Babätko sa prestalo pretáčať na bruško.
Dobry den,zaz
ili ste aj Vy nieco take?Moja dcerka sa este pred tyzdnom krasne pretacala na brusko z oboch stran,na chrbte nevydrzala dlho.Na chrbatik jej to este neslo,tak po case zacala plakat.Ale..uz 3 dni sa nechce pretocit na brusko,ani s pomocou..
vo viacerych temach som si vsimla, ze sa mama pyta, preco jej dieta este nieco nerobi (aj ked vek by uz malo mat, aspon podla vseobecnych kriterii), alebo ze to robilo a prestalo.
a takmer vzdy medzi prvymi tromi otazkami je: bolo očkované?
(v tichom ocakavani, ze odpoved bude kladna a protiockujuci moze aplikovat svoje: ha! to mate z toho!)
najlepsia situacia ale je, ked mama odpise, ze dieta nebolo ockovane.
a zrazu neockujuci stichnu a mlcky odidu z temy, ktora ich tym padom prestala zaujimat, ked je aj pre nich pricina neznama a teda nemaju inu odpoved ako: ak to nebolo ockovanie, potom vobec netusim, co inak by to mohlo sposobit.
moc sa im nechce rozoberat, ze ockovanie skutocne nie je zodpovedne za vsetko a niektore veci sa deju tak bez neho, ako aj s nim. a ze teda to asi uplne s ockovanim nesuvisi, aj ked sa to udeje v case ockovania.
@elizabeth88 neboj 🙂 moja mala prežila takmer všetky nežiadúce účinky očkovania a to ani očkovana nebola 🙂 je to proste vývoj, je slabomyseľne pripisovať všetko očkovaniu.. problém by nastal akurát keby dieťatko nebolo zdravé a to tvoja malička je zdravá až až 🙂 užívaj
@elizabeth88 Ahoj, ja som toto tiez zazila u mojho syna. Bol trochu oneskoreny v motorickom vyvine, bola som stastna, ked sa 1x prevratil. Urobil to parkrat a potom prestal uplne, motivacia, pomoc, nic nezaberalo. Bola som zufala, lebo mal potom uz pol roka a len lezal, bol inak uplne v poriadku, aj ked jedna doktorka tvrdila, ze nech sa spamatam, ze to nie je normalne, nasa pediatricka bola uplne v klude, vedela, ze je to zdrave dieta. Mne to pripadalo ako keby mal strach z tej zmeny polohy. Nikomu som nesla vysvetlit, ze predsa ked to raz dokazal, asi nebude mat nejaky patologicky vyvin. No co potom sme uz pocvicili vojtovku a s chodenim, mal toto iste zacal chodit, prestal, zas obavy, uz som to neriesila, proste bol taky.
My tiez cvicime vojtovku.
@szana
@elizabeth88 ahoj, my sme mali to iste. Syn sa zacal pretacat a tocit okolo dookola, bol z toho uneseny, nic ine uz nerobil. A jedno rano bum a lezal a pozeral do stropu. Ani hracku do ruk nevzal. Vyplasena aom obvolavala rodinu, co to moze byt. Vsetci ma posielali na neuro. Po 5 dnoch sa zas zacal pretacat ako keby nic. Vyzera, ze ho to prestalo vtedy bavit. Teraz to mame znova....naucil sa zdvihnut na kolena a pohupovat. 2 dni sa bavil a teraz uz 2 tyzdne zadok nezdvihne. Je taky celkom pohodlny typ 🙂
My sa nepretacali do 9 mes .no strach a hroza..absolutne ziadny zaujem..4 nozky na konci 13 mes a chodit 16.5 mes.
Moj nazor je, že ma to suvis s očkovanim, lebo taky bordel čo to obsahuje by zamavalo aj s koňom. Pekny deň všetkym.
@moonlight1210 super napísané 👍🏻Pravda pravdúca, presne takto antivax sekta funguje
@momoika hehe, že "zamávalo by aj s koňom"...
Minimálne s Modrým koňom to zamávalo, pozri ako sa tu usilovne snažíme všetky niečo k téme napísať. Len taký fukot... 😁😁
Nie, teraz vážne. Samozrejme je mi jasné, že očkovanie nie je pre organizmus sranda, no dúfam v to, že povinné očkovanie má svoje benefity, ktoré prevyšujú prípadné riziká. 🙂
@momoika tiez suhlasim ze to moze byt ockovanim. Moze sa zastavit vyvoj. My sme tiez mali opozdeny psychomotoricky vyvoj. Na kazde ockovanie reagoval velmi zle. Dnes spetne mam pochybnosti ohladom ockovania, pretoze moje dieta do jedneho roka vedelo toho ovela viac ako vie dnes. Aj prve slova zacinalo. Dnes ma 4 roky a diagnozu autizmus. Zlomove bolo ockovanie MMR v 15.mesiaci
@momoika všetko sú to náhody? Tak ťa pozývam k nám, len povedz kedy prídeš aby som zabezpečila zdr. dokumentáciu od lekárky...a ešte len potom otvoríš oči...😉
je zaujímavé že odborníci v špec. školách o tom vedia...áno, stáva sa to že po očkovaní sa dieťa úplne zmení a často je to navždy...
Este dodam ze je mnoho pripadov ked po ockovani deti ostali s hypotoniou. A to je este ten lepsi pripad. Je mnoho postihnuti po ockovani len o tomto sa zial v televizii nedozviete lebo je to o velkych peniazoch.
@elizabeth88 ja mam tiez syna autistu. Zacalo to opozdenym vyvojom, pozde zacal chodit a bum ked mal 2 roky tak uz sa hovorilo o autizme. Po MMR prestal uplne rozpravat, iba hladel do blba. Nikdy predtym som o ockovani nepochybovala, nikdy som nechapala matky,ktore nedali deti ockovat a dnes uz viem ze nedam svoje dieta viac ockovat. Ockovanie je jednoznacnym spustacom autizmu. Je o tom coraz viac dokazov a doktori sa iba chytaju za hlavy kolko pribuda deti s autizmom.
@lennkka17 To ma mrzi,ale prajem vam s drobcom vela kuzelnych a stastnych chvil a malemu nech sa lepsi a lepsi.🙂
@elizabeth88 dakujem 🙂
@lennkka17 nie je to o velkych peniazoch.
to je naozaj iba zastieracia propaganda antivaxerov, aby vysvetlili, preco podla nich tych pripadov je tak vela a vsetky su 100% dosledok ockovania, a predsa sa o vacsine z nich mlci. (lebo bez nejakeho zbuchaneho vysvetlenia sa kazdy clovek logicky spyta: preco sa potom o tom nehovori? tak treba nejaku odpoved. najlepsie taku, ktora ostane vagna a kazdy si pri nej domysli nieco svoje. asi ako kedysi: preco je burka? lebo bozstva na nebi sa hnevaju.)
nehovorim, ze sa take pripady nestanu, ale neznasam na druhej strane taketo pohravanie sa na bojovnikov proti tajomnemu velkemu nepriatelovi.
potom to nema daleko od konspiracii a nici to zbytocne vsetku doveryhodnost toho ostatneho, co na tom pravdive je.
a potom sa nic neriesi, len sa ludia podpichuju, vysmievaju a hadaju.
(a zbiera to hlavne privrzencov, co sami maju problemy s dusevnou rovnovahou a kompenzuju si to cez potrebuju niekam patrit, k niecomu vyssiemu, iba pre vyvolenych, ktori jedini maju moznost nahliadnut za oponu vladou a mafiou ukryvaneho. a cim je v tom viac takychto ludi, tym sa cela hodnota boja za bezpecnejsie vakciny znehodnocuje a zosmiesnuje).
keby sa ti rodicia spojili a zacali to verejne hromadne riesit, ani velke peniaze tomu nepomozu.
staci zalozit stranku na FB alebo na webe (takych ma mnoho AV privrzencov, a funguju. kolkokrat na nich natrafim. a nikto im tie stranky nezrusil obratom ruky. ziaden velky brat, ziadna lobby, ziadna tajna vladna chobotnica, co zije z tajnych dotacii farmafiriem a z pozadia sleduje, kde si kto zalozi antivaxersku stranku, aby im ju hned pre istotu zrusila) a zbierat tam clenov, ich pribehy, ich dokazy (su rodicia, co tvrdia, ze dokazy maju).
ked ich bude vela a budu mat dost clenov, co maju dokazy o tom, ze to bola vakcina, co im znicila zdravie alebo zdravie ich dietata, budu sa citit dost silni, aby prehovorili nahlas a verejne.
naozaj to nie je o akychsi peniazoch. ovela viac penazi sa toci v legalnych podvodoch s majetkami, s technologickymi udajmi, atd.
@deti95060810 myslela som to ironicky tie “ nahody” Rozpravala som sa z par lekarmi a potvrdili mi to.... sami svoje deti nedali ockovat
@momoika je vela rukolapnych dokazov o skodlivosti ockovania, len ludia sa o tom nedozvedia lebo veria lekarom. Tiez som to predtym neriesila, proste som brala ockovanie ako spravnu vec. Je viacero pripadov, napr v Taliansku je rodina, ktorej sud uznal ze ich syn dostal autizmus z ockovania MMR a bolo im vyplatene aj odskodne.
Zaujímavé, ja zase poznám niekoľko pediatrov a všetci svoje deti aj vnúčence očkovali a očkujú. Vo svojom okolí nepoznám žiadne dieťa s trvalými následkami z očkovania. Ano, zopár nežiaducich účinkov ako teplota bolo, ale nič vážne ani trvalé.
A pokiaľ sa tak bojíte očkovania lebo niekde nejaký prípad bol, tak nemali by ste dávať deťom ani napr.jahody lebo tiež môžu mať silnú reakciu a udusiť sa....Alebo nechodiť von, lebo tiež ich môže poštípať včela a môžu mať silnú nežiaducu reakciu, alebo ich môže zraziť auto....Takýto prístup vôbec nepokladám za správny ani rozumný. U nás zrazilo dieťa z ulice a teraz nemám svoje 10-ročnédieťa púšťať von aby ho nečo nezrazilo?

@cingi nie