icon

Ako zvládnuť dvojročnú dcéru?

24. jún 2020

Ahojte. Prezivame tazke obdobie, nasa mala 2r dcera je nie len ze velmi narocne dieta, ale momentalne je aj v obdobie vzdoru a rastu jej zuby.
Velmi neskoro jej vysiel prvy a teraz je chybaju este 3 ocne a posledne stolicky.
Kazdy den place tak, ze mame pocit, ze sa zblazni. Snazime sa jej ulavit vsetkymi analgetikami, homeopatikami, davame jej oblubene veci, robime jej oblubene cinnosti, ale ju akoby vyplo a len priserne place, hadze vecami, fackuje sa a snazi sa aj nas bit, skriabe nas po tvari... preplace tak 3/4 dna, aj nam je uz na plac. Aj ked zostavame pokojni, je to tazke... co s tym? V tom momente je najlepsie ju len nechat a ona place, place a place...pretoze ked prideme objat, pohladit alebo len tak sadnut si, hned zacne este viac stupnovat svoj zachvat a zacne na nas fyzicky utocit. Uz som z tych dni na prasky.... a 7 chybajucich zubov... kazdy jeden jej lezie solo a hadam aj 3 tyzdne. Ako to prekonat s chladnou hlavou a bez litra vina?

Strana
z2
autor
25. jún 2020

@eliska13
Uz sme ju aj napodobnovali 🙄🙄

autor
25. jún 2020

@evittam
Nechavam ju a dostala uz aj na zadok, nie raz. Odo mna len 1 alebo 2x, ale od otca, ktoremu uz fakt praskaju nervy.... nezabralo, rev sa stale len stupnoval a stupnoval, ziaden strach, ziaden respekt

1katus1
25. jún 2020

Mne toto tiez mala skúšala robiť. Dostala pár krát na zadok a je v poriadku. Niekedy skratka platí len to , a nech si všetci psychológovia vravia čo chcú.

ladyvi
25. jún 2020

Tak je tu kopec rad ohladom vychovy, po zadku, limitov, skakania po hlave, a podobne.
Ale pre mna nie je normalne a ani zdrave, aby dieta 3/4 dna prerevalo v zachvate. Obdobie vzdoru je sice narocne a u kazdeho dietata specificke a nepredvidatelne(chvilu dobre, o minutu vreskot),ale aby cely den dieta prevzlykalo?
Ja by som sla smerom odbornici. Psycholog, iny neurolog, zubar. Neviem sama kam by som sla, ale mne to pripada patologicke.. Ale bodaj by to bolo len obdobie vzdor.

autor
25. jún 2020

@ladyvi
Skusala som uz asi vsetko 😏
Od objatia, sedenia len tak, nechala som ju, dostala na zadok, kricala som, bola som mila atd atd.. pozerala som nevychovu, citala ine knihy...
Tiez mi ten zachvat pride naozaj prehnany a nestretavam deti, ktore sa dostanu az do takeho amoku. Ked je v poriadku, je velmi mila a zlata, ked sa jej nieco nezapaci.....
Vzlyka tak casto tieto posledne dni, ale nozaj jej idu ocne.
V kazdom pripade aj za beznych okolnosti je 1-2x denne takyto megazachvat vela a unavujuci

vinetuu
25. jún 2020

Ahoj, toto nie je obdobie vzdoru ani zubky, za tym musi byt nieco ine. Skusali ste ju kupat kazdy vecer v cistci, alebo ist k homeopaticke ci naturopatovi, ci biorezonanciu? Dat jej vecer ci aj cez den masaz, ked je kludnejsia? A vyzistit, co to vyvolava? Ja som davala malej Chamomillu 30 homeopatikum to jej pomohlo, ale zavisi od osobnosti dietata a inych faktorov. Vacsinou cim viac dieta utoci, tym viac lasky, porozumenia a objatia potrebuje.

majamat
25. jún 2020

ked citam,c o pises,my sme mali presne to iste. ani po dobrom,a n po zlom a stalo sa, ze dcera mala amok 4-5x za den ( toto bola skor vynimka ). na druhy den bola ako med. a dokazala revat aj 1,5hod. a tiez nic nepomahalo. deti vedia byt velmi vytrvale. zubky urcite mozu mat nejaky podiel viny, moja dcera mala amoky castejsie, ked bola unavena. zubky bolia, vycerpavaju annie je vo svojej kozi. male dieta sa este nevie a ani nechce ovladat. citi sa zle, tak aj horsie reaguje. nam sa amoky velmi zredukovali okolo 2,5r, ale posledny taky amok bol okolo 3r. no obcas aj teraz skusa rev, aj ked vyslovene amok to nie je. akurat dnes vecer. ani za svet ju dostat do postele, pekne som jej hovorila, viackrat som ju upozornovala a nic. ked som ju varovala, ze nedostane zajtra sladkost, tak rev. to bolo len varovanie, samozrejme nepomohlo, tak som jej ju teda zatrhla a este vacsi rev. revala mi polhodinu, ze chce slaskost. nijak jej neviem vysvetlit, ez by k tomu nedoslo, keby problem ktory nastal nestupnovala, ale urobila hned to co po nej chcem. no ani za svet. vzdy mala tendenciu provokovat este viac.

daganov
25. jún 2020

skús aj detského psychológa a toho neurológa by som vymenila

ajka0207
26. jún 2020

@renab no ked s tym zijes, tak to celkom hroza je, mladsia dcera sa jej boji, sice sme v druhej izbe, ale aj tak to dost pocut, ale tak naucila som sa s tym zit. Len som chcela povedat, ze nie vsetkych detom pomoze "strata publika", niektore revu aj tak.

bosorka2302
30. jún 2020

No moj ked zuri a reve dlhsie tak sa sam nevie ukludnit. Musim ho zobrat na ruky +jeho oblubenu decku a pomojkat. Vtedy sa ukludni. Ale system sam vyrevat u mas nepomaha raz reval vyse hodiny v kuse.

Strana
z2