icon

Ako zistiť, či je váha a výška bábätka v norme?

27. jan 2025

Ahojte. Prosim viete mi hodit link kde sa zadat vaha a vyska ci je v norme alebo uz cez? nasla som skor take, ze zadam pohlavie, kolko mesiacov ma a vyjde mi, ze kolko by malo merat a vazit, ale moje je na dlzku vyssie a vaha tiez vyssia :/ vdaka

anavixy
27. jan 2025

No a? Ked zistis, ze je naozaj vyssie a vacsie tak co budes robit s 8m dietatom? Pediater predsa vie ako rastie, tabulky su orientacne a keby aj, nemas to ako zmenit, 8m dieta snad nebude dietovat a skratit ho neskratis ani tym, vsak? Uplne zbytocne sa znepokojujes nepodstatnym.

deti95060810
27. jan 2025

skús percentilové tabuľky detí .. výška , váha...
kedysi som to bežne pozerávala

evka_21
27. jan 2025

🤦🏼‍♀️ a ked zistiš že je mimo tabuľky tak čo?? Odrežes mu nohy alebo mu daš dietu??
Môj syn malo ako ročný 12kg / cca 90cm (vždy bol o čosi väčší ako rovesníci) momentálne má tri roky, 19kg a cca 105cm a je taký akurát.
Absolútne nerieš 😀 ak mu chutí papať teš sa lebo o chvíľku ho to prejde, a keď začne behať už nebude tak veľa priberať..

anavixy
27. jan 2025

Toto je graf, ktory davame pediatrom.
Tu ich mas oba (teda vsetky) vysku aj hmotnost.
https://www.maslenova.sk/grafy.html

kacena4
27. jan 2025

graf urcuje 50% deti v priemere 25% nad a 25% pod priemer. nezohladnuge geneticke predispozicie a ine "drobnosti" ako napr. etnicke prislusenstvo takze sa nim na 100% neriad

selena_luna
28. jan 2025

Ako pisu baby vyssie. Plus tabulky su tabulky, ovela dolezitejsie je rast a priberanie konkretneho dietata v case. Teda doktor si robi z merani rastovu krivku a vyhodnocuje, ci dieta dostatocne pribera a rastie. To je smerodajne. Priberanie v case, nie ci teraz vazi a meria tolkoto.