Aloe propolis créme - skúsenosti

gabriela1989
12. jún 2018

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať či máte skúsenosti s Aloe propolis creme od firmy Forever? Malá má od 6 týždňa problém s pokožkou na tvári, krku a hlave (teraz 12 týždňov). Vraj je to seborea, no nič jej nepomáha, síce trochu hej, ale vkuse to má neskutočné suché a drsné ako brúsny papier. Používali sme aj Excipial, ale z toho jej pokožka mokvá a produkuje žltú tekutinu.Niekde som čítala, že tento Aloe... pomáha na seboreu, ale neviem, či také malé bábo to môže. má niekto s tým skúsenosti? Akurát sú tieto horúčavy, čo jej problém ešte zhoršuje. :(

arawis
12. jún 2018

Ahoj, krem mame doma. Pise sa na nom, ze nie je vhodny do troch rokov...no mozno je to len formulka 🤔. Mne ho odporucili aj pre male deti, a malemu som ho dala asi od cca pol roka (ekzem-lisaj na tvari...neviem presne co to je). Trochu sa mu to zlepsilo. Krem je super a pekne vonia, pokozka je po nom hebka.
Na seboreu nezabera detsky olej? Nas maly ju mal na oboci a zislo to dole s kremom Hodvabny dotyk od slovenskej znacky Navia 🙂.
Ak su to ale take male vyrazky, ako keby akne...to odide casom. Dietatko sa tak zbavuje matkinych hormonov myslim. Nas to mal veeelmi dlho na lickach. Umyvala som mu to harmancekom 🙂.

gabriela1989
autor
12. jún 2018

@arawis No, máme nejaký olej, ktorý malej nanesiem a po 20 minútach jej to pomocou gázy zošúcham. Potom máme aj olejček, ktorý dávam do vody, aby jej to zvlhčilo. Trápime sa už 6 týždňov a nemám pocit, že je to lepšie, možno iba na tých miestach, kde sa to začalo tvoriť. Má to všade, začalo to na brade, prešlo na čelo a následne na líčka, ušká a nakoniec na hlavičku a na krk. Mám pocit, že jedno sa zlepší a odrazu sa seborea ukáže na novom mieste. Najhoršie je, keď je horúco, vtedy jej to neskutočne mokvá a všade má žltú tekutinu. V nedeľu som jej dala papierovú utierku na hlavičku a bola celá žltá od toho. Keď je chladnejšie má to celkom pekné, až na to, že je to celé suché a drsné. Preto som chcela nejaký krém, keďže ten Excipial jej robí zle. Avšak celý čas mám pocit, že to nie je seborea. Na internete som našla fotky ako to vyzerá a my sme to nemali až také hrozné. My sme mali len vyrážky, na ktoré sme používali framykoinový púder. Začalo sa to šúpať, vtedy sme použili ten Excipial, z čoho to začalo žltnúť. Neviem či to nebolo dojčenské akné, ale dr. takú možnosť ani nespomínala. Myslela si, že je to alergia či potničky. Až pri druhej návšteve nám kvôli žltému sfarbeniu povedala, že to je seborea. ....A ako dlho ste mali seboreu vy? A s tým harmančekom ste malému líčka ako dlho a ako často umývali?...Ja som našu malú umývala repíkom aj harmančekom, nepomohlo to. Teraz idem skúšať čierny čaj. Viaceré mamičky ho odporúčali.

liliankaamirko
12. jún 2018

@gabriela1989 moja sestra ma 3 mesačné bábätko. Ma také isté problémy ako ty. Žije v rakúsku a keď zašla za detským aj kožiarom tak povedali iba: alles past. Čiže všetko v poriadku. Je to na 95 % novorodenecke akne. Dieťa sa zbavuje týmto spôsobom hormónov ktore ma od matky. Niekedy to trvá aj 6 mesiacov a dlhšie. Netreba stresovat. Malej sa tiež mení farba aj hebkost či drsnost od počasia. Nič jej na to nemá dávať. Treba umyť iba čistou vodou a jemne osusit. Nadávať nasilu dole

adeli79
13. jún 2018

Presne to som chcela napísať, že u týchto malých detí sú vyrážky bežné, navyše v teple sa to ešte zhoršuje. Napr.seboreu som u mojich detí vôbec neriešila a prešlo im to samé.

rudirobi
17. aug 2018

Ahoj ak sa este trapite s tvarickou, mojmu malemu zabralo potieranie Jarishovym roztokom a Bioderma krem Atoderm P.o zinc😉