z dvojiciek, takze myslim, ze nejde o truc kvoli babatkam...a teraz baby radte 🙂 .

unique
25. aug 2011

fuu tak to je masaker🙂 to mas moj obdiv ze to aj takto zvladas, ja by som uz asi bola neviem kde🙂) a ked ho uspava otecko? ani tak nezaspi?

kralicica
25. aug 2011

my sme uspávali asi do 8 mesiacov všetkými spôsobmi až po zapnutý vysávač/fén/mixér. hlavne, že niečo pomohlo. potom som si povedala dosť, lebo malý chcel stále viac a viac. uspávala som ho hodinu a on spal 30 minút (v tom veku bežné). chcela som skúsiť aj tú šialenú knihu "každé dieťa sa vie naučiť spať" ale to som nezvládla. pomaly som vyradila fén, potom som ho len dávala do postieľky a vysvetľovala, že ide spať. tma, ticho, maco (základná vec u nás, minule sa pral a musela som ho z práčky vytiahnuť lebo malý reval ako o dušu). a po mesiaci už vedel, že postieľka je na spanie., inokedy sme ho do nej nedávali. stálo to veľa času, von sme chodili na prechádzky keď mal byť hore, domov sme chodili spať, aby čím skôr pochopil, že postieľka je na spanie. v 17. mesiacov dieťa už veľmi dobre vie, na čo je postieľka. ja by som išla na tvrdo. postieľka, zvieratko, pusa, rozprávka alebo tak a dovidenia. plač bude, treba sa vrátiť a vysvetliť, ale pochopí. a každý deň v ten istý čas. o 20.00 musí byť už každé dieťa unavené. takže žiadne debaty. o mesiac budeš ďakovať, že máš o niekoľko hodín denne pre seba viac a dieťa je viac samostatné. drž sa!

lunnka
7. nov 2013

@cikyta ahoj, reagujem na tvoj stary prispevok..mozes mi povedat ako si naucila malu nakoniec spat bez prsnika? dokedy ste sa dojcili? u nas horor-bez prsnika nezazmuri oko..

cikyta
8. nov 2013

@lunnka Dojčili sme sa skoro 3 roky 😅 a nebyť jednej "náhody" asi sa dojčíme doteraz 😝
Malá dostala akusik žaludočnú chrípku (vracala a prehánalo ju) Až tak, že sme museli letieť na pohotovosť. No a moja NEVEDOMOSŤ zapríčinila koniec dojčenia....myslela som si, že nesmie vtedy moje mlieko (teraz už viem, že je to hluposť. To sa týka iba kravského mlieka, nie mm )
3 dni = katastrofa 😢 Plakala som s nou.
Natrela som si prsníky horčicou a ukázala, že sa mi pokazili ☹ Stále dookola som jej to ukazovala a ochkala, že ma to bolí ☹
Počas uspávania som ju hladila po chrbátiku, hlávke, schúlenú...tak, akoby pila mliečko, len vlastne bez neho ☹ Prve 3 dni boli najhoršie, potom postupne lepšie a lepšie. Šlo to postupne.....a o 100% sa nám zlepšil nočný spánok k lepšiemu 🙂 Pomaly prespala celu noc. Dovtedy počas dojčenia bola hore doslova každých 15 minut !!! 😖 Občas som nestíhala ani sprchu...už revala zamnou ☹
Takže naozaj, iba PEVNU volu . Mna donutila táto viroza a to, že to robím pre jej dobro, pre jej zdravie...............až neskor som sa dozvedela, že som ju vtedy mala práveže vela dojčiť skrz tekutiny...no už sme boli odstavení a teda aj "chvala bohu" za taku náhodu. Mna by asi nedonutilo nič prestať. Nemala som pevnu volu.

lunnka
8. nov 2013

@cikyta no, takze ste pekne vydrzali 🙂) ja som dnes zahajila odvykacku-nie od prsnika, len od zaspavania na nom..uvidime, spinka prvykrat vecer v postielke, ale nie je nam vsetko jedno :( rev nenormalny. ma 18 mesiacov..rada by som este dojcila ale len cez den, noc nech prespinka-ak sa nam to podari, bude to pecka 🙂

radvanova
30. okt 2014

Kto spomínal,že má tú knihu o uspávaní v elektronickej podobe? mohli by ste mi ju tiež poslať?

radvanova
30. okt 2014
jurly
6. dec 2014

u nas k lepsiemu spanku a casom k presnanej noci pomohli tieto veci: prestavat uspavat na prsniku(zaspavat sam- maximalne pritomnost v izbe jednoho z rodicov), ked sa naucil pretocit na brusko, koniec nocnym kojeniam (chodil tam tatino s cajikom/vodou), odstahovanie sa hlavne mojej osoby z izby, ziadny cumlik

anaximenes
16. mar 2015

fuuuu, zeny a teraz radte... Mam 15 mesacne dievcatko.. uspavame stale na rukach (od narodenia ma problem so spankom a zaspavanim), knihu som citala uz davno, ale u nas to neprichazda do uvahy. po chvilke ako zacne plakat, zacne vracat a asi je aj buduci alergik lebo ma casto sopliky atd.. a zacne vracat. stalo sa nam nieco podobne ked sme sli na vylet a zacala sa tymito zvratkami a soplami dusit.. az musela prist pre nas zachranka.. toto sa opakovalo uz x-krat nastastie v miernejsej forme... a teraz mi povecte ci ju mam nechat plakat v postielke??? nebude to viac kontraprodutivne ako ucinne???

timea7
19. mar 2015

@anaximenes no na rukách by som ju neuspávala ani náhodou. Daj ju do postieľky, ktorá bude v blízkosti postele, stoličky, kresla, kde budeš ty, alebo manžel. Drž ju za ruku, hladkaj ju, šepkaj jej, spievaj, určite ju nenechávaj samu v postieľke.

zape
25. apr 2015

@rebeka113 ako sa volá ta kniha o zaspavani

rebeka113
25. apr 2015

@zape kazde dieta sa vie naucit spat. mozem ti ju poslat mailom

bizhub
11. jan 2016

@rebeka113 aj ja by som poprosila tu knihu ak mozem budem vdacna

rebeka113
11. jan 2016

@bizhub napis mi mailovu adresu

salome51
11. jan 2016

@ikulka07 no náš synček bol tiež náročný na uspávanie. Niekedy sme ho uspávali aj dve hodiny a spal tak pol hodinku. U nás keď sme zrušili uspávanie na rukách pomáhal kočík. Do dnes funguje u nás večerné uspávanie tak, že si s ním idem ľahnúť a za pár minút zaspí. On sa potrebuje túliť. Držím palce 😉

ikulka07
autor
12. jan 2016

@salome51 ďakujem za radu 🙂, ale už z nej máme veľkú slečnu 🙂 ... a to obdobie sme nakoniec zvládli 🙂

salome51
12. jan 2016

@ikulka07 ach, ja som si nevšimla aký starý je ten príspevok starý. To už budete mať doma školáčku 😉

ikulka07
autor
12. jan 2016

@salome51 😀 ... áno školáčku...čas letí...

fiorrella
17. jan 2017

@ikulka07 Zdravím vas, ako sa vám nakoniec podarilo naučiť dcérku sami zaspať? Mám podobný problém, má už 16 mesiacov, zaspáva na prsníku ale už je to neúnosné. Zaspí síce hneď ale po predložení do postieľky sa prebudí, a tak zas dookola to isté. Aj 4, 5 krát. A v noci x krát hore a len ham ham (prsník) Keď ndam plač. Neskutočný, je strašne vytŕvala, až sa zajakava. A keď ju chcem dať večer do postieľky a sa už hádže a plače. Neskúšala som to viac dní, lebo neviem vydržať ten jej plač. Keď príde za ňou manžel, ešte viac plače, hádže sa a naťahuje za mnou. Tak to už ďalej nejde. Ďakujem

ikulka07
autor
17. jan 2017

@fiorrella skúšali sme všetko možné, ale nakoniec zabralo to, že som ju dala do jej postieľky, ľahla som si ku nej, chytila ju za rúčku a hladkala som ju po rúčke 🙂. Nejaký čas to trvalo, ale naučila sa zaspinkať 🙂 ... len treba vydržať 🙂 ... držím palce 🙂

Strana
z3