Ako zvládať starostlivosť o náročnejšie dieťa?
Ahojte. Tie ženy, ktoré máte náročnejšie dieťa, ako to zvládate? Máme doma uplakanca, nepohrá sa moc sama, jedine keď je ma chrbte, ale to začína mať zležanú hlávku zozadu už, tak ju na chrbáte moc nechcem nechávať... Musíme cvičiť vojtovku 4x denne, je predčasne narodená.. rodina je ďaleko, mne chýba spánok a asi sa už zbláznim alebo začnem piť 🙈 vlastne ani piť nemôžem kvôli mlieku.. aj teraz som ju dala hrať sa, celý čas počujem len mrnkanie a plač zo spálne, ja už neviem... Keď ju konečne uspim a idem rýchlo aj ja spat spolu s ňou, tak neviem, či má nejaký radar či čo ale v momente je hore... Nemám čas na seba a nevladam ani domácnosť... Jedine ked muž príde večer domov a venuje sa jej a ja mozem aspon navarit a niečo upratat... Tak som sa tešila na materskú a je to otrasné.....
Bude lepsie, drzim palce. Nenechaj ju plakat, varit cestoviny vies aj s jednou rukou. Neboj, najdes si system a hlavne sa neporovnavaj s kamoskami
no a vkuse ho nosíš na rukách? Potom sa nečuduj že vkuse plače
no a vkuse ho nosíš na rukách? Potom sa nečuduj že vkuse plače
@sisska96 nie, nenosím, len ak plače, tak kvôli utíšeniu no a sem tam mojkaniu, snažím sa čo najviac dávať ju hrať sa alebo ako to nazvať, skrátka na podložku aby sa rozvíjala, hýbala... Ale neviem prečo je z tých uplakanych deti niekedy fakt neviem najst príčinu
Podla mna aj dost zalezi na tvojom psychickom rozpolozeni,ak sa ju snazis upokojit ale sama si frustrovana a nevies uz co s nou tak ona to citi a urcite sa neukludni,bude citit tvoju nervozitu. Ak dieta bude citit pokoj a klud pri tebe tak sa urcite ukludni. Podla mna vela zien je vyhorenych a frustrovanych lebo beru materstvo ako cyklus jedlo-vymena plienky-spanok, malo sa smeju a zabavaju s dietatom
maly je tiež uplakanec.. toľko čo zaspí a ho položím alebo odídem od kočiara už je hore. tiež si vravím že ma nejaký senzor 😅 ale tak ja som sa prispôsobila jeho režimu-ráno ked nie je horúco ideme von -v kociari krasne pospi niekedy mu to aj 1-2h vydrží aj keď prídeme domov -to rýchlo raňajky, riad popratat, navarit, sprcha no čo treba.. a potom je to celý deň o pokusoch uspať ho 😂 nie vždy vyda. môj našťastie v noci nevymýšľa ale spi akurat od 5 už je to trosku horsie ale ja keď si hneď ľahnem k nemu ako zaspí tak to potiahne.. ja spím iba v noci aj to prerušovane lebo doma mám ešte staršiu
Ach jaj ženy ak dieťa je niečím zaujaté a neplače je spokojné aj keď nevidí mamu nevidím problém v Tom nechať ho samé pod dohľadom kamery alebo na diaľku....áno aj také deti sú ktoré pár minút v pohode vydržia. Samozrejme keď začnú plakať to je ten správny moment prísť , uistiť to dieťa že tam stále som. V noci keď je dieťa hore tiež nestojím pri jej postieľke šak by som tam jamu koľko krát vystala. Je ticho , džavotá si , kope si ? Ja ležím a počúvam. Keď začne mrnkat prídem, pohladím, dám dudu.
Proste záleží od toho dieťaťa. Nebudem silou mocou pri nej keď vidím že je v pohode pár minút sama a ja mám doma robotu a je zrovna v postieľke lebo tam chce byť alebo na podložke.
Bezpodmienečne vždy ju takto nechám len keď je v maximálnom bezpečí....
Nedramatizujte sú podaktoré že spadla z jahody keď ma kamošky čo majú deti čo vydržia chvíľu same a príde jej to normálne. Veď riadim sa dieťaťom, ak je s tým ok tak je ok a nebude mať žiadne následky. Keby nechá dieťa plakať a nejde za ním to je iné. Ale riadim sa dieťaťom a jeho potrebami.
Kedysi šli ženy na rolu a žiadne kamery neboli a nebolo to ale že vôbec idealne. Predsa ale žijeme. Tak tu nerobme drámu pre pár minút čo je dieťa aj tak pohľadom monitorovane a spokojné...
Autorka máš náročnejšie bábätko ktoré ťa potrebuje mať pri sebe. Porieš si to tak aby si ju mala pri sebe v miestnosti v ktorej si potrebuješ porobiť nech ťa vidí a počuje. Je normálne že ju máš na rukách keď ju tisis ani to inak nerob. Tak malé bábätko to naozaj potrebuje. Proste Riad sa babom vždy. Sú obdobia a všetko prejde. Moja malá koliky a také plače že som revala s ňou od zúfalstva ale že totálneho psychicky som sa týždeň spamätávala čo ma tak bolelo že jej neviem nijak pomôcť a evidentne mala bolesti také že sa nevedela nadýchnuť a vkuse vkuse najviac ako to šlo plakala. Musíš vydržať v nádeji že všetko pomaly prejde, držím palce
Ach jaj ženy ak dieťa je niečím zaujaté a neplače je spokojné aj keď nevidí mamu nevidím problém v Tom nechať ho samé pod dohľadom kamery alebo na diaľku....áno aj také deti sú ktoré pár minút v pohode vydržia. Samozrejme keď začnú plakať to je ten správny moment prísť , uistiť to dieťa že tam stále som. V noci keď je dieťa hore tiež nestojím pri jej postieľke šak by som tam jamu koľko krát vystala. Je ticho , džavotá si , kope si ? Ja ležím a počúvam. Keď začne mrnkat prídem, pohladím, dám dudu.
Proste záleží od toho dieťaťa. Nebudem silou mocou pri nej keď vidím že je v pohode pár minút sama a ja mám doma robotu a je zrovna v postieľke lebo tam chce byť alebo na podložke.
Bezpodmienečne vždy ju takto nechám len keď je v maximálnom bezpečí....
Nedramatizujte sú podaktoré že spadla z jahody keď ma kamošky čo majú deti čo vydržia chvíľu same a príde jej to normálne. Veď riadim sa dieťaťom, ak je s tým ok tak je ok a nebude mať žiadne následky. Keby nechá dieťa plakať a nejde za ním to je iné. Ale riadim sa dieťaťom a jeho potrebami.
Kedysi šli ženy na rolu a žiadne kamery neboli a nebolo to ale že vôbec idealne. Predsa ale žijeme. Tak tu nerobme drámu pre pár minút čo je dieťa aj tak pohľadom monitorovane a spokojné...
Autorka máš náročnejšie bábätko ktoré ťa potrebuje mať pri sebe. Porieš si to tak aby si ju mala pri sebe v miestnosti v ktorej si potrebuješ porobiť nech ťa vidí a počuje. Je normálne že ju máš na rukách keď ju tisis ani to inak nerob. Tak malé bábätko to naozaj potrebuje. Proste Riad sa babom vždy. Sú obdobia a všetko prejde. Moja malá koliky a také plače že som revala s ňou od zúfalstva ale že totálneho psychicky som sa týždeň spamätávala čo ma tak bolelo že jej neviem nijak pomôcť a evidentne mala bolesti také že sa nevedela nadýchnuť a vkuse vkuse najviac ako to šlo plakala. Musíš vydržať v nádeji že všetko pomaly prejde, držím palce
@majus2323 ďakujem ♥️

Ked si ty s tym v pohode, kludne ju nechaj v bezpeci na zemi na podlozke na cas nevyhnutny pre teba. Ja mam deti dve, ale teda malokedy sa stalo, ze by so mnou boli na hajzli/v sprche. Proste si porevali za dverami, ja tiez chcem trochu relativneho kludu pri tychto aktivitach. A inak nam fungoval dobre nosic, mladsiu zas zabaval atarsi, ale teda ani jedno z mojich deti sa same hrat nevydrzi doteraz