Ako uspávate vaše detičky?
Ahojte,naša veľká dilema je večerný spánok, naša malá ma 3 roky a ani zanic večer zaspať, sme z nej totálne unavený a už má to veru dosť trápi.
Keďže ráno vstáva do škôlky do postele ju dávam okolo 7 aby ráno nebol problém so vstavanim.
Aj napriek tomu zaspava až okolo jedenástej a potom jasné že je ráno problém, je veľmi rozumná a vysvetlila som jej že musí ísť skôr spinkat, že aj jej kamaráti chodia skoro do postele ale nie bude stále behať po posteli a vybiehat z izby za nami.nechceme ju zamikat ale už neviem. ..je veľmi živá a neustále jej vymýšľam program aby sa vyblaznila. .tancujeme. .spievame aj v škôlke sa vraj dosť vylieta. ..tak nerozumiem že nieje unavená..skúšali sme čítať rozprávky. .že by pri tom snáď zaspala ale nepomáha..ani jemná uspavanka čo kedysi zaberala teraz nemá efekt..tým pádom kým ona zaspi s mužom sme už taký unavený že ideme spať aj my...prosím poraďte
@lady511 Ach jáj, úplne Ťa chápem a fakt by som Ti rada niečo poradila, ale neviem čo, lebo takú radu by som potrebovala aj ja. Každý deň sa snažím byť s malým aspoň hodinu vonku (po škôlke), aby sa unavil. V posteli si vždy dlho čítame, aby sa upokojil a začal byť ospalý, až som z toho ospalá ja 🙂 , ale on stále nič. On síce nevymýšľa, že by ešte nechcel spať, ani z postele nevylieza, len jednoducho nezaspí skôr, než o nejakej 22.00, prípadne aj neskôr. Kolegyňa, ktorá má staršie deti, ma utešuje, že keď pôjde do školy, tak sa to zlepší. No, ale to ešte potrvá 2 a pol roka!!! 😢
Podobný problém som mal aj ja so svojím synom. V Taliansku som našiel bylinné kvapky SONNO, vyskúšal som ich a pomohlo. Pred odchodom do postele chcel vždy piť - šupli sme mu tam kvapky (na naše šťastie, nie každé dieťa tak funguje), v posteli sa upokojil a do pol hodiny spal. Odporúčam vyskúšať.
@verimeprirode možno sú tie kvapky fajn, ale najmä - robíš si tu reklamu. Ide to aj bez kvapiek a somarín, ako uspávanie na fitlopte a pod. 😝 Láskavý, kľudný, ale dôsledný prístup, denný režim, ktorý sa nemení, ani keď je v rodine návšteva a vytrvať.
@verimeprirode Ak tomu správne rozumiem, radíš tu, aby som dieťa pred spaním niečím "nadrogovala"??? Myslím, že odvar z makovíc poznali už naše prastaré matere, ale týmto spôsobom problém riešiť nechcem. 😉
@timea7 Ach, kiež by si mala pravdu! My už sme vyskúšali úplne všetko, máme režim, máme kľud, nech robím, čo robím, môj syn pred desiatou nezaspí. ☹
Nasa dcerka ma 3 roky a 3 mesiace. Ked v skolke poobede pospi, vecer ukladame o 20:30, zaspi cca o 21:00. Vstava rano medzi 5:00 -6:00. Ak v skolke nespi, ukladame o 19:30, zaspi cca o 20:00. Neuspavame, ale teraz niekedy chce, aby sme boli pri nej v izbe, kym zaspi (skolkarske maniere 🙂 ).
@verimeprirode Ahoj, chcela by som sa opytat, tie kvapky napomaju zaspatiu, ci kludnemu spanku?
@h2 možno nepotrebuje toľko spať, deti sú rozdielne, tak ako aj dospelí, niektorým stačí 5-6 hodín, iným 9. Možno mu to naozaj stačí,možno ho dávaš spať v pre neho nevhodnú hodinu, deti niekedy nevedia zaspať, ak sa prešvihne ich čas, potom sú už tak unavené, že nevedia zaspať. Skús posunúť čas ukladania na spánok, rozprávka len jedna, potom maximálne pustiť tichúčko relaxačnú hudbu.
@timea7 Veď to, že ja už som skúsila všetko, aj skoršie ukladanie, aby sme neprešvihli čas, aj neskoršie, aby nemusel dlho ležať, keď ešte nie je unavený. Keď sa toľko hovorí o tom pravidelnom režime, tak ja sa obávam, že pre môjho syna sa už to samotné dlhé zaspávanie stalo súčasťou režimu. Akože: osprchujeme sa, umyjeme zuby, ľahneme do postele, čítame, zhasína sa a potom sa treba ešte aspoň hodinu vrtiť a prehadzovať na posteli. ☹
@veronicka1901 na mojho syna to fungovalo oboma sposobmi. Najprv sa upokojil v posteli a nasledne do polhodiny zaspal. A spal pokojne celu noc.

@h2 no ved to,,,ja ju preto davat o 7 lebo aj tak očakavam že zaspí až okolo 9,,,ale aj tak je to skoro vždy medzi desiatou a jedenástou,,,takto na seba nemáme čas ani s mužom,,sme už nervozny a unavený 😒 ☹
ja naozaj neviem,,skušali sme všetko možné,,ma oblubeného havka s ktorým chodí spávat,,ale aj tak je schopná tak vymýšlat na tej posteli,,že mi až rozum zastáva,,darmo možem s nou tam ležat hodinu,,,iekedy pomože že muž jej spieva ludove pesničky,,alebo uspavanky,,ale to je tiež tak na dve hodiny,,myslela som že ked bude väčšia už budeme mat okolo 8 -9 "klud" kedže ked bola mimčo sme sa nezastavili či cez den alebo v noci no asi si bdueme musiet ešte počkat 😖