icon

Ako zvládnuť dlhé cesty s deťmi bez strachu?

31. júl 2025

Nebojite sa cestovat dlhe trasy s detmi? Mam rocne dieta a caka nas 2x dlha cesta a mam neskutocny strach ze sa stane havaria alebo co ..

kiki68
31. júl 2025

@anonym_autor nie, sila zvyku, teraz sme isli 3,5 hod a pred 3 tyzdnami 2,5 hod a pod. Mala mala vtedy 3 tyzdne

januska12323
31. júl 2025

V meste sa havária nestane?

biglovemom
31. júl 2025

Nešťastie sa nestáva len na cestách 😉

nikushka8
31. júl 2025

nie, neprivolavame si nic zle.. od 2mesiacov dcery chodime k svokrovcom 500km tam a 500 spat

diewcatqoo
31. júl 2025

@anonym_autor prvykrat sme cestovali na dlhsiu trasu vo veku 3 mesiace u oboch deti a hned 7 hodinova cesta. Cestujeme casto, isli sme uz aj 12 hodinovu. Kym boli v protismere, tak to bolo take nijake, ale vzdy sme nejako zvladli. Nase deti radi cestuju. Mladsia je este vo vajicku, takze este sa ju snazim zabavat vsemozne, obcas place, obcas zastavujeme na kojenie, ale zvykne vela pospat cestou. Zazili sme rozne zapchy, stali sme raz pred Frankfurtom hodinu a pol v zapche kvoli havarke, to bolo hrozne s detmi... najhorsie je cestovat cez Slovensko - z vychodu na zapad sme pred tyzdnom sli 8 hodin. To je otras a totalna hanba.

anonym_816ff2
31. júl 2025

Babka sa zabila na aute 2km od domu. Skor mam strach ked manzel ide sam, ze budu hucat a bude z nich nezvozny. Ked ideme vsetci som kludna.

ivik4
31. júl 2025

? Havaria sa moze stat aj na 5minutovej trase
Nebojim, nemozem sa bat beznych veci lebo by som nevedela fungovat

lucia13022023
31. júl 2025

Nie nebojím. Respekt tam je, ale strach nie. Nebezpečenstvo sa môže stať všade.

natalka13
31. júl 2025

Strach je vzdy ci s detmi ci bez deti, blaznov soferov su plne cedty /vid.Lupca nedavno/ Ale to by sme nesli nikam ci ma dieta rok alebo 10, 15,20...

anonym_f24b98
31. júl 2025

1400km sme jazdili roky aj s trojmesacna sla prvykrat ,potom uz len tisic km so styrmi detmi sama a pohoda.

nevenka
31. júl 2025

My sme sli teraz prvykrat k moru, ked uz najmladsia vydrzi bez vresku dlhsie v autosedacke, ma 2,5 roka, 1100 km, rozdelili sme si trasu na 500 a 500, prespali sme na polceste a rano sa pokracovalo. Takze tych 500 zvladla vcelku v pohode. S miminkami by som nesla. Ale to sudim podla vlastnych deti. Ale nie kvoli nehode, ale kvoli schopnosti obsediet a vydrzat, aby sa dala zabavit a podobne. Nehoda sa moze stat aj na trase 5 km. Inak mame havarijnu poistku a do zahranicia sme si este priplatili odtah navyse a pod...

anjelicek26
31. júl 2025

Nehoda sa ti mozes stat aj na vedlajsej ulici... jazdime rocne tisicky kilometrov, vsetku rodinu mame daleko a aj sluzobne...

anonym_f2927c
31. júl 2025

Tak my sme s detmi cestovali busom do chorvatska 18hodin,oni to zvladli lepsie ako my dospelaci a muz povedal potom to uz nikdy viac.Takze radsej kratky let.A to vtedy mala mala 2 a pol roka.

olimuc
31. júl 2025

Nie .. ked mal maly korigo 2 tyzdne isla som s nim 600+ km … chodime casto dlhe trasy … naposledy 1500 km. Nehoda sa moze stat kedykolvek … aj rovno pred domom

anonym_36bdbc
31. júl 2025

Náš sused neprežil nehodu cca 5 km od domu na trase, ktorú jazdil cez 50 rokov.

miadi
31. júl 2025

S detmi na dlhe cesty jedine lietadlom autom max 4h . Ale strach je zbytocny. Nesli sme s mamcou k moru toto leto Lebo sa bala ze Vsade hori atd vselijake problemy .. a hodku od domu v termalnom kupalisku sa odlomil velky kovovy slnecnik a udrel ju do brucha. 🥲stat sa moze hocikedy hocico. Mozno ta trasa k moru je menej horror ako jazda v Ba cez mosty.

malaopicka
31. júl 2025

Nie, nebojím, ani mi to nikdy nenapadlo. Chodíme autom, vlakom, busom, lietadlom úplne bežne od narodenia dieťaťa.

kaca222
31. júl 2025

nie, nebojím sa. Nie viac, ako bežne. Nešťastie sa môže stať kdekoľvek, aj doma, môže niekto vážne ochorieť. Mám také nastavenie mysle, že nevieme dokedy sme na tomto svete a preto sa snažím užiť si každý jeden deň s rodinou, deťmi...
Ale s ročným dieťaťom by som sa bála cestovať aj 3 hodiny, neviem aké je tvoje, ale moje každú cestu autom preplakalo 😀

pralinka86
31. júl 2025

Nie, my sme sa vzdy bali skor ako to my prezijeme 🙈😀 do roka to bol masaker cestovat, kazda jedna aj kratka cesta k lekarovi, ked dieta zacalo vrieskat len sme vysli z ulice.. prvy rok bol peklo, potom nastastie lepsie a lepsie a teraz uz si aj zdriemne, hura 😀 a teda vypadnúť niekam, zmenit prostredie s urevancom bolo viac nez nutne 🙈

vilma7
31. júl 2025

Nie nebojím, prečo by som sa mala? Stať sa môže nešťastie aj vtedy, keď budeš s dieťaťom prechádzať cez cestu, takže....

majulino
31. júl 2025

Keď som išla sama prvýkrát (síce nie autom, lebo nesoferujem) sama s deťmi na výlet išla som s nimi 600km striedavo vlaky, autobusy. Deti mali 4 a dva roky.