Ako vyčistiť ročnému bábu nos?

laurika1995
4. máj 2018

Zienky poradte ako mam rocnemu dietatu vycistit nos od soplikov. Odmieta mi dat vycistit nostek odsavackou, strieknut morsku vodu. Uz neviem ako na to. Vdaka za kladne odpovede

darcheckinka
4. máj 2018

No moja ma 10 mes ale je to to iste je to proste masaker silno drzim ruky a hlavu a taham :((( inak to nejde

laurika1995
autor
4. máj 2018

@darcheckinka presne to iste som dnes skusila ale az mi srdce trhalo ked sa rozplakala

miriam11
4. máj 2018

@laurika1995 moje deti ako rocne už vedeli fukat do vreckovky ( naučila som ich tak,aby robili ako jezko - fucali), išlo to. Inak neviem poradit.

kopilka
4. máj 2018

Drzat hlavu a nasilu... u nas to inak neslo

laurika1995
autor
4. máj 2018

@miriam11 no vie "funit" uz skor sa to naucila ale ako naschval teraz nechce

laurika1995
autor
4. máj 2018

@kopilka no ani u nas to inak asi nepojde

katka2602
4. máj 2018

Pri dcére som mala to isté, proste som jej nasilu chytila ruky, hlavu a odsala, potom pochopila, že sa jej ľahšie dýcha tak si už odsávanie sama pýtala.

mijunik
4. máj 2018

Keďže môj synček si nechcel nechať odsávať soplík, lekárka ma poučila- dieťa dať na zem na chrbátik, kľaknúť si mu za hlavičku, hlavičku z bokov zafixovať mojimi kolenami, jednou rukou držať ručičky a druhou odsávať. Pár sekúnd plaču, ale čistý noštek a minimalizovanie rizika komplikácíí.

maminecka2
4. máj 2018

My do dnes- mala ma 2, odsavame, nasilu, s hysterickym revom... Stale sa ju snazim naucit smrkat, aj synovia ukazuju, ale nic. Najstarsi tiez v roku smrkal ako chlap 🙂 a mala nic. A kvapkanie alebo striekanie cohokolvek cista katastrofa. A to nedavno mala 4x po sebe zapalene oci, ja uz som bola zrela na psychiatriu... Hadam nebudeme odsavat az do jej sobasa 🙄.

bosoriak
5. máj 2018

@laurika1995 Odsavacka s hysterickym revom. Tvoje dieta asi este nemalo zapal stredneho ucha od soplikov, ked sa das zlomit jednym placom pri odsavani. Je to neprijemne, preto place, ale neboli to a pomoze to. Este tolkokrat budes robit veci, co sa dietatu nepacia a bude pri tom kricat, ze je nacase naucit sa odsavat 🙂
Drzim palce.

tanyan
5. máj 2018

ja som používala obyčajnú mechanickú hadičkovú odsávačku s prepadom (bez vysávača, lebo sa bála toho hluku). s malou sme išli pred zrkadlo, ja som robila opičky, ona sa na mne smiala a ja som zatiaľ odsala. síce to trvalo dlhšie, ale nikdy to nebolo s plačom, lebo potom by len mala zbytočne viac soplíkov. teraz má tri a pol roka a bez problémov si donesie sama hadičky, aby som jej vytiahla soplík, keď sa jej nedá dobre vysmrkať.
vincentku som väčšinou strekla najskôr do vzduchu, aby videla čo to robí a až potom do nosa.

ankare
5. máj 2018

Nasilu odsaj. Za pár sekúnd je po vsetkom, aj po velkom placi.

ankare
5. máj 2018

A skoré uzdravenie!

tatisna
5. máj 2018

Asi lepšie nasilu odsať, ja som skúsila na sebe ale to je a len trochu to šteklivé,možno trošku urobí podtlak a chvíľu nemôže dýchať. Ale po odsávanie hneď prestane plakať,dokonca sa občas usmeje že ako sa mu dobre dycha. Keď si predstavím že by mu tie sopke ostali na noc v nosteku tak radšej odsávanie s trochou plaču...

simca06022011
5. máj 2018

Chytiť a ideš... Nič na to nevymyslis... Ja som malu na prebaľovacom pulte poloprilahla chytila strekla, počkala, odsala. Keď treba tak treba... Ešte takýchto veci bude... Počkaj keď ju budeš u zubára držať 😃 keď bola ale malička používala som bezvysavacovu... Na vysávač som prešla keď mala cca 1,5+ roka, už to bolo rýchlejšie tak 🙂

martuliiik
6. máj 2018

Existuje taká striekačka s ktorou vieš spraviť preplach nosa s dieťaťom, ktoré už trošku spolupracuje. V roku by ste to už mohli zvládnuť. Upozorňujem že to vyzerá trošku hnusne.

https://www.youtube.com/watch?v=Satqf2xe0pA

Akurát tú striekačku na Slovensku nezoženieš (Áno, je taká špeciálna).