Ako zlepšiť zaspávanie 6 mesačnej dcérky ?

mirimooch
10. dec 2019

Ahojte baby, ako uspávate vaše deti?
Moja 6 mesačná dcérka zaspí jedine na rukách. Cez deň na prechádzke v kočíku alebo v nosiči. Zaspávanie je docela rýchle a bez plaču, ale teraz ma 8kg a ľahšia už veru nebude. Ale aj mimo toho koľko váži, bojím sa, že inak to už ani nebude a budeme mat problém so zaspávaním aj keď pôjde do škôlky alebo na prázdniny.
Myslím si, že je lepšie ju naučiť čím skôr zaspávať samu. Skúšala som si vedľa nej ľahnúť a uspať ju tak, ale to hodinu plakala a nakoniec som ju aj tak musela po hodine uspať na rukách.
Prosím poraďte ak máte podobnú skúsenosť.
Ďakujem

pininka1
10. dec 2019

Ja som uspavala do 8 mesiacov v nosiči a keď už bola ozaj ťažšia a stále keď som ju prekladala tak sa zobudila. Takže som ju raz položila do postieľky, pustila som jej uspávanky a ona zaspala. A viac som ju inak neuspavala. Boli všelijaké obdobia, určite som ju nenechala nikdy vyrevat. Ale zaspala vždy sama a bez problémov.

siska53
10. dec 2019

@mirimooch cca do roka obaja na rukach,kedze boli dojceni, ale sedela som pri tom. Az potom sme presli na ležanie vedla a spievanie, hladkanie chrbatika.
Tvoje obavy su zbytocne, dieta sa vyvija, meni, dozrieva. Teraz ta chce mat este pri sebe, neskor uz to bude zas inak. To je to iste, ako ze ma teraz plienky.. ale v 3r.ich mat nebude..

mirimooch
autor
10. dec 2019

@siska53 asi máš pravdu...a tiež to tak cítim. Len ľudia v okoli a rodina ma strašia, že som si ju zle naučila a budem mať v budúcnosti s tým problém :(
Tiež ju ešte dojčím a dúfam, že do toho roka sa mi ešte podarí a aj uspavanie je na fit-lopte a trvá asi 10 minút.
Ďakujem za povzbudenie 🙂

siska53
10. dec 2019

@mirimooch nenechaj sa dotlacit okolim. Rob to inštinktívne, to je najlepsie. Mme radilantiez taka starsia zdravotna sestra.. bola som.jej vdacna za rady, ako kupat babo, osetrovat pupcek. Ale ohladne kontaktu s dieťaťom, jeho placu, papania som.konala podla svojej intuicie, ako som.to citila.

renka30
10. dec 2019

Ak ti pekne zaspi na rukach tak by som to urcite zatial nemenila, casom sa to urcite zmeni, z casu na cas vyskusaj uspat inak, ak to nepojde tak by som dcerku zatial zbytocne netrapila a seba tiez nie.

fiafia
10. dec 2019

@mirimooch je ešte malinká, neriešila by som. Moja dcérka tiež spala len na rukách, neskôr len v kočíku. Všetci mi vraveli ,že je to zle no čo keď ona inde doslova revala. No prišiel čas keď si sama uvedomila, že v postieľke je dobre a bez jedinej slzy odvtedy spinká len v postieľke. Tie detičky sami vedia kedy a čo. To isté oducanie od pitia mlieka v noci, serblik a pod. Každý mi vravel treba nechať vyplakať no my sme to zvládli krásne a aj bez slz. Prajem všetko dobré.

xjakubikovak
10. dec 2019

@mirimooch tiež tak uspávam😊 nosič + fit lopta. Okolie si svoje nazory moze strčiť za klobuk. Par krat mi maly uz aaj zaspal na posteli ale potom zas chcel len v nosiči a raz zas pride obdobie ze bude uz len na posteli chciet spat 🙂

fridi96
10. dec 2019

Na prsníku 🙂 cca hodina ale oddýchnem si aj ja pri tom a potom ju dám do postieľky 🙂

zabina27
10. dec 2019

@mirimooch ved to je este take pekne uspat take babatko na rukach 🙂 neboj sa, ako skolkarka tak zaspavat nebude 😀 mojim detom som to postupne menila, malilinke na rukach, potom v kociku. ked mali uz len jeden spanok obedny doma, aj to sme zo zaciatku spali v kociku v izbe, plynule sme presli na uspavanie na fitlopte v izbe, potom sme len trochu pohupali na lopte a lahli do postele, potom sme loptu vypustili, len si lahli. uz nespia cez obed, ale vecer si k nim musime lahnut (maju 3 a 5), ale mne to nejako nevadi, nebude to vecne a uz je kopec veci, co mi chybaju z toho babatkovskeho obdobia 🙂 tak si poviem, ze aj to spolocne "zaspavanie" mi raz bude uz len chybat 🙂
ked je ti tazka, tiez si postupne najdi sposob, ako si to ulahcit. mne ta lopta pomohla, maleho som tak prestala hupat, ked som otehotnela s mladsou. alebo si najdi kreslo, v ktorom budes sediet, nebudes mat celu vahu na rukach, ale si malu opries o seba.

martinals
10. dec 2019

Ahoj staršia bola naučená zaspávať držaním za ruku a držalo ju to do 4r,u dvojčiat som takú "chybu" neurobila.Zaspavaju od narodenia samé v izbe vo svojich postielkach.

lenicka2609
11. dec 2019

Do 8 mes. som dceru tiez na rukach no potom som vyuzila kojenie,lahli sme spolu na postel otocila som ju k sebe na bok dala cicik a triasla som jej s ritkou alebo ju tapkala po nom. Zaciatky boli tazke ale zvladli sme to. Ked vedela takto zaspat potom som uz cicik nedavala ale dala som cumlik a tapkala ju. Neboj nebude to trvat vecne od roka mi zaspavala sama stacilo len ked som lezala vedla nej.