Aký režim papania a spania máte u ročných detičiek?
O ktorej papaju a o ktorej spunkaju a kolko spia.Ako dlho a ako ich uspavate?
Nas maly ma 15 mesiacov, ale v podstate ma taky isty rezim ako pred 3 mesiacmi.
7:00 sa budi, vypije 200 ml mlieka, spapa polku chleba alebo polku hrianky napr. s avokadom
9:00 ovocie
12:00 obed, potom ide spat, spi tak do 14:00 - 15:00, uspavam ho pri sebe na posteli, potom ho prenesiem do postielky. On az do roku zaspaval uplne sam, len potom boli zle noci kvoli zubom a nejak sme to pokazili. vecer, ked je tma, zaspi hned sam v postielke, na obed ho uspavam ja, ale zaspi pri mne do 5 minut.
15:00 jogurt
18:00 vecera- kase velmi nechce, tak papa dusenu/ parenu zeleninu
19:00 ide spat, vypije tak 200 ml mlieka. Zaspava sam v postielke, zaspi do 10 min.
ked ideme spat my- okolo 23:00, tak mu este dam mlieko, stiahne tak 200 ml a spi az do rana.
ked mala rok bolo to to iste ako teraz.
7.30-8.00 vstane,spapa jogurt s orechmi, vlockami a ovocim, plus 100ml mlieka
12.30 obed:
13.30 spat, spi cca 3-4 hodiny,
17.00-17.30 zobudi sa,papa nieco surove:ovocie abo zeleninu
19.00 vecera: zase jogurt so susenymm ovocim,vlockami,semienkami,orechami,mlieko
20.00ide spat,spi do rana..zuby sme si nevsimli ze vysli, ma uz 1 stolicku, a keby ze sa mi raz nerozplakala,ani neviem,ze vysla.
neuspavame,polozime dopostielky, pobozkame,povieme dobry noc a zaspi
vstavame cca 6:30 -7 - ranajky - zvycajne rohlik s maslom, nejaky syr, paprika, uhorka... od 9:30 - 11:00 spanok, potom ovocie. 13:30 obed 14:00 - 15:30 spanok, 16:00 jogurt, 18:00 ovocie, rohlik. 19:00 mlieko a spinka. plus sa budi okolo 4-5 na mlieko. taktiez neuspavame. cez den uplne bez problemov. vecer obcas prideme 2-3 razy dat dudlik.
nasa mala ma 11 mesiacov, rano vstava o 7, spapa mliecko - 150, potom roztek alebo chlebik s maslom, syrom, sunkou. o 9.30 chodi spat, ked vstane dáme si výživku, alebo jogurt, alebo banán, ovsenu kasu. obed papá asi o 2-3 hodky, potom zas spinka asi 2 hodky. ked sa zobudí papa zas mliecko - 150, a roztek alebo ovocie. o 7 kasu a o 8 je uz v postielke. Zaspava sama, aj pred obedom aj po obede aj vecer. Chvilku sa pohra v postielke s nejakou hrackou, ale ked ju pridem pozriet o 15 minut, uz pekne odfukuje🙂
Pozor: Keďže toto je Otázka, každý môže odpovedať iba raz.nasa ma 13 mesiacov vstava o 5.30 o 7 papa nestlle kasu potom o 8.30 ide spinkat spi do 10 papa ovocie na obed mava polievku hustu ... potom ide spinkat o 15 a vstava o 16 potom papa jogurt ,alebo vyzivu ,banan na veceru o 18.30 zemiakove pyre ,alebo nieco teple potom sa kupame a o pol 8 ide spinkat spi do rano okolo pol5 pije 180ml mliecka zaspava sama v postielke 🙂 cez den este papa chrumky a tycinky ked si pyta 😉
tak ja to tu trosku s tym spanim pokazim 😀
vstavame medzi 9-10 h., hned ako sa zobudi ju zvyknem nakojit, niekedy chce, niekedy nie. Na ranajky papa chlebik alebo rozok s maslom, sunku, tvrdy syr, uhorku,na co ma chut.
medzi 11-12 h. zaspava na prsniku, teda ma mliecko
okolo 14h obed
medzi 16-17h zas zaspavame na prsniku
medzi 18-19h vecera, zvycajne kasa s ovocim, neskorsie este bud jablcko alebo jogurt.
spat chodime medzi 21-22h a zas na prsniku.
uspavanie trva chvilocku max. 5 min., ak nie je rozjasena alebo ju nieco netrapi.
chystam sa malu pomaly odstavit, tak som zvedava, co budem robit, kedze inak nezaspi 😒
vstávame 6.30 ,pijeme mliečko , o hoďku raňajky-rohlík alebo toustík. Trocha hry a potom o 10.00 šlofík tak hoďku. Potom okolo 12.00 obed a po 3-tej zasa šlofík tak na hoďku.Po spaní jogurt a po večeri asi o 7.00 ideme asi pred 8-smou spinkať.Zaspávame tak pol hodinky.

Miško jedával podľa času zobudenia (6-7.00) a podľa potreby. Na obed obed, postieľka, zväčša zaspával sám, cca 11-12.00 (už od 10m prešiel na 1 spánok denne), spí zhruba 2hodky. Večer o 19-20.00, opäť zväčša sám zaspal. Večerný spánok sa mu pretiahol na tú 20.00 hlavne kvôli staršej, chodia takto spávať spolu 😉