icon

Ako úspešne odplienkovať dieťa v dvoch rokoch?

kikundela
2. mar 2025

Ahojte. Idem si po rady ako odplienkovat malého. V máji bude mat dva roky. Dávam ho ba nočník ale dlho tam nevydrží. Keď sa vycika alebo vykaka do plienky povie hneď , niekedy neskor , niekedy nepovie . Ale ešte necie povedat ze mu treba. Zabaviť ho na nočníku je trochu ťažké...telefón alebo telku alebo podobne veci ja určite robit nebudem. Mam ešte počkať kým bude vedieť nejak povedat ze mu treba ? Alebo to skúšať cez den ? Ma to význam dat ho na nočník aj ked sa už vycikal do plienky?
Ďakujem za každú radu

michaela789
2. mar 2025

Evidentne nevie, na čo ho vôbec na ten nočník dávaš. Podľa mňa je skoro. Až keď pochopí na čo sa tam sedí a bude ochotný tam vydržať, potom má význam odplienkovať. Veď nemá ešte ani 2r, je strašne maličký a amáš naňho dosť veľké očakávania.

petamich
2. mar 2025

Ked bude dieta pripravene nebude ho treba davat na nocnik a ani ho tam zabavat. Vypyta sa alebo si sam sadne, spravi potrebu vybavene 🤷‍♀️

00momo
2. mar 2025

Ja som môjho učila keď sa vypísať tak je to piš-piš a keď kakať tak čľup. Pár krát som mu povedala aj s nálepkami keď sa vypísať nalepí si 1 nálepku a keď sa vylákať tak 2.

kikundela
autor
2. mar 2025

@michaela789 vies co popravde nie ja ale všetci dookola 😞 ze ako už by mohol ...do kedy bude mat plienku ....ale ja naňho nechcem tlačiť... ze pisal mi ukaze vymeníme.... uz to je pre mna ze super...a tiež si vravím ze potrebuje čas ešte...

ayato
2. mar 2025

Ešte by som ho nechala tak. To , že vie povedať že cikal alebo kakal do plienky je skvelé znamenie, ale stále to nestačí. Dieťa musí na všetko dozrieť, a ostatný nech sa starajú o svoje 💩💩💩. Tým, že budeš na neho tlačiť neurýchli nič, práve naopak môžeš to nechtiac oddialiť.

michaela789
2. mar 2025

@kikundela vykašli sa na ostatných. Samozrejme, že ich deti sa odplienkovali dokonca samé od seba keď mali pol roka 🤦🏻‍♀️ Toto neurychlis ani keby si chcela. Akurát ho tak vystresuješ a zmätieš, že mu to v konečnom dôsledku bude trvať ešte dlhšie....

kikundela
autor
2. mar 2025

@michaela789 ved myzov synovec nemal plienky od roka....sesternic syn co je mladší o pol roka asi už nema plienky....a nas by už tiež nemusel....ale áno nechám ho tak ...on vie sam 🙂

michaela789
2. mar 2025

@kikundela no ale toto nie sú preteky. To že sesternica odplienkovala o pol roka skôr neznamená, že jej dieťa bude viac zarábať v dospelosti. Kašli na to. Fakt toto je zrovna úplná blbosť čo si nejaké porovnávania ani nezaslúži.

jaskolka
2. mar 2025

Nechaj to tak, má čas. Nechápe ešte,čo od neho chces, respektíve nevie vopred,kedy "mu treba". Zbytočne toto dávanie na nočník pol roka,utieranie mlačok,behanie za dieťaťom,či mu treba...keď mu to "docvakne"odplienkuje sa za dva dni.
To,že nejaká mamička sa 100xpýta dieťaťa,či potrebuje cikať a 200x ho posadí ja nočník, neznamena odplienkovane dieťa. To znamená,že dieťa sa pýta samo, alebo ide samo,a potrebu vykoná tak,kde má

jaskolka
2. mar 2025

Inak minule som tu čítala príspevok,kde sa mamička chválila,že jej dieťa sa odplienkovalo v 1,5 roku a trvalo im to "len"vyše pol roka 🙈🙈(neskôr vysvitlo,že to bol takmer rok)
Za ten čas ona stále ho dávala na nočník,stále utierala "nehody"denne prala kopec vecí a vonku chodili s dvoma taškami náhradných. Keď som jej odpísala,že keby počkala toho vyše pol roka a mohla si toto trápenie ušetriť, normálne sa urazila...
No aký to malo zmysel? Jej dieťa vôbec nebolo odplienkovane v 1, 5 roku,ale pravdepodobne už dávno ako vyše dvojročné.

michaela789
2. mar 2025

@jaskolka moja reč... Ako keby za to diplomy rozdávali, ja nechápem porovnávanie v odplienkovaní... Väčšia blbosť sa asi nenašla 🤦🏻‍♀️ keď niekto s týmto na mňa ide tak ja automaticky mentálne opúšťam debatu... Tiež mi jedna tvrdila, že má odplienkovane dieťa a ďalej z rozhovoru vyplynulo že áno, plienku síce nemá ale pocikava sa veselo kade chodí... Ale žena si pripínala hviezdičku na golier že dieťa JE odplienkovane, lebo veď plienku nemá predsa.. amen 🙏🏻🤦🏻‍♀️ a to je presne výsledok týchto nelogických a zlomyselnych tlakov, čo na seba ženy navzájom vyvíjajú bohvie z akého dôvodu....

kristiii
3. mar 2025

@00momo aj u nás fungovali nálepky.

tramtada31
3. mar 2025

Obe deti boli zrelé tak v 2r a 2m, odplienkovali sa doslova z hodiny na hodinu úplne šibnutím čarovného prútika, podľa mna ešte počkaj a keď niekto bude frflať, povedz, že čakáš na leto, keď bude behať holý.

manikova120
3. mar 2025

Ako pisu zienky vyššie, ma cas. On na to pride co sa od neho chce. Myslim ze skoro vsetky ktorych deti rocne nebehali bez plienok sme si vypoculi ako by uz nemali mat tie nase plienku ked uz budu mat 2 roky. Jednym uchom dnu druhym von. Skratka to dieťa sa k tomu musi prepracovat samo. Dozriet na to. Mam dceru 2 r. a 9 mesiacov. Tiez som sa napocuvala ako by uz mala chodit na wc lebo je velka. A neter v tom veku uz nenosila davno plienky a synovec od 1.5 roka. Tak som ich pochvalila aky su sikovny ze to takto skoro pochoplili ale moja skratka nic. A mala som pokusy o skorsie odplienkovanie. To nebudem klamat. Ale vysledok ziaden. A cuduj sa svete v januari jedneho dna vyhlasila ze chce gatky nie plienku a odvtedy plienku nema. Po 2 tyzdnoch ani na noc. Obcas sa nehoda podari ale to je snad normalne. Obrn sa trpezlivostou a hluchotou k reciam typu uz by mal. On na to pride. ☺️