Ako zmierniť hysterický plač novorodenca?
Ahojte prosím vás o radu
Ja som už fakt zúfalá a nepomáha nám ani malej pediatrička .
Malá 2 týždne nie vkuse ale aj niekoľko x za deň plače ,ale nie je to obyčajný plač ,kedy si človek hodí rukou ,že si musí poplakať ,ale akoby hysterický plač,krik až vreskot ,celá očervenie ,stuhne a veľakrát musím na ňu ťuknúť aby sa nadýchla . Jej doktorka jej dala kvapky aj probiotiká ,že to môžu byt koliky ale neviem či sú pokračuje to ďalej a aj naposledy keď som jej volala tak nič s tým nerobila. Ja už som na nervy a zároveň ma to bolí ju tak vidieť a nevedieť jej pomôcť . Máte s tým skúsenosť ? A čo mám podľa vás robiť ? Mali by sme skúsiť ísť na pohotovosť ? Toho sa ale obavám že nás pošlú preč že to je normálne ….
@amy123456789 Alergia na kravskú bielkovinu bola testovaná? Nemá to pár hodín po papani?
Lebo ak ty kojis, a konzumujes mliecne výrobky, a mala by mala ABKM, veľmi podobne sa to prejavuje u novorodencov
u nas to skoncilo vyplakanim si pupku vo velkosti 2cm*2cm,
vysledok - intolerancia na laktozu, diagnostikovana az neskor. u nas sa polepsilo, ked dieta zacalo jest prikrmy, zrazu ine babatko
inak este mi napadlo ABKM, ked nie intolerancia
@amy123456789 prečítala som si len názov a povedala som si koliky. Nie , moja ich nemala len večer ale aj cez deň. Presne viem ako vám je , mne to zobralo polovicu života ten plač. Teda nevidíme do nej ale my sme mali presne toto a boli to kolíky, keď sa blížil 3. Mesiac prešlo to.
Zle jej robilo aj moje MM. Resp. To čo som jedla , áno zase ma tu zbombarduju že MM sa tvorí z krvi.... Ale dňom keď som ukončila kojenie plače prestali. Od začiatku som mala tušenie že to robí moje mlieko ( bola pol na pol ). Tým nechcem povedať aby ste prestali kojiť mne mlieko pomaly odišlo ja som už ku koncu len odsávala aj na 5x aby mala na jednu dávku kŕmenia. Len chcem povedať že ak kojite dajte pozor na stravu. Nepíšem to v zlom je to moja skúsenosť ale fakt od srdca viem ako vám je a ako sa cítite. Ja som revala s ňou popravde keď mala taky záchvat. Lebo ako píšete to nebol plač.... Ak sú to kolíky chce to čas
V prvom rade- prajem veľa veľa síl, oddychuj koľko sa dá, prestriedajte sa s mužom a aspoň kúsok si oddýchni, lebo viem aký vie byť ten plač vyčerpávajúci… dôvodov môže byť kopec, ja som sa snažila značiť si - kedy bol ten plač/ čo som jedla/ nejedla/ čo sme robili/ …. U nás to bola nakoniec intolerancia laktózy- robilo teda zle aj moje mlieko… keď sme na to prišli, tak po cca 2 týždňoch uživania coliprevu (trvalo to, kým sa všetko v črievkach dalo do poriadku) sme mali vymenené, spokojné dieťa… držím palce ❤️
U dcery sa takto prejavovali koliky (musela som si sakra davat pozor na to, co zjem) a reflux. Preslo to az casom, nepomohol ani Sab simplex, ani masaze, ani rektalna rurka. Bolo to tazke odbobie.
@amy123456789 Alergia na kravskú bielkovinu bola testovaná? Nemá to pár hodín po papani?
Lebo ak ty kojis, a konzumujes mliecne výrobky, a mala by mala ABKM, veľmi podobne sa to prejavuje u novorodencov
@amy123456789
@kristinka92 presne toto som sa chcela spýtať. Vysať úplne mlieko z tvojej stravy ak kojíš, a po dvoch tt by malo byť badať efekt ak má problémy z mliečka. Môj syn takto trpel a doktorka mi vtedy vôbec nepomohla ani ma len neupozornila na vysadenie mlieka. Dokonca mňa označovala za precitlivelú, čiže neriešila že dieťa plače ale mňa. Syn má následkom neskoro začatej diéty zničené črevo.
@amy123456789
Najcastejsie dovody excesivneho placu:
1. novorodenecka porucha regulacie (casto po sekcii)
2. nezrely traviaci trakt a s tym suvisiace koliky
3. neschopnost spracovat podnety a vnemy
4. ABKM alebo intolerancia laktozy
5. hypotonia/hypertonia
Vyskusat mozes: coliprev, Bigaiu/Bactoflor, Lefax /Sab simplex, navstevu osteopata, navstevu ambulancie pre novorodencov s excesivnym placom, vylucit mliecne vyrobky ak kojis, alebo kupit specialne UM
U oboch celodenné kolíky,prestali až zavedením prikrmov. U mladšie po 3 roku diagnostikovaná ABKM+mnohé ďalšie intolerancie. Odporúčam niečo čo odstalrani laktózu(už som dlho mimo neviem čo je aktuálne na trhu) a už len pockat
Urcite nie na pohotovost…
Masirovat brusko v smere hodiniek a urcite nenechat vyplakat, ale drzat a byt tam pre babätko. Vela sil prajem. Este mas narocnu cestu pred sebou.
Náš malý mal celodenné koliky tiež, plus reflux. Sestrin mal alergiu na BKM a bolo to veľmi podobné. Nám na koliky zaberala kombinácia biogaia probiotika, espumisan poctivo v každom jedle, masáže pupikom poctivo pri každom prebalovani, ukladanie na brušku a teplé uteráky, keď už bolo zle. Majte doma aj rektalnu rurku - tá zachránila sestru veľakrát. Sestre pomohlo až mlieko pre deti s alergiou a prikrmy. Ono teraz sa vám to zdá ako nekonečné trápenie, ale ono to prejde 🍀🤞
Môj mal koliky, jemu pomohol espumisan a biogaja a otočenie na bruško ako myslím na ruke a pesnička od Gustáva Limu. 🤷♀️😁☺️A po kúpaní aby bol kľudný mal rad zapnutý vysávač 🤷♀️. A umelé mlieko ktoré mu sadlo bol Sunar.
Espumisan odporucam aj ja, u nas pomahalo dat maleho do manduca nosica a trenim bruska o to moje sa ukludnoval, obcas som pri tom hopsala ak na fitlopte...proste skusaj
Žiadne kvapky, vyradiť mlieko a mliečne veci ak kojite, za mňa abkm
@amy123456789 aké kvapky používate ?
@amy123456789 Kúpte si zajtra kvapky coliprev,to sú fakt najlepšie kvapky zachránili nás. Sú drahšie ale fakt záberu. Vyskúšajte,nám veľmi pomohli..Držím palce!
U nás slabinovy pruh s pristipnutym vajecnikom, ale revy boli celodenne, nemalia lepsie fazy. Dosť sa polepšilo v 4,5 mesiaci, keď ju operovali (došla som za pediatrickou s fotkou z Googlu a už som zrazu nebola hysterka, ale tá, čo má ist na pohotovost, ale hneď)
@amy123456789 My sme si mysleli že je to bruško a nakoniec to bol hlad, takmer vobec som nemala mlieko
Nebude hladná?
Nám ináč na toto veľmi pomohla osteopatia. Ja som sa docasne presťahovala k našim, lebo muž chodil do práce a my sme už z neho padali na hubu, a bolo obdobie, keď tak plakal, že sme sa pri ňom striedali každé dve hodiny: ja, mama, otec, sestra, prípadne manžel ak bol s nami. Dve hodiny spánok, dve hodiny ho niekto nosil. Takto sme si ho podávali každú druhú hodinu.
Všimla si si aj iné veci na dieťati? Nedáva sa do luku? Nemáš pocit, že namiesto toho, aby sa ti na rukách ukludnilo, je naopak také, že vám ide "vyskočiť z náručia"? Že je taká napnuta ako struma? Aký si mala pôrod?
U nas to bolo povahou a trva to do dnes
@amy123456789 My sme si mysleli že je to bruško a nakoniec to bol hlad, takmer vobec som nemala mlieko
@anonym_f9a075 ja mám až prilis
@amy123456789 presne takto to bolo so synom. Koliky, koliky, koliky. Musela som si dávať pozor na stravu a teda syn strávil prvý pol rok života v nosiči 🤷bolo to jedno z mála miest,.kde bol v pohode.
Pridám sa do diskusie s otázkou. My používame SAB-simplex a ColiPrev kvapky. Všetko bolo v poriadku, sem tam si poplakal predtým ako išiel spinkať, ale po pár minútach to prešlo s zaspinkal. Cez noc sa budil iba na Papanie. Dnes mame 2a pol mesiaca, a od včera mi začal neutisujuco plakať. Doobeda spánok 20 minút, po obede sa ukludnil a spinkal asi dve hodiny a okolo 5.tej už zas začal plakať a ukludnilo ho len keď som si dala na seba tak aby mal vyložene nôžky na mne. Asi o pol deviatej zaspal v nosiči a spinkal 3 hodinky.
Skúšame aj pupíka. Čo myslie? Mohlo sa mu to zhoršiť?/vratit/?
Neviete poradiť ? Lekárka ma Zrovná dovolenku.