Ako vysvetľujete deťom, že darčeky nosí Ježiško?
Mamičky, ktoré deťom hovoríte, že darčeky nosí Ježisko ako im to celé vysvetľujete ? A keď sa dieťa začne viac pýtať máte niake tipy ako postupne prejsť k pravde a pritom zachovať určité tajomno Vianoc ? Prosím nepíšte maminky, ktoré hovoríte deťom, že darčeky nosia rodičia, každý má právo na svoj názor a nechcem, aby vznikla diskusia či povedať pravdu alebo nie. ďakujem. 😉
@lastom vydrzi to pokial jej nebudete davat dovod preco by mala o tom pochybovat 😉
Detom netreba brat fantaziu. Moj ma 9 rokov a stale veri , na kazdu jeho otazku mam odpoved. U nas nosi darceky Santa Claus . Nie nadarmo sa vola ju Magicke Vianoce.
Nuz my sme povodne chceli ze malej povieme ako to je s darcekmi ale muz raz pri ni3com povedal ze jezisko nosi darceky....tak sme teda pri Jeziskovi...moc to zatial nerozobera co preco zaco , ma 3.5 roka...a raz som jej tusim povedala ze ked sa maly jezisko narodil tak dostal darceky a preto on na oplatku nosi darceky poslusnym detom a ked sa spytala ako vie kto ne poslusny tak na to som jej ze mu to povie mikukas ked roznasa maskrty.... no adokedy to bude taktoneviem kedze zijeme v multi kulti krajine...
Myslim ze tazsie by jej bolo vysvetlit preco mi mame vianoce a ziadia hanuku
No u nas sa to nevysvetluje, proste na vianoce nosi darceky jezisko :D Vie ze v tedy sa narodil a okolo toho veci, dokonca sa teraz o tom rozpravali v skolke, ale obrazky mu kresli uz cely december, aj keds om povedala ze Jezisko s pomocnikmi to uz ma davno nachystane :D Urcite... :D Horsie je ako vysvetlit ked otecko jej vianocny darcek odlozil tak ze ho hned nasla ??? :D A ako vysvetlime to ze niektore darceky kupujeme my? No to sme vymysleli tak, ze aj my si medzi sebou mozeme dat darceky - tajne, lebo tak ako Mikulas, tak aj Jezisko nosi darceky len detom :D Vybavene... :D A to co nasla jej doniesol ocko, lebo nakreslila to neskor a jezisko o tom nevedel :D a teraz mame tajomstvo, nesmie mu povedat ze to videla :D
A ked som kupkvala bratovi darcek sa ma spytala ze preco kupujeme Kubovi darcek ked ich nosi christli kind, tak som jej pivedala ze to nosi len detom a ze aby Kubovi nebolo smutno tak mu urobime radost my. V dany moment jej to ako odpoved stacila a biac sa nepytala ani si nespomenula
ja už nijako, syn má 22 🙂, áno, nie je dieťa, takže by som sem nemala reagovať, ale nedá mi napísať túto príhodu : keď ešte bol malý ( tak asi do 4 rokov veril, potom mu to nejaký " kamarát " v škôlke vysvetlil, že to nosia rodičia :( ) veril a o to viac, keď mu manžel povedal, že aby pozrel ešte za gauč, že či tam náhodou Ježiškovi niečo nevypadlo, a vypadlo. Odvtedy, aj 22 ročný, pozerá za gauč ( jasné, že vie, že proste Ježiško nie : ) ), či náhodou....🙂, " co se v mládí naučíš " ...🙂

My sme to mali riadne prepracovane ako male deti 😀. Jezisko je pre nas darom a ma na Vianoce narodeniny, tak by sme mu mali dat darceky. Takze stale na zaciatku adventu sme pisali list Jeziskovi, kde sme sa zaviazali, ake mu dame darceky. Boli to rozne dobre skutky, kazdy sa rozhodol o co sa bude snazit cely ten mesiac, ci sa ovladat, ci menej urazat, ci v niecom konkretnom pomahat... Ale kedze je Jezisko taky dobry, tak aj On nas chce na Vianoce niecim obdarovat, tak tiez nam da darceky, aj ako odmenu za to, ze sme sa snazili byt lepsi. To sme potom pisali dalej v liste, ze comu by sme sa potesili, ak by sa rozhodol nas obdarovat (ale ze ako chce, nemusi, len keby nahodou 😀). Priamo na Stedry den sa list spalil, aby k nemu siel hore do neba a precital si ho. Darceky sa nosili tajne. Ked sme s bratom zacali pochybovat, rodicia sa dalej tvarili akoby nic a ked sme konecne dostali dokazy, ze to oni nosia darceky, tak sme boli celi stastni, aki sme uz velki, ze sme to odhalili 😀. Bolo nam povedane, ze Jezisko nam dal darom jeden druheho a teda akoby nam vsetky darceky dal On cez nich a ze je o to krajsie, ked sme uz velki a mozme aj my inych obdarovat, ked tomu rozumieme, aj svoje mladsie sestry. Vedeli sme, ze od nich nic nedostaneme, ale boli sme nadseni, ze ich mozme obdarovat my a tiez byt pre ne "Jeziskom". A zase ked oni vyrastli, tiez boli stastne, ze su toho sucastou a mozu tajne robit Jeziska. Doteraz u nas nosi darceky Jezisko, doteraz sa dostanu pod stromcek tajne, doteraz zvoni tajne zvoncek. Aj ked tomu uz daaaavno rozumieme vsetci 🙂