Ako zbaviť dvojročného syna zo strachu zo strihania?

annak7
12. okt 2015

2rocny syn odmieta strihanie vlaskov strojcekom. Velmi place uteka a neda sa nijako prehovorit...do leta s nim nebol problem, pekne sedel, kym sme ho neostrihali a potom nastal zlom...

aadulik2110
12. okt 2015

mladší sa drží a nechá sa ostrihať a starší reve doteraz - i keď sme mladšieho dávali príkladom.... no u nás sa počas strihania vždy plače - jeden drží a druhý strihá....

monicm
12. okt 2015

Strihali ste doma? A skúšali ste aj kaderníka, možno sa mu tam bude páčiť, prostredie, kreslo, iný človek............. Za pokus to stojí, Len treba nájsť nejakú trpezlivú kaderníčku.

luba41
12. okt 2015

ak nie je nutné strihať, tak nestrihaj, kým nebude sám chcieť..ved aj malí chalani nosia dlhé vlasy..a odporúčam kúpiť si domov strojček /príp. požičať/ a skúsiť ostrihať doma..dieťa nepotrebuje nejaký nóbl strih, zvládnete to aj sami..ja tiež, po skúsenosti v kaderníctve / ked mal syn asi 1,5r/, -ho strihám odvtedy doma ..už 14rokov 🙂 samozrejme, už nemá strach, ale celkom mu moje strihanie doma vyhovuje..

pribinak
12. okt 2015

chodte sa pozriet na strihanie nejakeho kamarata, ktory to zvlada 🙂

jana_eyre
12. okt 2015

no, neviem ako ma rad tvoj syn rozpravane rozpravky, ale u nas donedavna fungovala "vlaskova vila".. najprv mu rozpravam rozpravku o vlaskovej vile, ktora v noci chodi zbierat ostrihane vlasky deti a robi z nich stetce /par krat som mu v obchode ukazala na nejaky stetec, ze "pozri to su urcite tvoje vlasy" 😀/.. donesie za to darcek, ak necha ostrihane vlasky pred oknom v sacku.. syn si vacsinou vypytal malinovu zuvacku a strasne sa tesil, ked si ju tak rano nasiel.. nevravim, ze strihanie prebiehalo uplne bezproplemovo - striham ho ja, ale strasne mu vadia popadane vlasy na plecia.. no a tak pocas celej ceremonie mu rozpravam o vlaskovej vile, ako sa pozera a rozhoduje ci pride..

no ale vlaskova vila uz pre neho asi nie je momentalne zaujimava, lebo uz aj tak sa odmieta strihat.. a tak sme minule isli okolo detskeho kadernictva a tam maju take sedadla v tvare aut a podobne.. cakam na vyplatu, lebo mi povedal, ze tam sa ostrihat da ak si sadne do cerveneho auta 😀 no tak potom uvidim, ci urobi nejaku scenu...

/inak strojcek sa u nas nepouziva, boji sa toho zvuku, pyta si vzdy radsej noznice/

zuzanaete
12. okt 2015

Skuste ostrihat noznickami. My tak strihame, lebo by strojcek nezvladol. Alebo vyskusajte najst super kadernicku. My sme tak uz raz boli. Nestriha strojcekom. Ma tam koberec, hracky. Najprv sme sa boli 2x iba pohrat a popozerat, aby sa zoznamil s prostredim a az potom na strihanie. Maly sa hral a ona strihala. Takmer to ani nepostrehol.

zabina27
12. okt 2015

nam zase kadernicka povedala, ze je lepsie chodit pravidelne, aby si dieta zvyklo pomaly, ze cim neskor ide prvykrat, tym horsie... my sme strihali uz 2x, maly ma huste vlasky, prvykrat sme strihali doma, dve sme ho drzali a tato strihal, strojcekom, no horor 😀 druhykrat som sa len skusila spytat v kadernictve, ci by mi ho neostrihali a povedala, ze ak ho udrzim, tak im nevadi, ze huci 😀 ale nas tiez pri tom place, cely je uslzeny, spoteny, potom vlasy vsade nalepene, esteze vtedy bolo leto, sli sme od kadernicky rovno domov do sprchy 😀 no ja dufam, ze je to hlavne o zvyku, ze postupne si dieta zvykne, hlavne, aby nemalo nejaky zly zazitok (nekvalitny strojcek moze kvakat, aby sa mu neublizilo na usko, krk a podobne)

petah82
12. okt 2015

Aj nas syn plakaval. Vekom to preslo. Pozeral aj rozpravky pri tom a teraz v 4r to pretrpi v tichosti.

katrinka8
12. okt 2015

Náš bude mať 2 roky o cca mesiac. On síce neplače, ale tak sa krúti, vrtí, že mne absolútne nehrozí, aby som ho ostrihala doma. Chodím ku mojej kaderníčke s ním, ona je úplne geniálna, dokáže ho ostrihať behom ani nie 5 minút, zvláda to, aj keď sa malý vrtí a krúti a niekedy sa mu to ani nepáči. Zatiaľ mi zabralo,, keď som si zobrala ku nej tablet, pozeral Spievankovo, sedel mi na kolenách, a ona zatiaľ strihala. Samozrejme, že sa aj tak vrtel, ale aspoň chvíľku ho zabavilo to Spievankovo.
Inak, moja kaderníčka mi vravela, že deti do cca 5-6 rokov by sa nemali strihať strojčekom (ale prečo, to neviem, lebo som už musela ísť, tak mi to nestihla dopovedať, ak nezabudnem, spýtam sa nabudúce - ideme v pondelok). Náš má trochu kučeravé vlásky, teda akurát tie konce sa mu kudrnatia, tak mne bolo vždy ľúto mu to strihať strojčekom (resp. nechať ostrihať), takže náš má trochu dlhšie vlásky - teda, ako chlapec, ale nie vystrihané. Chodíme to len upravovať, aby nemal ofinu v očiach a aby mu to vzadu nezavadzalo na krku.
Ozaj je dôležité, ak zvolíš kaderníctvo, nájsť také, kde majú skúsenosti s takými malými deťmi. Napr. minule som chcela v Tescu ho dať ostrihať (ľudia si to kaderníctvo chvália, dokonca vraj aj na svadby sa tam chodia baby česať), kým sme čakali mm. No a tam mi povedali, že iba ak si ho ja dokážem "spacifikovať", aby hlavu držal. Tak som sa porúčala. Moja kaderníčka mi hneď prvýkrát povedala, že nemá problém ani s mykajúcimi sa deťmi, nemám sa báť, že vie, ako na to 🙂

janickacrazy
13. okt 2015

Ked sa strojčeka bojí, tak ho strihajte nožnicami. Moj sa strojčeka bojí doteraz a to má už 5 rokov, on proste neznáša ten hlučný zvuk, preto ho strihám sama doma pekne nožnicami. Ja nie som zástanca toho robiť veci nasilu, ked sa dieťa bojí, že nech si zvykne, pokiaľ to nie je nutné, čo v tomto prípade ozaj nutné nie je. Ved aj tak ide zima teraz, tak nemusí byť vystrihaný na krátko.

gapre
13. okt 2015

Ja dcerku striham doma a ma s toho strasnu radost 🙂 Ale to bude asi tym ,ze ma vidi ako striham ocka,babku, deda...Niekedy je dobre zobrat do kadernictva ,len ukazat a vysvetlit co sa tam robi,alebo keby vydel aj vas ako sa strihate.Niektorym detom nepomoze nic.Tak si to odreve 🙂 Treba hladat dobru kadernicku.

vinifred
13. okt 2015

..prvý krát sa skoro pototo od strachu..ale ja som zase povaha,ktorá,keď sa musí tak sa urobí,keď nejde o život..vyzeral už katastrofálne.riedke,sem tam pačes,no nič,chytila medzi nohy,hlavu a ošmikala..poreval si ešte chvíľu a odvtedy máme pokoj..

worker_falcon
13. okt 2015

najprv by mal vidieť, ako sa strihá ocko, maminka, brat, niekto známy. Aby videl, že to nič nie je. Ideálne by bolo vôbec nevravieť, že na pláne je aj on (a že je to všetko kvôli nemu). A pravdepodobne on sám bude pýtať, že aj on chce. Treba z toho spraviť normálnu bežnú vec, ktorú "podstupujú" všetci.

nitka1157
Autor odpoveď zmazal
Zobraz