icon

Ako úspešne odplienkovať 2,5-ročné dieťa?

3. jún 2025

Maminky poradte mi prosím s odplienkovaním 2,5 ročnej dcérky...
Skúšame to už pár mesiacov a stále nič...
Pred cca 3 mesiacmi sa pekne 2krat vycikala do ročníka, potom ho začala úplne odmietať ani len sadnúť si nechcela,tak som ju nenútila a nechala jej plienku. Od vtedy si pár krát sadla, no neurobila nič. Včera večer sa podarilo a prvý krát sa vykakala, už teda normálne na wc kde má podsadák so schodíkmi...na noc som jej dala normálne plienku, ráno som hneď začala tým, že ideme cikat na záchod sadla si ale neurobila nič, dávala som ju každú pol hodinku, no nakoniec sa počúrala do teplákov , dva krát som ju už prezliekla... nepovie že jej treba a keď ju posadím, nevycika sa tam 🙈 ja už neviem ako na ňu, mám jej dať zas naspäť plienku? Alebo pokračovať ďalej, aj keď bude cúrať do teplákov a budem ju prezliekať 🙄 ďakujem za každú radu

zuzanaete
3. jún 2025

Pri obidvoch detoch som zobrala plienku a nechala to na nich. Ziadne davanie na nocnik. Rodic nema preberat zodpovednost za cikanie. Prvy den boli same nehody, druhy den si uz co to zacali uvedomovat a treti den plne pochopili. Daj jej sancu si uvedomovat, co sa deje s telom. Ak je pripravena, tak to bude rychle.

mdse
3. jún 2025
@zuzanaete

Pri obidvoch detoch som zobrala plienku a nechala to na nich. Ziadne davanie na nocnik. Rodic nema preberat zodpovednost za cikanie. Prvy den boli same nehody, druhy den si uz co to zacali uvedomovat a treti den plne pochopili. Daj jej sancu si uvedomovat, co sa deje s telom. Ak je pripravena, tak to bude rychle.

@zuzanaete u nás rovnako. Za tri dni boli odplienkovaní aj v noci.

adonish
4. jún 2025

Plienku naspat by som nedavala. Mladsiu som zacala oducat ked mala presne 2,5 roka, bol januar, prve 3 dni to bola hroza a potom to islo v pohodicke, do tyzdna bola bez plienky aj na spanky (sama vravela, ze si neprosi). Ale kazde dieta je individuálne, trva to rozdielne dlho. Jedine tu plienku by som uz fakt nedavala