icon

Aký máte názor na bio a eko prostriedky, kozmetiku, jedlo pre deti?

aranel16
19. dec 2016

Vcera som bola u kamosky co ma 2 male deti, bavili sme sa o strave atd. a vravi, ze ona kupuje len pracie prostriedky a kozmetiku prirodne eko, aby co najmenej chemie, lebo to vsetko sa vstrebava cez kozu do tela, mozgu, jedlo to iste - bio... ze v mäse su antibiotika a hormony, zelenina postriekana a osetrovana...ze ani nevieme co vsetko je tam popridavane a aky efekt to ma na deti, hlavne mensie, minule bolo v casopise ze autizmus moze sposobit strava a tak.. moderne knihy su tiez v takom duchu .. zas urcite je rozdiel ja neviem v Tesco jogurte a nejakom drahsom bio, ale co take co je medzi? tie akoze lepsie - bezne znacky jedla a kozmetiky? Aj tie su zle? Potesi ma aj nazor eko-bio mamiciek, vdaka 🙂

Strana
z2
aranel16
autor
20. dec 2016

@ukulela heh sak veru, mas zaujimavu a pravdepodobnu teoriu 😀 mne sa tak vseobecne pozdava ze deti idu prilis rychlo dopredu... puberta dobre ze ne od 11 rokov..cim to je, hm..

aranel16
autor
20. dec 2016

a co take romske dietky? tie asi nepojedaju bio a nemaju kvalitnu kozmetiku.. myslite ze su alebo budu nejak ,,poskodene"? inak nechapem ako oni vyziju ked bezne si rodina nevystaci s priemernym prijmom

siska53
20. dec 2016

@aranel16 mne tie romske dietky a ich rodicia z osad (nemyslim slusne romske rodiny) zas nepripadaju extra zdravi.. Mozno su odolnejsi voci beznym infektom..
A neboj,oni vedia ako si vybavit slusny prijel cez rozne davky..

stardust
21. dec 2016

Bio a eko prostriedky su podla mojho nazoru len tahac penazi od ludi.

alicka850
21. dec 2016

@aranel16 u nas je to tak s rozumom myslim. Ja som po zrelej uvahe presla na latkove plienky, koli odpadu hlavne. Mam tiez rada vyrobky DM co sa tyka kozmetiky. Casto na cistenie pouzivam ocot. Nekupujem sladkosti s eckami, radsej detom spravim domace. Tiez si vela veci robim doma- sunku, chleba, jogurty. Nie je to bio, ale aspon sa vyvarujem mnozstvu aditiv a glutamanov a takych. Nie som fanatik a ked si dieta vypyta v obchode rozok, alebo kolac nedostavam z toho infarkt, ale snazim sa vacsinu stravy davat domacej. Ovocie a zelenina vyberam v obchode slovenske ak sa da, maso iba slovenske. Mam uz vytipovane masiarstvo kde maju iba slovenske. Polotovary nepouzivam, ani detom som nedavala tie instantne kase a prikrmy a podobne veci. Cistiace obrusky iba na navsteve, doma mame vodu a umyvadlo.
Myslim, ze taketo veci ked clovek hladi na to co kupi vsak idu aj trosku do penazi, takze tiez ako mi financie dovolia. Ja osobne neverim az tak oznaceniu bio.

bubu62
27. jan 2018

ja pouzivam eko drogeriu Eurona,je fakt luxus,krasne vonave pradlo,výrobky vám uľahčia domáce upratovanie BEZ nepríjemného zápachu z čistiacich a dezinfekčných prípravkov, prevoňajú váš domov, pričom nie sú škodlivé ani pre životné prostredie.

damoska
25. feb 2019
Používateľ damoska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od damoska.

dost som teraz čitala o bio kozmetike a velmi si ju chvalia. je nejaka, ktora je vhodna pre deti a dospelych? Idealne taka, ktora ma vlasovu , dekorativnu, pletovu, telovu sadu

Strana
z2