Aký vek je vhodný na kúpanie bábätka v bazéne?
Ahojte. Ti, ktorí máte doma vlastný bazén - chlórovany, v akom najskoršom veku ste tam dávali svoje deti? Pármesačné alebo až po roku? Nikto cudzí sa v ňom nekupe, voda je filtrovaná, čistá, štandardne udržiavaná. Ďakujem za odpovede
Keď som mala malé deti, presne toto som riešila s našou doktorkou - ona sa vyjadrila, že ak už, verejné kúpalisko najskôr po očkovaní. Domáci bazén, ak je v dobrej starostlivosti a naozaj domáci (že tam nechodí celá ulica), tak kedykoľvek (berúc do úvahy teplotu vody a vzduchu). Ale tak nejako som čakala do 3.-4. mesiaca (ten domáci bazén).
Syn je aprílový a to prvé leto mi ani nenapadlo ísť s ním do bazéna, podľa mňa by sa mu to ani nepáčilo. Až to ďalšie leto, čiže po roku.
Ale tak od pol roka je to asi v pohode, aj baby plávanie väčšinou býva od pol roka.
V chlórovanom na dovolenke až v 1,5 roku.
S baby plávaním sa to nedá porovnávať, tam nemáš chlór a teplota vody je cca 33 stupňov, to asi doma nemáš… Na baby plávanie sme chodili od 2,5 mesiaca.
Riesila som s pediatrickou, povedala, ze by pockala na prve povinne ockovania a potom kludne. Na baby plavanie sme chodili od pol roka, verejny bazen to mal asi rok. Detsky bazenik na clapkanie mal tiez tak nejako v roku (on je ale julovy, tak to tak proste vyslo).
Zo staršou sme doma bazén ešte nemali a prvý krát sme sa boli kúpať až keď mala 2 roky
Mladšia bude mať 14 mesiacov a v malom detskom bazeniku sa už teraz v júni kúpala a bude sa aj vo veľkom čo máme doma.
Tento rok sa nechystáme ešte na verejné kúpalisko
V domácom kľudne od 4.m
My sme začali od 6m tuším (keď mal 5m, ešte bola studená voda, inak by šiel už vtedy).
Mam.aprilovu dcerku.minuly rok pochopitelne cele.leto stravila v kociku toto.leto uz sa kupe v detskych bazenoch alebo si nosime svoj nafukovaci naberiem.jej vodu a čvachta sa na deke.starsia bola septembrova a na kupko sme chodili v lete ked mala cca 10 mesiacov.pre mna by bola.priorita aby to dieta aspon dokazalo v tej vode same sediet

syn mi v pol roku chodil na babatkovske kupanie...takze vo vlastnom som nemala obavu - ako sedel sa kupal uz v malickom a vo velkom s nim s rukavikmi uplne v pohode