Babätko sa prestalo pretáčať na bruško.
Dobry den,zaz
ili ste aj Vy nieco take?Moja dcerka sa este pred tyzdnom krasne pretacala na brusko z oboch stran,na chrbte nevydrzala dlho.Na chrbatik jej to este neslo,tak po case zacala plakat.Ale..uz 3 dni sa nechce pretocit na brusko,ani s pomocou..
@mogaa inak by ste sa na to pozerali keby ste mali vlastne dieta poskodene po ockovani. To ze vo svojom okoli nemate take dieta neznamena ze tie deti neexistuju. Velakrat ten postih na prvy pohlad nevidno, ako napriklad u autizme. A pediatri tiez o tom nevedia lebo si myslia ze je to bezpecne ale hlbsie sa tym nezaoberaju. Ale popredny vedci a lekari v USA svoje deti ockovat nedavaju.
@mogaa poznam žial veľa pripadov. Ja som sa rozpravala s lekarmi roznych oborov, aj pri mojej navšteve v USA som sa stretla s jednym lekarom.... Žial, každi jeden mi potvrdil to same...Najviac ma až zabolelo, ked mi jedna lekarka položila otazku, či viem prečo tak deti strašne po očkovani plaču, aj dva dni...? Lebo maju taky opuch mozgu, a taku silnu bolesť hlavy, že si to nevieme my dospeli ani predstaviť. Spôsobuje to fajnová zmes látok, ktorá sa nachadza vo vakcine.
Zaver: neočkovať som sa nerozhodla pre srandu králikov, lebo je to “moderné”.... Navštiv svet, rozpravaj sa viac s ľudmi a pochopíš....
Ja len dúfam že predtym ako moje dieťa pôjde do škôlky alebo do školy, tak budem vedieť že sú všetky deti s nou v kolektíve riadne zaočkované.. ako rodič odmietam svoje dieťa nechať v kolektíve nezaočkovaneho dieťaťa a určite za to budem bojovať.. a hovorte si čo chcete.. keď majú take mamky ako vy klapky na očiach, tak aj take mamky ako ja ich mať budeme
@elizabeth88 očkovanie je iná téma,tiež som proti nemu,ale otázka bola iná. Podľa mňa sa nemáš čoho báť,môjmu prvému sa otáčat na brusko vlastne vôbec nechcelo,ak som ho tak dala ja ostal ležať na brušku,ale žeby sa snažil vrátiť na chrbát alebo proste sa otáčat to nie.Takisto sa neplazil.Uz ma 10r a je uuuplne v norme.😀Dcéra sa otacala iba ak sa jej chcelo.U dr.za hračkami nula,mala to na háku..dr.vtedy povedala,že až do 2-3tyzdnov sa nezačne otáčať šup na neurológiu.Teraz ma rok a pol,behá ako strela.Takze nie vždy za všetkým niečo je..a aj keď my mamy máme strach,obavy a hneď katastrofálne myšlienky..treba to najskôr predýchať, odsledovať si dieťatko,dať mu čas, a ono myslím,že vnútorne by si isto cítila,že niečo nie je o.k.
@momoika mojho maleho ockovali prvy krat v stredu a ziadny plac nebol,teda bol asi minutovy po vpichu a potom bolo dobre takze ziadna bolest hlavy a uz vobec nie opuchnuty mozog.Trosicku je mrzutejsi ale nic hrozne a ani teplotu nemal.To iste bolo pri predchadzajucich detoch.
@danielak84 Ahoj mam 2 deti 6 rokov a 4 mesiace prvý prekonal očkovania ani neviem ako pichli ani plač ani teploty nič A to bol predčasne narodený 29tyz.1400g očkovanie super druhý nikdy viac mal prvé očkovanie a viac ich nedostane opuch mozgu ako Z knihy týždeň len V polohe na rukách pri polohe lež mo plač a výpadky dýchania modrenie,predtým jedol 150 teraz 60 aj to sa namahou prestal sa smiať chytať hračky kopať nohami nič ako mŕtve bábätko. ... konečne sa po mesiaci dostávame do poriadku ...
Neodsudzujem neočakávané detičky mám dve jedno má všetky ešte aj naviac druhé nič. ...
@katkaslamka tak to ma mrzi a zelam drobcovi nech je v poriadku.Samozrejme sa moze stat ze nastane takato reakcia,kazde dieta je ine ale podla mojho nazoru benefity ockovania prevysuju chvilkove neziaduce ucinky.
@lennkka17 a @momoika určite obe dobre poznáte tých špičkových odborníkov na očkovanie v USA keďže tí to neodporúčajú...a preto sa v USA a na celom svete očkuje:o)))ale na toto určite budete mať odpoveď že za to môžu zisky farmaceutických firiem...ale má to háčik, lebo okrem testovania ktoré sa týka aj očkovacích látok, vo farmaceutickom priemysle sú tisícky konkurenčných firiem, v každom štáte preferujú len určité očkovacie vakcíny, čiže aj výrobcov vakcín je viac, rovnako v každom štáte sú tisíce lekárov ktorí denne očkujú deti...a určite všetci títo lekári sú nemorálni a nechajú sa uplácať....nikto nepopiera že očkovacie vakcíny majú aj nežiaduje účinky a rovnako ako akýkoľvek liek môžu zapríčiniť v ojedinelých prípadoch aj smrť lebo každý človek reaguje inak, ale to jednoducho môže nastať aj ked si dáte jahody a neviete o svojej silnej alergii na ne....Všetky lieky od bolesti ničia obličky a môžu vyvolať krvácanie. Na každom letáku každého jedného lieku sú uvedené nežiaduce účinky, v ojedinelých prípadoch také že môžu spôsobiť zlyhanie obličiek, pečene, či srdca alebo spôsobiť mozgovú príhodu.....Napriek tomu sa denne používajú lebo ich prínos je vyšší ako riziko. Neexistuje liek bez vedlajšieho účinku, lebo ak aj nie sú zistené nežiaduce účinky tak vám minimálne zaťaží pečeň. A čo urobíte ak bude vaše dieťa alebo vy choré? Pôjdete k lekárovi ktorý vám predpíše tabletky. V čom je potom rozdiel medzi očkovacou vakcínou a tabletkami? Lebo podľa môjho názoru je pokrytecké byť proti očkovaniu ale používať lieky.
Dakujem za vsetky odpovede a povzbudenia,stale sa neotaca,nema ani snahu,akoby to ani nikdy nevedela.Dufam,ze to bude tak,ze ma naozaj len obdobie a vsetko bude o.k.
@elizabeth88 koľko mesiacov má Tvoja dcérka? A prečo s ňou cvičíš vojtovku?
Ma 7 mesiacov a je hypotonicka.
@elizabeth88 zazila som, keď som s dcerou tyžden necvičila. Cvičite poctivo?
Presne som vedela, ze ked otvorim tuto temu, prve bude ockovanie..
Nestresuj sa, aj moja mala taku pauzu a to ani nebola ockovana..zacne pekne zase
Praveze cvicime a ked sa pretacat prestala,tak tiez poctivo.
@daakotaa
@elizabeth88 neboj sa, bude sa zas otacat, dokonca ta chcem varovat, aby sa ti nestalo, ze sa ti otoci, ked to nebudes cakat a skotula sa napr. z postele alebo sedacky. lebo to je ze nic-nic a zrazu sa zvrtne...
s ockovanim to nema nic, syn bol tiez hypotonicky, chvilu sme cvicili vojtovku, ja som to aj trochu flakala doma a aj tak napreduje, uz svaly posiluje aj sam, tym ze sa na brusku dviha na rukach, otaca sa na obe strany a na brusku rotuje...
vcera tusim davali v spravach nejake pripady chorych deti, kt. dostali osypky a je to presne ta vlna deti, ktorych rodicia hufne bojkotovali ockovanie....nech sa paci, ked mate zaludok to riskovat, ze sa aj male babatko nakazi osypkami, prosim.....
Neviem,ci este niekto cita tuto diskusiu,ak nahodou ano,tak dcerka sa este stale nevratila k pretacaniu na brusko.Ked som to spomenula fyzioterapeutke,tak vravela,ze ci sa neudrela pri tom pretacani alebo tak,no nezda sa mi.Su to uz dva tyzdne,dufam,ze to bude ten pripad,ze dva tri tyzdne a vrati sa k tomu.
My sme to mali tak ze prve tri mesiace od narodenia sa pretacal keď dovŕšil tri mesiace prestal a začal až ako 5 mesačný
@elizabeth88 tak ono hypotonicke dieťa by som isto ockovala neskôr ako zdravé...HM.. ja mám predčasne dcéru a všetko som posúvala aj keď bola ok..
Ozaj a po očkovaní sa týždeň nesmie cvičiť vojtovka.. dodržala si to?
@katrin21 Dodrzala.

@elizabeth88 moja mala to mala tak,ze sa pretocila,potom nic, po nejakom case.zss a alzss nic, az potom.sa zacala.opat. kedze robila veci na spodnej hrane, sli sme na neurologiu a este niekde. Ma slabsi svalovy tonus a hypermobilitu (zdedene v zenskej linii,ja i.moja mama to mame tiez) chodili sme plavat, neskor na cvicenie s detmi,teraz vobec nevidno,ze robila veci neskor, beha jak siron.