Ako vybrať opatrovateľku k dieťaťu?

lubicakovac
12. feb 2013

Dobrý deň milé mamičky,

chcela by som sa opýtať ako si vybrať/zohnať opatrovateľku k dieťaťu na pár hodín do týždňa, keďže som študujúca mamina a niekedy nemá kto byť pri malom. Ako postupovať, hľadať či podať inzerát, aké kritériá by mala spĺňať tá osoba a koľko za stráženie zaplatiť.

Ak máte nejaké skúsenosti, podeľte sa prosím. (jedná sa o nestrannú osobu, žiadne rodinné väzby ani priatelia)

mima4
12. feb 2013

@lubicakovac ahoj, najlepsie niekoho na zaklade odporucania, niekoho, koho pozna ten, komu uz teraz doverujes. Ja som tiez opatrovavala deticky 🙂 ale znamy tu na SVK a v zahranici zas uplne cudzim ludom. Pytaj sa ludi okolo seba, nech ti daju odporucania.

lubicakovac
autor
12. feb 2013

@mima4 no skúšala som ale nik nepozná niekoho a tí čo by mohli, sú cez týždeň v práci, doteraz sme to riešili starými rodičmi, no tí mi tak organizujú život a hlavne domácnosť, že to nie je únosné a včera padla posledná kvapka 🙂

kristiii
12. feb 2013

@lubicakovac skús sa popýtať aj tu na koníkovi, bola tu aj taká téma - opatrím dieťa alebo tak nejak, skús pohladať vo fore, nejaká maminka na rodičáku by si určite rada prilepšila a drobec by mal aj kamoša

adkosik
4. mar 2013

Ahoj, skús pozrieť stránku opatrovateľskej agentúry Lobelka, s.r.o. v Liptovskom Mikuláši - ide o profesionálne opatrovanie detí.

alexakovac
6. feb 2014

Ahojte kocky, hladam si opatrovatelku k 1,5 rocnej dcerke. Mate niektora vyslovene negativnu skusenost s nejakou opatrovatelkou? Prislo mi mnozstvo zivotopisov a chcem sa vyvarovat omylu. Dakujem ;)
Sasa

erika2014
16. feb 2014

@alexakovac Ahoj, už si našla opatrovateľku? V každom prípade sleduj ako prebaľuje, ako rieši situácie, ako vysvetľuje dieťaťu, či aj pochváli dieťa keď treba alebo len pokarhá, či naučí dieťaťu aj niečo alebo iba dozerá a či je ti vôbec sympatická. Ja by som študentky a dôchodkyne ani nezavolala na "pohovor". Neviem ako ty ale ja by som nezverila dieťa do starostlivosti študentky, dôchodkyne.